دیوان ادز
02182801861

بیدینگ هوشمند گوگل ادز چیست؟ | نحوه راه‌اندازی

۱۴۰۳/۱۱/۸

آیا می‌توانید حدس بزنید بیدینگ هوشمند گوگل ادز تا چه اندازه می‌تواند سودآوری شما را افزایش و هزینه‌هایتان را کاهش دهد؟ برای پاسخ به این سوال،‌ این مقاله را از دست ندهید!

اگر از شما بخواهند بدون چک کردن شرایط آب‌وهوایی سفر کنید این کار را نمی‌کنید؛ درست است؟ در چنین شرایطی مشکلاتی مثل گیر کردن در بوران یا خطر تصادف می‌توانند گریبان شما را بگیرند. اما اگر قبل از سفر، دیتاهایی که کارشناس هواشناسی به شما می‌دهد را چک کنید چطور؟ 

در واقع کارشناس هواشناسی بهترین زمان و شرایط را برای سفر کردن به شما اطلاع می‌دهد. 

این موضوع درست مثل پیشنهاد قیمت هوشمند گوگل ادز است. در حالت عادی شما دیتا کافی برای شناسایی بهترین زمان هدف‌گیری مخاطبان نداشته و ممکن است نتوانید حداکثر استفاده از بودجه تبلیغاتی خود را داشته باشید. 

گزینه پیشنهاد دهی هوشمند قیمت اما این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا طیف گسترده‌ای از دیتاها مثل لوکیشن کاربران، زمانی که بیشترین فعالیت را دارند و یا دستگاهی که با آن تبلیغات را می‌بینند بررسی کرده و با توجه به این سیگنال‌ها پیشنهاد قیمت خود را تنظیم کنید و بیشترین استفاده از بودجه تبلیغاتی خود را داشته باشید.

در این مقاله به بررسی بیدینگ هوشمند گوگل ادز پرداخته و مزیت‌های مختلف آن را برای شما عنوان می‌کنم. پیشنهاد می‌کنم تا انتهای این مقاله با من همراه باشید.

بیدینگ هوشمند گوگل ادز چیست؟ 

به تعریفی ساده، اصطلاح بیدینگ هوشمند (Smart Bidding) به استراتژی‌هایی نسبت داده می‌شود که از هوش مصنوعی گوگل برای بهینه‌سازی تبدیل‌ها یا ارزش تبدیل‌ها در هر مزایده استفاده می‌کنند. 

اسمارت بیدینگ گوگل ادز از دیتاهایی همچون عملکرد کمپین‌های قبلی شما یا سیگنال‌های مخاطبان (گزینه‌هایی مثل لوکیشن کاربران و یا دستگاهی که با آن تبلیغ شما را مشاهده می‌کنند) به منظور پیشنهاد قیمت استفاده می‌کند. 

اما وقتی از سیگنال‌های مخاطبان صحبت می‌کنیم؛ منظورمان دقیقا چه چیزی است؟ این موارد از جمله مهم‌ترین سیگنال‌هایی هستند که در استراتژی هوشمند قیمت دهی در گوگل ادز مورد استفاده قرار می‌گیرند: 

  • لوکیشن، نوع مرورگر و سیستم عامل مخاطبان
  • (سرچ کوئری) مخاطبان، هدفی که از سرچ دارند و یا علایق آن‌ها 
  • بازه زمانی نمایش تبلیغ 
  • محتوای تبلیغاتی که به کاربران نشان داده می‌شود (مثل هدلاین یا دیسکریپشن)

گزینه‌هایی همچون Maximize conversion یا Maximize conversion value از جمله مهم‌ترین استراتژی‌های بیدینگ هوشمند گوگل ادز هستند که ما را به بخش بعدی این مقاله می‌رسانند.  

انواع مختلف استراتژی‌های بیدینگ هوشمند گوگل ادز 

در یک تعریف کلی، دو مدل افزایش فروش یا لید (Increase sales or leads) و افزایش سود (Increase profit) را می‌توان به عنوان استراتژی‌های هوشمند قیمت دهی در گوگل ادز تعریف کرد. اما هر کدام از این دو مدل، دارای استراتژی‌های مختلفی بوده که نهایتا ما را به این 4 مدل می‌رسانند:

  1. به حداکثر رساندن تعداد تبدیل‌ها (Maximize Conversions)
  2. پیشنهاد قیمت به ازای هر عمل انجام شده (Target CPA)
  3. به حداکثر رساندن تعداد ارزش‌های تبدیل (Maximize Conversion Value)
  4. پرداخت به ازای بازگشت بودجه تبلیغاتی (Target ROAS)

اجازه دهید هر یک از این استراتژی‌ها را بیشتر با یکدیگر بررسی کنیم. 

Maximize Conversions

در این استراتژی، هوش مصنوعی گوگل تلاش می‌کند تا با توجه به هدفی که برای آن تعیین کرده‌اید؛ بیشترین تبدیل‌های ممکن را برای شما بگیرد. 

توجه داشته باشید که با استفاده از این مدل پیشنهاد قیمت، هزینه نهایی پرداخت شده برای تبدیل‌ها ممکن است با یکدیگر متفاوت باشند. به بیانی دیگر، با انتخاب این مدل ممکن است برای یک تبدیل هزینه بالایی پرداخت کرده و یک تبدیل نیز هزینه پایینی از بودجه تبلیغاتی شما را کسر کند. 

Target CPA یا tCPA

اما اگر استراتژی Maximize Conversions را برای کمپین خود انتخاب کرده باشید؛ گزینه Target CPA نیز به شما پیشنهاد می‌شود که با استفاده از آن می‌توانید به ازای تکمیل یک اقدام مشخص، هزینه تبلیغات خود را پرداخت کنید. به عنوان مثال، اگر هدف کمپین شما این است تا کاربران را تشویق کنید تا از یک صفحه خاص در سایتتان بازدید کنند؛ می‌توانید این گزینه را نیز در تبلیغات خود فعال کنید. 

استراتژی بیدینگ Target CPA در گوگل ادز 

همانطور که در تصویر بالا می‌بینید؛ ما برای هر اکشن تکمیل شده‌ای که دریافت می‌کنیم؛ مبلغ 50 یورو را پیشنهاد داده‌ایم. اما اگر شما قبلا کمپین فعالی داشته و گزینه Target CPA را برای آن فعال کرده باشید؛ گوگل یک میانگین از tCPA شما داشته و پیشنهاد می‌کند تا هزینه پیشنهادی در این بخش را با توجه به این مبلغ میانگین انتخاب کنید. 

Maximize Conversion Value

اگر قصد دارید به جای دریافت تعداد کانورژن‌های بیشتر، ارزش بیشتری از تبدیل‌های خود به دست آورید؛ می‌توانید این گزینه Maximize Conversion Value را به عنوان استراتژی بیدینگ گوگل ادز خود انتخاب کنید. با انتخاب این گزینه، هوش مصنوعی گوگل سعی می‌کند به جای دریافت تعداد کانورژن‌های بیشتر، بر روی آن‌هایی تمرکز کند که آورده بیشتری برای کسب‌وکار شما دارند. 

به عنوان مثال، اگر هدف شما این است که به جای این که تعداد محصولات بالایی به کاربران بفروشید، بر روی فروش محصولات گران قیمت خود تمرکز کنید؛ انتخاب این استراتژی می‌تواند سود آوری بیشتری برای شما به همراه داشته باشد.

Target Return on Ad Spend یا tROAS

اگر تمایل دارید میزان بازگشت سرمایه تبلیغاتی خود را مشخص کنید؛ استراتژی tROAS مناسب شماست. با انتخاب این استراتژی، میانگین ارزش تبدیل خود را مشخص کنید. به عنوان مثال، اگر هدف شما این باشد که به ازای هر 1 دلاری که در تبلیغات گوگل هزینه می‌کنید، 5 دلار درآمد داشته باشید؛ tROAS شما ٪500 می‌باشد. 

استراتژی بیدینگ tROAS در گوگل ادز 

با انتخاب این استراتژی پیشنهاد قیمت، هوش مصنوعی گوگل سعی می‌کند بید کمپین شما را به گونه‌ای تنظیم کند تا به این میزان بازگشت سرمایه برسید. البته توجه داشته باشید که در این میان برخی از کانورژن‌ها ممکن است میزان بازگشت سرمایه بیشتر یا کمتری نسبت به هدف تعیین شده شما داشته باشند. 

نکته: توجه داشته باشید که قبل از انتخاب این استراتژی، اکانت شما باید در 30 روز گذشته، حداقل 15 کانورژن گرفته باشد. 

هر کدام از این استراتژی‌های بیدینگ هوشمند گوگل ادز که به شما معرفی کردیم مزایا و معایب خود را دارند. نکته مهم این است که باید هر کدام از آن‌ها را با توجه به نیاز و اهداف کمپین خود انتخاب کنید.

چرا باید از بیدینگ هوشمند گوگل ادز استفاده کنیم؟ 

 فارغ از بزرگ یا کوچک بودن کسب‌وکار، استراتژی‌های قیمت‌دهی هوشمند گوگل ادز می‌توانند برای همه مفید و کاربردی باشند. در هر یک از این استراتژی‌ها،‌ الگوریتم هوشمند گوگل از تمام کمپین‌های شما برای پیشنهاد قیمت استفاده می‌کند. بنابراین حتی کمپین‌های جدید هم می‌توانند شاهد بهبود بازدهی تبلیغات خود باشند. 

با بیدینگ هوشمند گوگل ادز شما 3 مزیت به دست می‌آورید. این مزایا عبارت‌اند از: 

  1. پیشنهاد قیمت در زمان مزایده (Auction-time Bidding)

با توجه به هدف کاربران از سرچ هر عبارت، استراتژی‌های قیمت‌دهی هوشمند گوگل ادز از دیتاهای لایو زمان مزایده (auction-time) برای پیشنهاد بهترین قیمت استفاده می‌کنند. در اینجا منظور از دیتاهای زمان مزایده، سیگنال‌هایی مثل لوکیشن یا دستگاهی است که کاربران زمانی که تبلیغ را می‌بینند دارند. استفاده از دیتاهای لایو کاربران، هدف‌گیری کمپین‌های شما را بهینه کرده و موجب می‌شود کاربرانی تبلیغات شما را ببینند که احتمال تبدیل از سمت آن‌ها بالاتر است.

  1. پیشنهاد قیمت هوشمندانه

گوگل برای پیشنهاد قیمت در استراتژی‌های بیدینگ هوشمند، از تکنولوژی هوش مصنوعی پیشرفته استفاده می‌کند. دسترسی به طیف گسترده‌ای از دیتاهای کمپین‌های مختلف به علاوه سیگنال‌های کاربران، مزیتی به سیستم بیدینگ هوشمند گوگل ادز می‌دهد که با استفاده از آن می‌تواند بهترین قیمت را برای نمایش تبلیغات پیشنهاد کند.

  1. الگوریتم همیشه در حال یادگیری 

از نکات مثبت الگوریتم بیدینگ هوشمند گوگل ادز این است که با هر پیشنهاد قیمتی که می‌دهد آموزش می‌بینید و در پیشنهاد‌های آینده خود،‌ عملکرد بهتری خواهد داشت. این الگوریتم، داده‌ها را جمع آوری می‌کند، آن‌ها را آنالیز می‌کند و سپس آرام آرام برای رسیدن به اهداف تعیین شده شما، قیمت بید پیشنهادی را تغییر می‌دهد. 

نکته مهم: اگر تصمیم به استفاده از  اسمارت بیدینگ گوگل ادز گرفته‌اید؛ پیشنهاد من به شما این است که انطباق گسترده (Broad) را برای کلمات کلیدی خود انتخاب کنید. با انطباق گسترده، الگوریتم گوگل ادز دست باز تری دارد تا کلمات کلیدی مختلف را تشخیص دهد، هدف کاربر از سرچ یک عبارت را بررسی کرده و ترکیب‌های مختلف را امتحان کند تا نهایتا بهتر بتواند بید پیشنهادی را تنظیم کند.

چنانچه تمایل دارید بیشتر در مورد انطباق‌های گوگل ادز بدانید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله انواع کلمات کلیدی گوگل ادز را مطالعه کنید.

چگونه اسمارت بیدینگ را در پنل گوگل ادز راه‌اندازی کنیم؟

اما در ادامه این مبحث، قصد دارم به نحوه راه‌اندازی استراتژی‌های بیدینگ هوشمند در پنل گوگل ادز پرداخته و همچنین نحوه رصد و بررسی نتایج استفاده از این استراتژی‌ها را نیز به شما توضیح دهم. 

قدم اول: هدف خود را مشخص کنید

برای این که استراتژی‌های هوشمند قیمت دهی در گوگل ادز را انتخاب کنید؛ در ابتدا باید مشخص کنید که چه هدفی برای کمپین خود دارید. 

به این موضوع توجه داشته باشید که هدف کمپین شما، در انتخاب استراتژی مدنظرتان موثر خواهد بود: 

  • تبدیل‌ (Conversion): در این هدف، الگوریتم هوشمند گوگل ادز بودجه و محل نمایش تبلیغ شما را به گونه‌ای تنظیم می‌کند تا بیشترین تعداد کانورژن‌ها را دریافت کنید. به عنوان مثال الگوریتم، بید شما را برای فروش 15 محصول تعیین می‌کند. 
  • ارزش کانورژن (Conversion Value): در این هدف، بودجه و محل نمایش تبلیغ شما به گونه‌ای انتخاب می‌شود که بیشترین ارزش تبدیل را برای شما به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، الگوریتم پیشنهاد قیمت را به گونه‌ای تنظیم می‌کند که محصولات گران قیمت شما بیشترین میزان فروش را داشته و در نهایت سودآوری شما بیشتر شود. 

قدم دوم: استراتژی خود را در پنل گوگل ادز انتخاب کنید

برای انتخاب استراتژی‌های بیدینگ هوشمند گوگل ادز، این کار را هم می‌توانید برای کمپین‌های جدید و به هنگام ساخت آن‌ها و هم برای کمپین‌های قبلی که اجرا کرده‌اید؛ انجام دهید. 

برای کمپین‌های جدید: 

  1. در پنل گوگل ادز خود بر روی Campaigns کلیک کرده و یک کمپین جدید بسازید.
انتخاب بیدینگ هوشمند برای کمپین‌های جدید در پنل گوگل ادز - مرحله 1
  1. هدف و نوع کمپین خود را انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه Continue کلیک کنید.
انتخاب بیدینگ هوشمند برای کمپین‌های جدید در پنل گوگل ادز - مرحله 2
  1. در بخش Bidding می‌توانید استراتژی مورد نظر خود را انتخاب کنید.
انتخاب بیدینگ هوشمند برای کمپین‌های جدید در پنل گوگل ادز - مرحله 3

برای کمپین‌های قدیمی:

  1. در پنل گوگل ادز گزینه Campaigns را انتخاب کرده و سپس بر روی آیکون تنظیمات کنار کمپین مدنظر کلیک کنید.
انتخاب بیدینگ هوشمند برای کمپین‌های قدیمی در پنل گوگل ادز - مرحله 1
  1. در صفحه جدیدی که برایتان باز می‌شود؛ Bidding را انتخاب انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه Change bid strategy کلیک کنید.
انتخاب بیدینگ هوشمند برای کمپین‌های قدیمی در پنل گوگل ادز - مرحله 2
  1. در این قسمت می‌توانید استراتژی مورد نظر خود را انتخاب کرده و سپس بر روی گزینه Save کلیک کنید. 
انتخاب بیدینگ هوشمند برای کمپین‌های قدیمی در پنل گوگل ادز - مرحله 3

قدم سوم: نتایج استراتژی بید خود را رصد کنید

بیدینگ هوشمند گوگل ادز بسیار کاربردی است؛ اما بدون نقص نیست! 

دقیقا به همین دلیل است که شما باید نتایج بید استراتژی‌های انتخابی خود را بررسی کنید. انجام این کار این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهد تا فرصت‌هایی که الگوریتم ممکن است از دست داده باشد را شناسایی کرده و در صورت لزوم، تغییرات مدنظر خود را اعمال کنید. 

بررسی گزارش استراتژی‌های بیدینگ هوشمند همچنین این امکان را به شما می‌دهد تا با مخاطبان هدف خود بیشتر آشنا شده، علایق و اولیوت‌های آن‌ها را بشناسید. این مورد در تصمیم‌گیری برای استراتژی‌های کلی مارکتینگ شما کاربردی خواهد بود. 

برای مشاهده گزارش‌ استراتژی‌های بیدینگ هوشمند:

  1. در پنل گوگل ادز خود گزینه Tools و سپس Budgets and bidding را انتخاب کنید. 
  2. گزینه Bid strategies را انتخاب کنید.
  3. استراتژی بید مورد نظر خود را انتخاب کنید.
گزارش استراتژی‌های بیدینگ هوشمند در گوگل ادز
  1. در صفحه جدیدی که برای شما باز می‌شود؛ می‌توانید گزارشی از عملکرد بید استراتژی خود را مشاهده کنید. 

نکنه مهم: همانطور که پیش‌تر به این موضوع اشاره کردیم؛ استراتژی‌های بیدینگ هوشمند در گوگل ادز از دیتاها و کانورژن‌های دریافت شده کمپین‌های قبلی شما برای پیشنهاد قیمت استفاده می‌کنند. به همین دلیل مهم است که رهگیری کانورژن (Conversion tracking) را در گوگل ادز به درستی انجام دهید. به عنوان مثال، اگر یک رابط کاربری جدید برای سایت خود طراحی کرده‌اید؛ باید تنظیمات کانورژن ترکینگ خود در پنل گوگل ادز را آپدیت کنید. 

در صورتی که تمایل دارید بیشتر در مورد کانورژن ترکنیگ بدانید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله ردیابی نرخ تبدیل گوگل ادز از وبلاگ دیوان را نیز مطالعه کنید. 

سخن پایانی

بیدینگ هوشمند گوگل ادز با قابلیت‌های پیشرفته ماشین لرنینگ خود، گزینه عالی است که می‌تواند عملکرد کمپین‌های شما را بهینه کند. اما در حالی که از آن استفاده می‌کنید؛ به این موضوع توجه داشته باشید که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین درک انسانی باشد. 

پیشنهاد من به شما این است: از استراتژی‌های هوشمند قیمت دهی گوگل ادز برای تیک زدن اهداف مارکتینگ خود استفاده کنید؛ اما عملکرد آن‌ها را نیز زیر نظر داشته و از هر فرصتی برای بهبود بازدهی کمپین‌های خود استفاده کنید.

عرفان یوسفیان کارشناس تولید محتوای دیوان عرفان یوسفیان

دانش آموخته رشته ادبیات، علاقه‌مند حوزه مارکتینگ و روحی جدایی‌ناپذیر از تفکر و خلاقیت. در مسیر یادگیری و تلاش برای به اشتراک گذاشتن هر چیزی که تو این مسیر، تجربه‌ای میشه.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها