کامیونیتی یوتیوب همان امکانی است که به کاربران این امکان را میدهد که تعامل بیشتری باهم داشته باشند. در گذشته خیلی از یوتیوبرها بعد از انتشار ویدیو در یوتیوب، از پلتفرمهای دیگری برای ارتباط با طرفداران خود استفاده میکردند، اما یوتیوب که نمیخواست این ارتباط به خارج از پلتفرم منتقل شود، پس امکانی به اسم کامیونیتی را معرفی کرد تا این مشکل بر طرف شود. یک یوتیوبر با استفاده از تب کامیونیتی میتواند علاوه بر ویدیو، محتواهای دیگری مثل متن، نظرسنجی، تصویر و گیف را هم منتشر کند و حتی لینک به اشتراک بگذارد، در صورتی که قبل از آن در یوتیوب، فقط امکان انتشار ویدیو وجود داشت.
به یاد دارید که در مقالهی راههای افزایش سابسکرایب یوتیوب بارها به این نکته اشاره شد که ایجاد تعامل با مخاطبان اصلی ترین روش جلب نظر آنهاست. همین کامیونیتی یوتیوب هم از آن امکان های به درد بخور و مهمی است که اگر به درستی استفاده شود مخاطبان چنل را به دنبال کنندگان وفادار تبدیل میکند.
در ادامه شما را با مزایای بیشتر کامیونیتی یوتیوب آشنا خواهم کرد.
تعریف کامیونیتی یوتیوب
در واقع کامیونیتی یوتیوب YouTube Community شبیه یک فروم | (Forum) است، برای اینکه بینندگان بتوانند به یک پست ملحق شوند و با یکدیگر در ارتباط باشند. پس با توجه به اهمیت بالای تبادل و بحث درباره یک پست، کامیونیتی کمک میکند که یک گفتگوی تخصصی پیرامون محتوای منتشر شده، ایجاد میشود. این چه آوردهای دارد؟هر چه نظرات بیشتری رد و بدل شود، آن محتوا بهینه شده و سلایق مخاطبان هم برای یوتیوب مشخص میشود و هم برای مالک آن محتوا.
بینندگان، میتوانند پست را like یا dislike کنند و کامنت بگذارند یا آن را با دوستان خود share کنند و به این ترتیب یک کامیونیتی شکل میگیرد. پستهای کامیونیتی تقریبا شبیه پست فیسبوک هستند و علاوه بر آن، یوتیوبر میتواند هر زمان بعد از انتشار ویدیو با آپدیتهای مجدد از طریق افزودن تصویر، متن یا هر محتوای دیگری مرتبط با موضوع، با مخاطبان خود در تماس بماند یا به عبارتی دیگر engagement خود را افزایش دهد.

شرایط داشتن تب کامیونیتی
در گذشته اگر میخواستیم به تب کامیونیتی در یوتیوب دسترسی داشته باشیم، باید شرط ۱۰۰۰ سابسکرایبر برآورده میشد. اما از سال ۲۰۲۱ یوتیوب این شرط را به ۵۰۰ سابسکرایبر کاهش داده است. البته دسترسی در این شرایط به کامیونیتی به صورت یک نسخه آزمایشی است. توجه کنید که اگر این تعداد سابسکرایبر داشتید اما هنوز تب کامیونیتی برای شما فعال نشده است، باید گزینه custom channel layout را فعال کنید که تب کامیونیتی نمایش داده شود.
اما پیش از هر چیز باید بدانید که، در واقع تب کامیونیتی یک تب پیشرفته محسوب میشود که برای تمام کانالها فعال نیست. داشتن این تب مستلزم داشتن یکسری شرایط ویژه است، از جمله (Channel History) مثبت.
به این مفهوم که وقتی یوتیوب سابقه چنل شما را بررسی میکند با هیچ موردی از قبیل استرایک و یا مسائل مالیاتی مواجه نشود.از دیگر مواردی که باید رعایت کنید داشتن (Video Verification) است. این موضوع سادهای است و تنها باید از خود ویدیویی بگیرید و هویت خود را در قالب یک ویدیو خیلی کوتاه معرفی کنید.
و راه بعدی ارائه (Valid ID) معتبر است که مدرک شناسایی هویت شماست. برای فعال کردن آن وارد تنظیمات Advanced Features شده و گزینه Providing a Valid ID را انتخاب کرده و یک مدرک معتبر را آپلود کنید مانند پاسپورت یا شناسنامه. و در نهایت منتظر بررسی و تایید یوتیوب بمانید.
اگر مدارک هویتی شما (در هر کدام از مراحل بالا) تایید شود، نهایتا تا ۴۸ ساعت طول میکشد تا تب کامیونیتی برای شما فعال شود.
مراحل ایجاد کامیونیتی پست یوتیوب
بعد از اینکه دسترسی شما به تب کامیونیتی فعال شد، حالا دیگر وقت انتشار محتوا و تعامل با مخاطب است. برای ساخت یک محتوا در کامیونیتی روش زیر را دنبال کنید:
- زمانی که sign in کردید، در بالای صفحه، گزینه Upload و بعد Create post را بزنید.
- در اینجا با استفاده از text post یا add میتوانید video poll, (نظرسنجی)، گیف gif یا image اضافه کنید. همچنین می توانید چنل های دیگر را با استفاده از @symbol ، mention کنید.
- و در آخر هم، بر روی Post کلیک کنید.

ترفندهای کاربرد کامیونیتی یوتیوب
کاربردهای کامیونیتی یوتیوب بسیار متنوع هستند که در ادامه درباره هر یک توضیح میدهیم. اما گاهی ممکن است مدیریت کردن همه این تعاملات برای یوتیوبر سخت شود. در این شرایط چه باید کرد؟
یوتیوب به این منظور ابزاری به نام Community Hub را معرفی کرده که بخش کامنت را در یوتیوب استودیو حذف کرده و به جای آن یک ویو کلی از فعالیت چنل به یوتیوبر میدهد. همچنین، سیستمهای AI یوتیوب با پیشنهادات پاسخ دهی خود، به یوتیوبر کمک میکند که بتواند بسیار سریع تر به بینندگان خود جواب مناسبی بدهد. دیگر ترفندهای کار با کامیونیتی یوتیوب عبارتند از:
بعد از انتشار بعضی از ویدیوها، پشت صحنه آن را پخش کنید
ممکن است برای ساخت ویدیو خود خیلی وقت گذاشته باشید اما همچنان بیننده به دنبال نشانههایی از اعتبار و واقعیت ویدیوهای شما باشد. اینجاست که تب کامیونیتی به شما کمک میکند تا با آپدیتهای منظم از پشت صحنه ویدیوهای تان، این تردیدها را از بین ببرید و اعتماد مخاطب را جلب کنید. پس اهمیت تب کامیونیتی یوتیوب را در جلب توجه کاربران دست کم نگیرید و از پیش نمایشهای sneak-peaks و به روزرسانیهای منظم برای روند ساخت ویدیوها استفاده کنید و مخاطب خود را در فرآیند ساخت ویدیوها درگیر کنید.
با استفاده از آیکون قلب ❤️ از کامنت ها تشکر کنید
تب کامیونیتی به شما این فرصت را داده که با مخاطبانی که نظراتشان را زیر ویدیو شما میگذارند، ارتباط برقرار کنید و تعامل چنل را افزایش دهید. پس از این امکان استفاده کنید و نظرات مفید را با گذاشتن آیکون ❤️ تشویق کنید. زمانی که مخاطب از واکنش شما به کامنت خودش باخبر میشود، احساس میکند که صمیمیت او با شما بیشتر شده و به نوعی از او قدردانی کردهاید.
کامنت برتر را Pin کنید
یکی دیگر از کاربردهای یوتیوب کامیونیتی، امکان Pin کردن نظرات است. اگر واقعا از یک کامنت خوشتان آمده و فکر میکنید بهترین کامنت مخاطبان شما است، آن را پین کنید. با این کار، اولین کامنتی که بینندگان متوجه آن میشوند، همین کامنت پین شده است.
با یوتیوبرهای دیگر همکاری و یک ویدیو را تبلیغ کنید
چطور از تب کامیونیتی به عنوان ابزاری برای گسترش ارتباطات استفاده کنیم؟ یکی از راه های آن، همکاری با یوتیوبرهای موفق است و اگر به دنبال جذب سابسکرایبرهای جدید یوتیوب هستید، حتما آن را امتحان کنید. سعی کنید که با شریک کاری خود یک ویدیو تبلیغاتی بدهید و یک ویدیو مشترک بگذارید. سپس هر دو طرف آن ویدیو را در تب کامیونیتی خود به اشتراک بگذارید و با این کار ترافیک بیشتری به سمت چنل خود جذب کنید.
از مخاطبان چنل بپرسید که چه ویدیویی دوست دارند
با استفاده از تب کامیونیتی یوتیوب با مخاطب ارتباط داشته باشید و ببینید مخاطبان شما از چنل چه انتظاری دارند و در آینده بهتر است چه ویدیوهایی بسازید. سپس فیدبکهایی که گرفتهاید را دستهبندی کنید، یک نظرسنجی بگذارید و نتیجهاش را با آنها به اشتراک بگذارید.
معرفی طرفداران یا همکاران با استفاده از @mention
یکی از کاربردهای مهم تب کامیونیتی یوتیوب، معرفی طرفداران و یا همکاران با قابلیت @mention است. با این کار هم قدردانی کرده اید و هم هر دو شما بیشتر در معرض دید قرار میگیرید.
یکی از بهترین مکان ها برای mention کردن افراد در انتهای ویدیوهای یوتیوب است.نکات استفاده از کامیونیتی یوتیوب
هنگام استفاده از کامیونیتی یوتیوب، بهتر است از نکات زیر اطلاع داشته باشید و محدودیتهای آن را هم بشناسید.
- در هر پست خود تنها مجاز به استفاده از حداکثر ۵ گیف هستید که اندازه هر کدام نباید از ۱۶ مگابایت بیشتر باشد. فرمت آن ها باید GIF، PNG، JPG یا WEBP باشد.
- تنها کانالهایی که اعلان چنل شما را فعال کردهاند، اعلان پست شما را دریافت میکنند.
- در نظرسنجیها میتوانید حداکثر ۵ گزینه با ۶۵ کاراکتر برای هریک اضافه کنید. همچنین، امکان استفاده از تصویر و ویدیو در نظرسنجی وجود ندارد.
کلام آخر
برای رشد یوتیوب خود باید یک کامیونیتی موفق بسازید، نه اینکه تنها به دنبال افزایش سابسکرایبر باشید. با استفاده از تب کامیونیتی یوتیوب میتوانید به راحتی هم امکان انتشار ویدیو داشته باشید و هم متن، تصویر، گیف یا لینک به اشتراک بگذارید. البته کاربردهای کامیونیتی یوتیوب بسیار فراتر از این است و با استفاده از آن می توانید نظرسنجی بگذارید، نسبت به نظرات سابسکرایبرهای خود واکنش نشان دهید و همچنین با یوتیوبرهای فعال دیگر همکاری کنید و دایره ارتباطات چنل خود را گسترش دهید.
- آیا کامیونیتی یوتیوب به رشد کانال کمک میکند؟
بله، کامیونیتی یوتیوب، ابزارهایی در اختیارتان میگذارد که به کمک آن میتوانید ارتباطات خود را با سابسکرایبرها و دیگر همکاران یوتیوب بهبود دهید.
- فعال کردن کامیونیتی یوتیوب چطور است؟
در ابتدا باید تعداد سابسکرایبرهای شما به ۵۰۰ برسد تا اولین شرط کامیونیتی یوتیوب را داشته باشید. پس از آن حدود یک هفته طول می کشد که دسترسی شما فعال شود.
- چطور از کامیونیتی یوتیوب برای رشد چنل یوتیوب استفاده کنم؟
روشها و ترفندهای استفاده از کامیونیتی یوتیوب متفاوت هستند. میتوانید نظرات سابسکرایبرهای خود را لایک یا پین کنید، نظرسنجی بگذارید و از آن برای ساخت ویدیوهای بعدی ایده بگیرید و همچنین با دیگر یوتیوبرها همکاری کنید و طرفداران خود را mention کنید.