دیوان ادز
02182801861

بهینه‌ سازی اپلیکیشن برای اپ استورها (ASO) | چرا مهم است؟

۱۴۰۳/۱۱/۱۷

اگر یک روز ببینید که اپ شما به واسطه کیفیت پایین پروفایل از لیست گوگل پلی و یا اپ استور حذف شده است چه حسی به شما دست می‌دهد؟ قطعا حس خوبی نیست؛ درست است؟ بهینه‌سازی اپ استور (ASO) گزینه‌ای است که شما را از رسیدن به این نقطه نجات می‌دهد.

چند روز پیش که در کوچه های محله فردوسی قدم میزدم؛ ویترین زشت یک عتیقه فروشی توجه من را به خودش جلب کرد. برایم جای تعجب شد که چطور با وجود عتیقه های گران قیمتی که در این مغازه وجود دارد؛ ویترین آن به این اندازه زشت است. به یک باره یاد دوستم سعید افتادم که اپلیکیشن موبایلی طراحی کرده بود و از این موضوع شکایت داشت که چرا کسی از آن استقبال نمی کند. فکر کنم دلیل آن را فهمیدم. اگر پروفایل اپلیکیشن سعید در گوگل پلی را به ویترین این عتیقه فروش تشبیه کنیم؛ دلیل عدم استقبال کاربران از اپ او مشخص می‌شود. پروفایلی که تصاویر زیبایی نداشت، توضیحات آن کامل نبود و هیچ کسی دوست نداشت اپ آن را دانلود کند.

اگر شما هم مثل دوست من سعید توسعه دهنده بوده و کاربران از اپ شما استقبال نمی‌کنند؛ می‌توانید یکی از دلایل این عدم استقبال را بهینه نبودن پروفایل اپلیکیشن خود در اپ استورها بدانید. 

در مقاله امروز از وبلاگ دیوان تصمیم گرفته ام به این سوال پاسخ دهم که چگونه می‌توانید با بهینه‌سازی اپلیکیشن در اپ استورها، اپ خود را بسیار جذاب تر به کاربران معرفی کنید. پیشنهاد می‌کنم در ادامه این مطلب با من همراه باشید. 

بهینه‌سازی اپلیکیشن برای اپ استورها چیست؟

به تعریفی ساده، بهینه‌سازی اپلیکیشن برای اپ استورها (ASO) به معنی بهبود اِلِمان‌های صفحه پروفایل یک اپلیکیشن در استورهای مختلف برای نمایش بیشتر آن به مخاطبان است. این اِلِمان‌ها می‌توانند بهبود طیف گسترده‌ای از فاکتورها همچون اسم اپلیکیشن، توضیحات و یا اسکرین شات‌های آن را شامل شوند. 

در دنیای دیجیتال مارکتینگ نام‌های دیگری همچون بهینه سازی اپ استور و یا بازاریابی اپ استور (App Store Marketing) نیز برای این فرآیند در نظر گرفته می‌شود. 

هرچند که هدف اصلی ASO افزایش تعداد دانلودهای اپ است؛ اما توسعه‌دهندگان می‌توانند از این متد در جهت افزایش آگاهی از برند و یا جمع‌آوری نظرات و فیدبک‌ها کاربران نیز استفاده کنند. 

اما اگر شما یک توسعه‌دهنده موبایلی باشید؛ چه دلایلی می‌توانند شما را قانع کنند تا از این گزینه برای جذب کاربران بیشتر استفاده کنید. در بخش بعدی این مقاله به این سوال پاسخ می‌دهیم.

چرا بهینه‌سازی اپ استور مهم است؟ 

به گزارش 42matters و در زمان نگارش این مقاله، هر یک از فروشگاه‌های گوگل پلی و اپ استور هر کدام بیش از 2 میلیون اپلیکیشن مختلف دارند. با وجود این تعداد از اپ‌های مختلف، قطعا دیده شدن در این پلتفرم‌ها کار ساده‌ای نبوده و توسعه‌دهندگان باید از گزینه‌هایی همچون ASO برای دیده شدن بیشتر در این شبکه‌ها استفاده کنند.

در یک حالت کلی افزایش تعداد دانلودهای اپ را می‌توان اصلی‌ترین مزیت ASO در نظر گرفت؛ اما این متد مارکتینگ تنها در این مزیت خلاصه نشده و قابلیت‌های دیگری را نیز برای توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند. این موارد از جمله این قابلیت‌ها هستند: 

  1. بیشتر دیده شدن اپ 

کاربران نمی‌توانند اپلیکیشن شما را دانلود کنند اگر آن را نبینند. اگر شما بهترین و کاربردی‌ترین اپلیکیشن را داشته باشید؛ اما نتوانید آن را به دست مخاطبان هدف خود برسانید، چگونه می‌توانید توقع افزایش تعداد دانلودها را داشته باشید؟

  1. جذب کاربران باکیفیت و مرتبط

اما دیده شدن تنها کافی نیست؛ برای بهبود نرخ تعامل، اپ شما باید توسط کاربرانی دیده شود که به دنبال آن هستند. بهینه‌سازی اپ استور دقیقا همین کار را انجام می‌دهد. کاربران به منظور پیدا کردن اپلیکیشن موردنظر خود از کلمات کلیدی برای سرچ کردن آن‌ها استفاده می‌کنند. ASO نیز با استفاده از همین کلمات اپلیکیشن شما را به کاربرانی نشان می‌دهد که به آن نیاز داشته و علایق مرتبطی با موضوع آن دارند. 

  1. افزایش تعداد دانلودهای اپلیکیشن

اما قطعا نمی‌توان اصلی‌ترین مزیت این گزینه مارکتینگ را در این لیست ذکر نکرد. وقتی که کاربران در اپ استورها کلمات کلیدی مرتبط با اپلیکیشن شما را سرچ می‌کنند؛ الگوریتم هر کدام از آن فروشگاه‌ها لیستی از نتایج مرتبط را به کاربران نشان می‌دهد. در چنین شرایطی بهینه‌سازی پروفایل اپ به شما کمک می‌کنند تا در نتایج بالاتر این لیست قرار گرفته و شانس خود برای افزایش تعداد دانلودهای اپلیکیشن را افزایش دهید. 

  1. کاهش هزینه‌های جذب مشتری 

کاهش هزینه‌هایی که برای جذب کردن مشتری انجام می‌دهید؛ یکی دیگر از مزیت‌های ASO است. هرچند که پیشنهاد ما به شما این است که گزینه‌هایی همچون تبلیغات اپلیکیشن گوگل و یا تبلیغ در اپ استور اپل را برای نتیجه‌گیری بهتر در نظر داشته باشید؛ اما داشتن یک پروفایل جذاب و کاربردی در گوگل پلی و اپ استور می‌تواند با افزایش تعداد دانلودهای ارگانیک، به مقدار قابل توجهی هزینه‌های شما را کاهش دهد. 

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

Static Image
تبلیغات اپلیکیشن گوگل

با کمپین‌های اپ گوگل ادز، اپلیکیشن خود را به طیف گسترده‌ای از کاربران هدف معرفی کنید

  1. دسترسی به مارکت جهانی 

با در دسترس قرار دادن اپ خود به زبان‌های مختلف در بخشی از پروسه بهینه‌سازی اپلیکیشن برای اپ استورها که (app localization) نامیده می‌شود؛ می‌توانید کاربرانی از کشورهای مختلف را جذب اپلیکیشن خود کرده و آن‌ها را به مشتریان برند خود تبدیل کنید. 

نحوه عملکرد بهینه‌سازی اپ استور 

بهینه‌سازی اپلیکیشن برای اپ استورها شامل این مراحل می‌شود: 

  • انتخاب کلمات کلیدی مناسب 
  • بهینه‌سازی محتواهای تصویری پروفایل (آیکون اپ، اسکرین شات‌های محیط اپلیکیشن و ویدئو معرفی آن)
  • بهبود محتوای متنی 
  • بهینه‌سازی متناسب با بازار جهانی (Localization) برای دسترسی به مشتریان بین‌المللی 
  • مدیریت نظرات و فیدبک‌های کاربران
  • بهینه‌سازی فصلی کلمات کلیدی و طراحی صفحه پروفایل 

اما در ابتدای کار و قبل از شروع هر کاری باید به این سوال پاسخ دهیم که کاربران چگونه اپلیکیشن‌های مورد نظر خود را سرچ و پیدا می‌کنند؟

به طور معمول کاربران از تب سرچ که در اکثر فروشگاه‌های آنلاینی مثل گوگل پلی یا اپ استور وجود دارد؛ برای پیدا کردن اپلیکیشن مورد نیاز خود استفاده می‌کنند. 

تب سرچ در گوگل پلی

با توجه به دیتاهای منتشر شده از Apple Search Ads، چیزی حدود %70 از کاربران برای پیدا کردن اپلیکیشن‌های جدید از سرچ بار فروشگاه‌های اپ استفاده می‌کنند. علاوه بر این، %65 از تمام دانلودها درست پس از سرچ یک اپلیکیشن انجام می‌شود. 

این دیتاها تاثیر ASO به عنوان یک فاکتور مهم در افزایش دیده شدن اپ را بیان می‌کنند. چراکه بهینه‌سازی اپ استور باعث می‌شود تا اپلیکیشن شما در رتبه‌های بالاتر نتایج سرچ دیده شده و توسط افراد بیشتری دانلود شود. 

اما احتمالا با خواندن این بخش از مقاله متوجه کانسپت آشنایی شده باشید. درست است؛ نحوه عملکرد ASO شباهت بسیاری به سئو سایت دارد. اما این دو تفاوت‌هایی با هم نیز دارند. می‌پرسید چه تفاوت‌هایی؟ در بخش بعدی این مقاله به این سوال پاسخ می‌دهیم. 

تفاوت سئو سایت با بهینه‌سازی اپ استور 

شاید جالب باشد که بدانید؛ یکی دیگر از نام‌هایی که برای بهینه‌سازی اپلیکیشن برای اپ استورها در نظر گرفته می‌شود سئو اپلیکیشن می‌باشد. هر دو کانسپت SEO و ASO دارای نقاط تشابهی مثل بهینه‌سازی کلمات کلیدی و یا نرخ تبدیل هستند؛ اما اصلی‌ترین تفاوت این دو را می‌توان در فاکتورهایی که برای رتبه‌بندی نتایج استفاده می‌شوند (ranking factors) در نظر گرفت. سئو سایت برای رتبه‌بندی صفحات وب در موتورهای جست‌وجویی مثل گوگل استفاده می‌شود اما ASO برای رتبه‌بندی اپ‌ها در نتایج فروشگاه‌های اپ کاربرد دارد. 

گوگل از صدها فاکتور برای رتبه‌بندی سایت‌ها در (SERP) استفاده می‌کند اما این لیست در ASO بسیار کوتاه‌تر بوده و تفاوت مهم دیگر آن این است که به راحتی می‌توانیم بگوییم که این فاکتورها چه چیزهایی هستند. 

تصویر زیر کاملا تفاوت‌ها و نقاط اشتراک SEO و ASO را برای شما بیان می‌کند.

تفاوت SEO و ASO

چگونه پروفایل اپلیکیشن در اپ استورها را بهینه کنیم؟

بهینه‌سازی اپلیکیشن برای اپ استورها یک پروسه مداوم است. این موضوع بدین معناست که با عوض شدن نیازها و الگوهای سرچ کردن کاربران، شما نیز باید مدلی که برای بهبود پروفایل اپ خود در نظر دارید را عوض کنید. فاکتورهای رتبه‌بندی در فروشگاه‌های مختلفی مثل گوگل پلی و اپ استور با یکدیگر متفاوت است؛ اما اساس و پایه این دو و تمام فروشگاه‌‎های این مدلی یک چیز است: پاسخ به نیاز کاربران و پیشنهاد بهترین اپلیکیشن به آن‌ها. 

این موارد از جمله مهم‌ترین فاکتورهایی هستند که بهینه‌سازی آن‌ها به شما کمک می‌کند تا یک پروفایل جذاب و کاربردی از اپ خود در استورهای مختلف داشته باشید: 

  • اسم و توضیحات اپلیکیشن
  • کیورد ریسرچ
  • نظرات و فیدبک‌های کاربران
  • محتواهای تصویری اپ

اما در ادامه اجازه دهید که به جزئیات هر یک از این فاکتورها بپردازیم.

اسم و توضیحات اپلیکیشن

انتخاب یک اسم خلاقانه که در عین جذاب بودن برای کاربران، دارای کلمات کلیدی نیز باشد یکی از مهم‌ترین بخش‌های بهبود صفحه اپ در استورهای مختلف می‌باشد. دولینگو (Doulingo) یکی از بهترین نمونه‌ها در این مورد است که در عین جذاب بودن، از کلمات کلیدی حوزه کاری خود نیز استفاده کرده است. 

ساختار اسم اپلیکیشن مناسب (دولینگو) در گوگل پلی

در مورد انتخاب اسم اپ پیشنهاد می‌کنم این موارد را در نظر داشته باشید:

  • ارتباط با حوزه کاری: کلمه کلیدی که برای اسم اپلیکیشن خود انتخاب می‌کنید باید مرتبط با حوزه فعالیت شما بوده تا کاربرن با سرچ آن‌ها به اپ شما برسند. به عنوان مثال اگر دولینگو در اسم پروفایل خود در گوگل پلی به جای کلمه Language کلمه کلی Teach را می‌آورد؛ نمی‌توانست به این اندازه در میان مخاطبان این حوزه محبوب باشد.
  • قوانین اپ استور: توصیه من به شما این است که به هنگام انتخاب اسم برای اپ، به قوانین هر فروشگاهی که اپ خود را در آن منتشر می‌کنید توجه داشته باشید. برخی از اسم‌ها نمی‌توانند در یک سری از فروشگاه‌ها نمایش داده شوند.
  • موجود بودن: بررسی کنید که آیا اسمی که برای اپ خود در نظر دارید قبلا توسط بیزینس و یا اپ دیگری انتخاب شده است یا نه.

شاید نه به اندازه اسم یا عکس، اما Description (در گوگل پلی) و subtitle (در اپ استور) پروفایل اپ شما نیز می‌تواند در نمایش اپلیکیشن در نتایج سرچ تاثیرگذار باشد. در این مورد سعی کنید در بخش توضیحات قابلیت‌ها و  مزایای اپ خود را به طور شفاف برای کاربران بیان کنید. 

چرا در ASO به یک استراتژی برای انتخاب کلمات کلیدی نیاز داریم؟ 

اما از آن جایی که در ASO با موتورهای جست‌وجو سر و کار داریم؛ کلمات کلیدی نقش بسیار مهمی پیدا می‌کنند. 

در فروشگاه‌هایی مثل گوگل پلی و اپ استور،‌ نحوه عملکرد الگوریتم بدین گونه است که اپلیکیشن‌ها را با توجه به (سرچ کوئری) کاربران به آن‌ها پیشنهاد می‌دهد. بنابراین بسیار مهم است که از کلمات مناسبی در صفحه پروفایل خود در این فروشگاه‌ها استفاده کرده و یک استراتژی کاربردی برای انتخاب این کلمات داشته باشید. 

برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب در ASO این سه فاکتور را در نظر داشته باشید: 

  1. Search volume: تعداد سرچ‌هایی که برای یک کلمه در یک بازه زمانی مشخص انجام می‌شود.
  2. Keyword relevance: میزان ارتباط کلمه کلیدی با سرچ کوئری کاربران را مشخص می‌کند. 
  3. میزان سختی یا Competition level: این معیار نشان می‌دهد که کلمه کلیدی مدنظر شما چقدر در میان رقبایی که دارید محبوب بوده و رتبه گرفتن در آن به چه میزانی سخت می‌باشد.

اما چگونه از میان لیستی از کلمات کلید، بهترین آن‌ها را برای پروفایل اپ خود انتخاب کنیم؟

در این مورد پیشنهاد ما به شما این است تا به دنبال کلماتی باشید که ماهیت اپ شما و کاربرد آن را تعریف می‌کنند. به عنوان مثال، دولینگو که یک اپ مربوط به آموزش زبان است؛ از کلمه کلیدی Language در اسم خود استفاده کرده است. 

همچنین می‌توانید مارکت حوزه فعالیت خود را نیز بررسی کرده و ببینید که رقبای شما از چه کلماتی برای معرفی اپ خود استفاده کرده‌اند. 

نظرات و امتیازدهی کاربران در اپ استورها چگونه می‌تواند در ASO تاثیرگذار باشد؟

نظرات و امتیازی که کاربران برای اپ شما ثبت می‌کنند از فاکتورهای کلیدی در پروسه بهینه‌سازی اپلیکیشن در اپ استورها هستند. چرا که بیانگر نحوه عملکرد اپ و میزان رضایتمندی کاربران از آن می‌باشند. 

به عنوان یک اپ مارکتر مهم است که هدفِ گرفتن امتیاز کلی حداقل 4.4+ از 5 را داشته باشید. این عدد به عنوان یک امتیاز قابل قبول برای اپلیکیشن‌ها در نظر گرفته می‌شود.

اما چرا امتیاز اپلیکیشن تا این اندازه مهم است؟

 جالب است بدانید؛ امتیاز اپ یکی از اولین فاکتورهایی است که کاربران به آن توجه می‌کنند و بسیاری از آن‌ها اپلیکیشن‌هایی که امتیاز پایینی دارند را حتی در نظر نمی‌گیرند. البته که این موضوع چندان غیرمنطقی هم به نظر نمی‌رسد؛ چراکه امتیاز پایین بدین معنی است که کاربرانی که قبلا اپ را دانلود کرده‌اند، تجربه بدی در استفاده از آن داشته‌اند. 

از طرفی دیگر، کامنت‌ها و فیدبک‌های مثبتی که مخاطبان در صفحه پروفایل شما می‌نویسند؛ می‌توانند سیگنال کاربردی بودن اپ را به الگوریتم داده و در نتیجه هوش مصنوعی اپ استورها برنامه شما را به تعداد کاربران بیشتری نمایش می‌دهند. 

در این مورد پیشنهاد من به شما این است تا به تمام نظرات در پروفایل خود پاسخ دهید. چه نظرات منفی چه مثبت؛ تمام آن‌ها می‌توانند برای شما کاربردی باشند. در پاسخ کسانی که کامنت مثبت برای شما می‌گذارند؛ از آن‌ها تشکر کنید و فیدبک‌های منفی را به عنوان یک راه‌حل برای پیدا کردن و برطرف کردن مشکلات اپ خود در نظر بگیرید. 

تاثیر محتواهای تصویری در ASO

اما در کنار توضیحات، اسم و کلمات کلیدی کاسنپت دیگری نیز می‌تواند در بهینه‌سازی اپ استورها تاثیرگذار باشد. محتواهای تصویری همچون اسکرین شات‌های اپ و یا ویدئو معرفی آن می‌توانند کاربران را تشویق به دانلود کنند. 

کاربران معمولا از بخش توضیحات گذر می‌کنند (این موضوع بدین معنی نیست که توضیحات مهم نیستند). در نتیجه شما برای تاثیرگذاری بر روی مخاطبان باید از محتواهای تصویری جذابی برای پروفایل خود استفاده کنید. در صفحه پروفایل اپ استورها سه نوع محتوای تصویری وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را برای تاثیرگذاری بهتر بر روی مخاطبان بهینه کنید: 

  • آیکون اپ: اولین گزینه‌ای که در زمان لیست کردن اپ در اپ استورها باید به آن توجه کنید؛ چراکه این گزینه اولین چیزی است که کاربران از اپلیکیشن شما می‌بینند. بنابراین بسیار مهم است که آیکون مرتبط و جذابی داشته باشید که به خوبی ماهیت و کاربرد اپ را توضیح دهید. 
  • اسکرین شات‌ها: کاربران دوست دارند تصویری از محیط کاربری اپ داشته باشند. با توجه به این موضوع، بسیار مهم است که از تصاویری در این مورد استفاده کنید که یک کیفیت بالایی داشته و دو به خوبی قابلیت‌های بخش‌های مختلف اپ شما را به کاربران توضیح دهد. 
  • ویدئو معرفی: یکی دیگر از ترکیب محتواهای تصویری صفحه پروفایل شما ویدئو معرفی است. مخاطبان و به خصوص کاربران بازی‌های موبایلی دوست دارند یک ویدئو از محیط کاربری، قابلیت‌های اپ و نکات کلیدی آن ببینید. توصیه من به شما این است که در این مورد یک ویدئو باکیفیت که حداقل 30 ثانیه طول داشته باشد برای معرفی اپ خود طراحی کنید. همچنین به این موضوع توجه داشته باشید که برخی از کاربران تمایل دارند تا بدون صدا ویدئوها را مشاهده کنند؛ بنابراین سعی کنید از اِلِمان‌های تصویری حداکثر استفاده را داشته و به خوبی بتوانید با گرافیک جذاب قابلیت‌های اپ خود را به کاربران نشان دهید.

فصلی بودن و تاثیر آن در دانلود اپلیکیشن 

وقتی از فصلی بودن صحبت می‌کنیم؛ منظورمان افزایش و یا کاهش علاقه کاربران به برقراری تعامل با اپ در بازه‌های زمانی مختلف است که می‌تواند تاثیر مستقیمی در میزان تعداد دانلودها داشته باشد. 

به عنوان مثال، اگر شما یک اپلیکیشن فروشگاه‌ اینترنتی داشته باشد؛ باید بدانید که کاربران در بازه زمانی Black Friday تمایل بیشتری برای بازدید از اپ و خرید دارند. در نتیجه بهینه‌سازی اپ در این مورد می‌تواند، در افزایش و یا کاهش تعداد دانلود و نحوه تعامل کاربران با اپ و در نتیجه تغییر درآمد شما نقش بسزایی داشته باشد. 

در این مورد پیشنهاد می‌شود در زمان‌هایی که احتمال می‌دهید تغییرات این چنینی رخ دهند؛‌ اسکرین شات‌های مرتبط با اپ را تغییر داده و یا از کلمات کلیدی مناسب آن بازه زمانی استفاده کنید. اگر به مثال بلک فرایدی بازگردیم؛ استفاده از تصاویری که تخفیف‌های این زمان را به کاربران توضیح می‌دهند یا استفاده از کلمات کلیدی مثل “تخفیف 60 درصدی بر روی کل محصولات” می‌تواند کاربران بیشتری را برای دانلود و برقراری تعامل با اپ تشویق کند. 

هرچند وقت یکبار باید پروفایل خود را آپدیت کنیم؟ 

یکی از سوالات مهمی که در پروسه بهینه‌سازی اپلیکیشن برای اپ استورها مطرح می‌شود این است که هرچند وقت یکبار باید صفحه پروفایل خود در استورها را آپدیت کنیم؟ پاسخ این است؛ هر زمان که لازم بود. 

یکی از ایراداتی که به آپدیت محتواهای پروفایل در بازه زمانی کوتاه وارد می‌شود این است که الگوریتم زمان کافی برای پردازش و اعمال دیتاهای جدید را ندارد. در نتیجه ایده‌های خوب شما نمی‌توانند تاثیر خود را اعمال کنند. از آن طرف با آپدیت دیر به دیر محتوا پروفایل نیز ممکن است یک سری از فرصت‌های خوب برای بهبود (همچون تغییرات فصلی) را از دست بدهید. 

نکته کاربردی: تغییراتی که در گوگل پلی اعمال می‌شوند تقریبا بلافاصله قابل مشاهده خواهند بود. این در حالی است که در اپ استور 24 ساعت طول می‌کشد تا تغییرات را ببینید. این مورد به دلیل قوانین سختگیرانه‌ای است که اپل در مورد اپ‌ها و صفحه پروفایل آن‌ها در اپ استور در نظر می‌گیرد. 

سخن پایانی

فرقی نمی‌کند اپ خود را در گوگل پلی یا اپ استور منتشر کرده باشید؛ در هر صورت باید یاد بگیرید که پروفایل خود در هر کدام از این پلتفرم‌ها را بهینه کنید. چراکه مخاطبان شما در آن جا وجود دارند و هر کدام از این شبکه‌ها فرصت خوبی در اختیار شما قرار می‌دهند تا تعداد دانلودهای اپ خود را افزایش داده و افراد بیشتری را برای برقراری تعامل با اپلیکیشن خود تشویق کنید. 

در این مقاله سعی کردم یک توضیح جامع از ASO، نحوه عملکرد آن و تکنیک‌هایی که با استفاده از آن‌ها می‌توانید پروفایل اپ خود را در استورها بهینه کنید به شما ارائه کنم. امیدوارم این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد و خوشحال می‌شود اگر سوالی در این مورد دارید؛ پذیرای آن در بخش کامنت‌ها باشم. 

عرفان یوسفیان کارشناس تولید محتوای دیوان عرفان یوسفیان

دانش آموخته رشته ادبیات، علاقه‌مند حوزه مارکتینگ و روحی جدایی‌ناپذیر از تفکر و خلاقیت. در مسیر یادگیری و تلاش برای به اشتراک گذاشتن هر چیزی که تو این مسیر، تجربه‌ای میشه.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها