لیست سیاه اشتباهات رایج یوتیوب | ۹ کاری که نباید انجام دهید

لیست سیاه اشتباهات رایج یوتیوب | 9 کاری که نباید انجام دهید

فهرست محتوای مقاله

فرقی نمی‌کند که یک یوتیوبر تازه کار بوده یا این که چندین سال سابقه فعالیت در این شبکه داشته باشید. مطمئنم حداقل یک بار وسوسه “خب؛ باید همه چیز عالی به نظر برسه” سراغ شما هم آمده است. 

فارغ از سطح دانش و تخصص در یوتیوب، همیشه مطالبی بودند که استفاده از تکنیک‌هایی برای بالا بردن سابسکرایب کانال و یا افزایش بازدید یوتیوب را به ما آموزش دهند. اما در مورد کارهایی که نباید در این شبکه انجام داد چطور؟ آیا تا به حال در مورد اشتباهات رایج یوتیوب چیزی خوانده‌اید؟ 

در مقاله امروز از وبلاگ دیوان به بررسی این موضوع پرداخته و ۹ اشتباه رایج که یوتیوبرها در فعالیت در این شبکه مرتکب می‌شوند را بررسی می‌کنیم. 

پیشنهادمی‌کنم تا انتهای این مطلب همراه من باشید. 

۱. تمرکز بر روی بازدید به جای بازدیدکنندگان 

قبول دارم. وقتی که صحبت از مانیتایز کردن کانال یوتیوب و کسب درآمد از آن به میان می‌آید؛ تعداد بازدیدهای یوتیوب اهمیت بالایی پیدا می‌کند. اما به این موضوع توجه داشته باشید؛ کیفیت بازدیدهایی که می‌گیرید؛ اهمیت بیشتری از تعداد آن‌ها دارد. اگر از گزینه‌هایی مثل طراحی تامنیل‌ها و یا تایتل‌های کلیک بیت (Clickbait)،‌ تنها به مقصود گرفتن کلیک از کاربران استفاده کنید؛ افرادی بر روی ویدئو شما کلیک می‌کنند که به آن‌ علاقه نداشته و در نتیجه فورا از ویدئو خارج می‌شوند. 

این کار، سیگنال کم ارزش بودن ویدئو را به الگوریتم یوتیوب داده و در نتیجه این الگوریتم، ویدئوهای شما را به سایر کاربران پیشنهاد نمی‌دهد. 

به این موضوع دقت داشته باشید؛ کاربران شما انسان هستند و شما نیز باید گزینه‌هایی که برای برقراری تعامل بهتر با انسان‌ها در زندگی خود انجام می‌دهید را در یوتیوب تکرار کنید. داستان‌های جذابی برای تعریف کردن برای آن‌ها داشته باشید، مشکلات آن‌ها را حل کرده و سعی کنید حس رضایت از دیدن ویدئوها را در آن‌ها ارضا کنید. 

اغلب یوتیوبرها در انجام دادن این مورد دچار اشتباه می‌شوند. دلیل آن هم ساده است؛ به این دلیل که به جای تمرکز بر روی ساخت ویدئو برای مخاطبان، ویدئوهای خود را برای الگوریتم می‌سازند. و خب؛ چندان در انجام این کار هم موفق نیستند. به یاد داشته باشید؛ الگوریتم یوتیوب با این که مجموعه‌ای از قواعد و فرمول‌های ریاضی است؛ منعکس‌کننده رفتار انسان‌ها در زندگی واقعی می‌باشد. 

یکی از راه‌های برطرف کردن این مشکل، تعریف کردن یک پرسونا مخاطب (Audience Persona) است. مخاطبان هدف ویدئوهای شما چه افرادی هستند؟ چه بازه سنی دارند؟ زن هستند یا مرد؟ چه علایق و ترجیحاتی دارند؟ و یک مورد دیگر،‌ شما چه مزیتی برای ارائه به آن‌ها دارید و از میان تمام گزینه‌هایی که این مخاطبان دارند، چرا باید شما را برای دنبال کردن انتخاب کنند؟ 

به جای نگران بودن در مورد این که چند بار در هفته ویدئو پست کنید؛ بر روی نزدیک کردن کیفیت ویدئوهای خود به آن چیزی که مخاطبان می‌خواهند تمرکز کنید. بله؛ داشتن پیوستگی در آپلود ویدئوهای یوتیوب خوب است؛ اما باید به شما بگویم که پاسخگویی به نیاز و علایق مخاطبان، همیشه در این بازی برنده است. 

این رو هم بخون

🔗 تبلیغات یوتیوب

یوتیوب بزرگترین و پربازدیدترین موتور جستجوی ویدیویی جهان، روزانه میزبان میلیاردها بازدید کننده است. با تبلیغات یوتیوب، این فرصت را دارید تا مخاطبانتان را به راحتی پیدا کنید.

مطالعه بیشتر

۲. تنها تولید کننده بودن و بیننده نبودن

معروف است که می‌گویند: “اگر میخواهی نویسنده خوبی باشی، ابتدا باید درست خواندن را یاد بگیری!”

این گزینه در مورد یوتیوب نیز صدق می‌کند. اگر می‌خواهید به یک یوتیوبر موفق تبدیل شوید؛ باید بخش از زمان خود را صرف دیدن ویدئوهای دیگر یوتیوبرها کنید. در غیر این صورت، فرصت‌های پیشرفت زیادی را از دست خواهید داد. 

نه خیلی، اما تا جایی که زمانتان اجازه می‌دهد ویدئوهای دیگر یوتیوبرها را مشاهده کرده و بررسی کنید که انجام چه گزینه‌هایی نتایج خوبی برای کانال آن‌ها به همراه داشته است. سعی کنید موفقیت‌ها و شکست‌های آنان را به یاد داشته و وقتی که می‌خواهید استراتژی ساخت ویدئوهای خود را بچینید؛ از این اطلاعات برای بالا بردن کیفیت ویدئوهای خود استفاده کنید. 

۳. پایبندی به تولید تنها یک مدل ویدئو

برخی از انواع ویدئوها در یوتیوب جواب می‌دهند و برخی دیگر نه! نکته مهم این است که بدانید یک فرمت واحد وجود ندارد که برای تمام کانال‌های یوتیوب نتیجه خوبی داشته باشد. بله؛‌ قطعا گزینه‌هایی را امتحان می‌کنید و در آن‌ها شکست هم می‌خوردید. اما سوال من از شما این است: اگر این گزینه‌ها را امتحان نکنید؛ چگونه می‌خواهید متوجه شوید که برای کانال شما نتیجه مثبتی دارند یا نه؟

ویدئوهای آموزشی را امتحان کنید، ری‌اکت‌ها جزو ترند این روزهای یوتیوب هستند، ویدئوهای نقد و بررسی چطور؟ شاید آن‌ها برای کاربران شما جذاب باشند.

جسور باشید و از فیچرهای جدیدی که یوتیوب ارائه می‌کند استفاده کنید. هرچه که باشد؛ این پلتفرم یک بیزینس بوده و قطعا مشتریانی که از محصولات جدید آن استقبال می‌کنند را پروموت می‌کند. معرفی ویدئوهای Short در یوتیوب و حجم تعامل بالایی که در ابتدا معرفی خود، برای یوتیوبرها به همراه داشت؛ بهترین مثال در این مورد است. پیشنهاد من در این مورد به شما این است که همواره گوش به زنگ باشید تا از قابلیت‌های جدیدی که یوتیوب عرضه می‌کند باخبر شده و بتوانید سواری خود را از موجی که ایجاد می‌شود بگیرید. 

توجه داشته باشید؛ هنوز هم ویدئوهای شورت یوتیوب یکی از گزینه‌هایی است که می‌تواند سرعت رشد شما در این شبکه را افزایش داده و جالب است بدانید که امروزه به عنوان یکی از بهترین تکنیک‌های افزایش تعداد سابسکرایبرهای کانال مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

۴. صبر کردن برای شرایط عالی 

صحبت از ترندها شد. مهم است که بدانید این دست از ویدئوها در بازه‌های زمانی مشخصی (که معمولا کوتاه هستند) وایرال شده و پس از آن به ویدئوهای معمولی تبدیل می‌شوند که دیگر جذابیتی برای کاربران ندارند. بنابراین باید توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید از موج ایجاد شده به وسیله این ترندها استفاده کنید؛ خیلی زمانی برای برنامه ریزی در مورد آن‌ها ندارید. ممکن است نتوانید بالاترین کیفیتی که مد نظر دارید را ارائه کنید؛ اما کار خود را شروع کرده و در مسیر یاد بگیرید. صبر کردن برای بهترین زمان، می‌تواند فرصت‌های زیادی را از چنگ شما بقاپد. 

حقیقت این است که اگر یک تلفن همراه دارید؛ می‌توانید ویدئوهای باکیفیتی برای موج سواری بر روی ترندها بسازید. 

کار خود را شروع کرده و سعی کنید به جای ایده‌آل گرا بودن، بر روی بهبود کیفیت ویدئوهایی که می‌سازید تمرکز کنید. توجه داشته باشید؛ اقتصادی که تولیدکنندگان ویدئو در یوتیوب شکل داده‌اند کلان بوده و هر روز هم توسعه بیشتری پیدا می‌کند. بنابراین، دلیلی وجود ندارد که شما جایی در این اقتصاد بزرگ نداشته باشید. 

۵. تمرکز بر روی خرید تجهیزات گران قیمت 

یکی دیگر از اشتباهات رایج یوتیوب که حجم قابل توجهی از یوتیوبرها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ سرمایه‌گذاری بدون منطق برای خرید تجهیزات گران قیمت است. توجه داشته باشید؛ این موضوع بدین معنا نیست که شما نباید برای خرید وسایل مورد نیاز برای ساخت ویدئوهای یوتیوب هزینه کنید. 

یک دوربین باکیفیت، چندین منبع نور مختلف و یا یک میکروفون حرفه‌ای قطعا صدا و تصویر بهتری از ویدئوها را به شما می‌دهند؛ اما تضمین‌کننده موفقیت آن‌ها نیستند. 

در واقع هزینه کردن برای خرید تجهیزات، زمانی منطقی به نظر می‌رسد که دلیلی قانع‌کننده‌ای برای آن داشته باشید. به نظرتان استفاده از تجهیزات گران قیمت برای ساخت ویدئوهای با کیفیت 8K چه فرقی برای مخاطبانی دارد که اینترنت چندان پرسرعتی نداشته و ویدئوهای شما را در موبایل خود تماشا می‌کنند؟ 

اگر توانستید دلیل منطقی برای خرید تجهیزاتی که فکر می‌کنید به آن‌ها نیاز دارید پیدا کنید؛ خرید آن‌ها می‌تواند به پیشرفت شما در یوتیوب کمک شایانی کند. اما چطور باید متوجه شویم که شرایط خرید تجهیزات را داریم یا نه؟ چنانچه می‌خواهید جواب این سوال را پیدا کرده و با انواع تجهیزات یوتیوب آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله تجهیزات مناسب یوتیوب از وبلاگ دیوان را مطالعه کنید. 

۶. اتکا به یک مدل درآمدی در یوتیوب

وقتی که صحبت از درآمد یوتیوب به میان می‌آید؛ عدد قابل توجهی از یوتیوبرها، کسب درآمد از طریق نمایش تبلیغات یوتیوب بر روی ویدئوهای خود را به عنوان تنها گزینه درآمدی در این شبکه می‌دانند. با این که این گزینه درآمدی یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای داشتن درآمد از یوتیوب است؛ اما تنها گزینه‌ای نیست که تولیدکنندگان محتوا فعال در این شبکه در اختیار دارند. 

به طور میانگین یوتیوب به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید، چیزی بین ۲ تا ۵ دلار به یوتیوبرها پرداخت می‌کند که اگر بخواهم صادقانه با شما صحبت کنم؛ سایر مدل‌های درآمدی این شبکه، پتانسیل درآمد زایی بیشتری برای شما دارند.

این رو هم بخون

🔗 درآمد هر ۱۰۰۰ بازدید یوتیوب چقدر است؟ | فاکتورهای موثر در درآمد

مطالعه بیشتر

گزینه‌هایی مثل ساخت ویدئوهای اسپانسری و یا ساخت فروشگاه شخصی برای فروش محصول و یا خدمات از جمله این مدل‌ها هستند. چنانچه تمایل دارید با تمام گزینه‌های درآمدی در یوتیوب آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله کسب درآمد از یوتیوب از وبلاگ دیوان را مطالعه کنید. 

۷. عدم توجه به تاثیر اولیه‌ای که می‌گذارید

احتمالا شنیده باشید که می‌گویند: “اولین تاثیری که می‌گذارید خیلی مهم است.” یوتیوب نیز از این قاعده مستثنی نبوده و باید به این موضوع توجه داشته باشید که اولین چیزی که کاربران از ویدئوهای شما می‌بینند؛ تاثیر خیلی مهمی در کلیک کردن و دیدن ویدئو توسط آن‌ها دارد. 

هرچه که باشد؛ کاربران اولین ویدئویی که در یوتیوب با آن روبرو می‌شوند را برای دیدن انتخاب نکرده و مقداری زمان صرف دیدن تاتیل‌ها و تامنیل‌های مختلف کرده تا ویدئو مورد علاقه خود را پیدا کنند. 

به عنوان مثال؛ کدام یک از این دو تامنیل برای شما جذاب بوده و راحت‌تر متوجه پیام آن می‌شوید؟

استفاده از تامنیل نادرست به عنوان یکی از اشتباهات رایج یوتیوب 

این پروسه دقیقا برای تمام کاربران یوتیوب اتفاق می‌افتد و وقتی که یوتیوب به آن‌ها ویدئوهای مختلفی را نشان می‌دهد؛ گزینه‌‌ای را انتخاب می‌کنند که طراحی تامنیل ساده‌ای داشته و به خوبی پیام ویدئو را به مخاطب منتقل می‌کند. 

اما چگونه می‌توانید یک تامنیل خوب برای ویدئو خود داشته باشید؟ پیشنهاد می‌کنم مقاله تامنیل یوتیوب چیست از وبلاگ دیوان را مطالعه کنید. 

۸. ۳۰ ثانیه اول ویدئو را از دست می‌دهید 

شاید زیاد برایتان خوش‌آیند نباشد؛ اما حقیقت این است که پس از ۳۰ ثانیه اول، کاربران از ویدئو شما خارج می‌شوند تا سری به بقیه ویدئوهای یوتیوب بزنند. شاید نتوانید کاملا از این موضوع جلوگیری کنید؛ اما این فرصت را دارید تا در همان ابتدای ویدئو، سراغ بحث اصلی بروید. شما از قبل ارزشمند بودن ویدئو خود را با طراحی یک تامنیل جذاب و تایتل خلاقانه به مخاطبان نشان داده‌اید؛ اکنون وقت آن است تا این ارزش را به آن‌ها ارائه کنید. 

سایر گزینه‌ها مثل دعوت از مخاطبان برای سابسکرایب کردن کانال و یا لایک کردن ویدئو را برای بخش‌های پایانی یا وسط ویدئو در نظر بگیرید. بدین شکل، مخاطبان شما در همان ابتدا ویدئو با چیزی که در تایتل و تامنیل خود به آن‌ها قول دادید روبرو می‌شوند. مستر بیست (MrBeast) از یوتیوبرهای معروفی است که به خوبی از این تکنیک در ویدئوهای خود استفاده می‌کند.

ارائه چیزی که کاربران به دنبال آن هستند در سریع‌ترین زمان، نهایتا باعث افزایش واچ تایم (Watch time) کانال شما می‌شود. گزینه‌ای که سیگنال مثبتی به الگوریتم یوتیوب داده و  باعث می‌شود تا این الگوریتم ویدئوهای شما را به تعداد افراد بیشتری نشان دهد. 

۹. توجه نکردن به قوانین کپی‌رایت یوتیوب 

یکی از مهم‌ترین اشتباهات رایج یوتیوب، عدم توجه به قوانین کپی‌رایت در این شبکه است که زیاد هم از سمت یوتیوبرها اتفاق می‌افتد. گزینه‌هایی مثل استفاده بدون مجوز از موزیک‌های اورجینال ساخته شده توسط سازندگان موسیقی و یا استفاده کامل و یا حتی بخشی از یک کلیپ در ویدئو یوتیوب،‌ از جمله متداول‌ترین گزینه‌هایی هستند که باعث گرفتاری یوتیوبرها با مشکلات کپی‌رایت می‌شوند. 

درگیری با این مشکلات می‌تواند نتایج مختلفی برای کانال شما و ویدئوهای آن داشته باشد. این موارد از جمله این نتایج هستند:

  • از دست دادن درآمد ویدئو: یکی از رایج‌ترین نتایج درگیر شدن با مشکلات کپی‌رایت در یوتیوب، از دست دادن درآمدی است که یک ویدئو برای یوتیوبر دارد. 
  • حذف ویدئو: در صورتی که مشکلات کپی‌رایت یوتیوب شدت بیشتری داشته باشد؛ صاحبان حق کپی‌رایت محتوا اورجینال می‌توانند امکان حذف یک ویدئو از یوتیوب را درخواست کنند. 
  • از دست دادن کانال: در مواردی مثل گرفتن ۳ استرایک کپی‌رایت یوتیوب، کانال شما به کلی از یوتیوب حذف می‌شود. 

چنانچه تمایل دارید بیشتر در مورد کپی‌رایت یوتیوب بدانید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله کپی‌رایت یوتیوب چیست را مطالعه کنید. 

سخن پایانی

حقیقت این است که هیچ چیز کامل و بدون نقصی وجود ندارد. حتی بهترین یوتیوبرها و پربازدیدترین ویدئوهای یوتیوب هم ایراداتی دارند و این کاملا طبیعی است که به عنوان یک یوتیوبر اشتباه کنید. مهم این است که بتوانید از این اشتباهات درس گرفته و بتوانید هر روز کیفیت ویدئوهای خود را بهبود دهید. 

در این مقاله سعی کردیم شما را با چند مورد از مهم‌ترین اشتباهات رایج یوتیوب آشنا کنیم که برطرف کردن آن‌ها می‌تواند تاثیر بسزایی در موفقیت شما در یوتیوب داشته باشد. امیدوارم نکات عنوان شده در این مطلب برای شما کاربردی بوده و خوشحال می‌شویم اگر سوالی دارید؛‌ در بخش کامنت‌ها آن را با ما در میان بگذارید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به اشتراک بزارید