تاثیر تجربه کاربری (UX) وب‌سایت بر موفقیت تبلیغات گوگل ادز

تاثیر تجربه کاربری (UX) وب‌سایت بر موفقیت تبلیغات گوگل ادز

فهرست محتوای مقاله

تبلیغات گوگل ادز می‌تواند با افزایش نرخ تبدیل زمینه رشد کسب و کارها و افزایش فروش را مهیا سازد، اما؛ در موفقیت گوگل ادز موارد زیادی مؤثر هستند. یکی از این المان‌ها تاثیر UX بر گوگل ادز است. نرخ تبدیل (Conversion Rate) به معنای تعداد کاربرانی است که اقدام موردنظر را مانند خرید محصول، پرکردن فرم و ثبت‌نام در وب‌سایت… را انجام می‌دهند. افزایش نرخ تبدیل یکی از معیارهای مهم ارزیابی موفقیت کمپین تبلیغاتی گوگل ادز به شمار می‌آید که در نهایت موجب افزایش فروش، بازگشت نرخ سرمایه‌گذاری (ROI) و جذب مشتری جدید می‌گردد. بهبود تجربه کاربری (UX) در افزایش نرخ کانورژن (نرخ تبدیل) تأثیر بسزایی دارد. 

اهمیت تجربه کاربری (UX) در دنیای امروز دیجیتال

تجربه کاربری (UX) دقیقا به چه معناست؟ باید گفت صفحات تبلیغی که کاربران را به مقصد نهایی و هدف وب‌سایت راهنمایی می‌کنند باید بتوانند به شکلی کاملا روان و ساده این کار را انجام دهند. این موارد شامل  تبلیغات جذاب، روان‌سازی فرآیندهای کلیک و هدایت کاربر به سمت اهداف مورد نظر است که در نتیجه کاربر با تبلیغات ارتباط بهتری برقرار می‌کند و نرخ تبدیل نیز افزایش می‌یابد.

با تمام این اوصاف نباید از اهمیت تاثیر تجربه کاربری بر گوگل ادز غافل شد. زمانی‌که کاربران به‌راحتی بتوانند هدف کمپین تبلیغات گوگل ادز را عملی کنند، حس وفاداری آن‌ها افزایش می‌یابد و موفقیت گوگل ادز را به ارمغان می‌آورد. 

(UX) به معنای میزان راحتی و حس خوشایند تجربه کاربر در هنگام استفاده از وب‌سایت است. 

این رو هم بخون

🔗 تبلیغات در گوگل

تبلیغات در گوگل به شما این امکان را می‌دهد تا در بهترین زمان ممکن دیده شوید.

مطالعه بیشتر

ارتباط تنگاتنگ UX وب‌سایت و عملکرد گوگل ادز: چرا UX برای عملکرد گوگل ادز اهمیت دارد؟

در این قسمت به ارتباط UX وب‌سایت و عملکرد گوگل ادز می‌پردازیم و اینکه تجربه کاربری چگونه بر کمپین‌های تبلیغاتی تأثیر می‌گذارد. تجربه کاربری مثبت موجب می‌گردد که کاربران پس از کلیک بر روی تبلیغ گوگل ادز، تجربه خوبی داشته باشند و اهداف وب‌سایت را دنبال کنند. این مورد بر عملکرد گوگل ادز تاثیرات زیر را خواهد داشت. 

  • افزایش نرخ تبدیل
  •  بهبود کیفیت امتیاز
  • کاهش هزینه کلیک (CPC) 

تاثیر UX بر امتیاز کیفیت (Quality Score) گوگل ادز

تجربه کاربر بر امتیاز کیفیت (Quality Score) گول ادز مؤثر است. مفهوم «کوالیتی اسکور» یا امتیاز کیفیت به‌طورکلی یک شاخص عددی است که گوگل برای ارزیابی کیفیت تبلیغات در Google Ads بیان می‌کند. این امتیاز از عدد ۱ تا ۱۰ متغیر است. هنگامی که کاربران به دلیل تأثیر UX و تجربه کاربری مطلوب، مدت زمان بیشتری را در صفحات تبلیغ و فرود سپری می‌کنند، گوگل متوجه این موضوع می‌شود و با افزایش رتبه‌بندی تبلیغ، هزینه‌ها را به ازای کلیک و تبدیل در کمپین تبلیغاتی کاهش می‌دهد. علاوه بر این امتیاز کیفیت بالاتر برای گوگل به این معنا است که کمپین PPC شما توانسته به‌خوبی نیازهای مشتریان را برطرف سازد. 

یک رکن اساسی و مهم برای گوگل، رفع نیاز کاربران و توجه به خواسته‌های آن‌ها است. در همین راستا تعامل بیشتر کاربران با وب‌سایت‌ها برای گوگل یک معیار مهم در ارزش‌گذاری سایت‌ها محسوب می‌شود. 

سرعت بارگذاری صفحه و تجربه کاربر

نحوه طراحی و بهینه‌سازی سبک وب‌سایت منجر به کاهش زمان بارگذاری محتویات می‌گردد. تصور کنید که مخاطب هنگام ورود به صفحه هدف با کندی سرعت بارگذاری مواجهه شود در این زمان احتمال ترک وب‌سایت افزایش می‌یابد. با بهبود سرعت بارگذاری صفحه، تجربه خوشایندی برای مخاطبان ایجاد می‌شود و احتمال ماندن کاربر در صفحه و افزایش تعامل بیشتر می‌گردد. 

طراحی ریسپانسیو و سازگاری با موبایل

کاربران زیادی از موبایل برای ورود به فضای دیجیتال بهره می‌برند. استفاده از طراحی ریسپانسیو و واکنشگرا به وب‌سایت اجازه می‌دهد که با دستگاه‌های مختلف مانند موبایل تطبیق یابد. با این عمل می‌توان تجربه کاربری حجم زیادی از کاربران را بهبود داده و زمینه موفقیت تبلیغات گوگل ادز را افزایش داد. 

وضوح و مرتبط بودن محتوای صفحه فرود

بهینه‌سازی Landing Page نقش مهمی در ارتقای تجربه کاربری دارد. مخاطب با کلیک بر روی تبلیغ به صفحه فرود منتقل می‌شود. بنابراین اولین تجربه کاربر از وب‌سایت، محتوای صفحه فرود است. به‌طور کلی می‌توان گفت که صفحات فرود مناسب به‌عنوان اولین تجربه کاربری قادرند یک بازدیدکننده را به یک مشتری بالقوه مبدل سازند. وضوح صفحات فرود و مرتبط بودن محتوای آن‌ها با تبلیغ کمپین، امکان افزایش تعامل کاربران را بیشتر می‌کند. 

سهولت ناوبری (Navigation) در وب‌سایت

راه‌های زیادی برای ارتقا و بهبود تجربه کاربری وب‌سایت وجود دارد. یک از این راه‌ها سهولت ناوبری یا navigation سایت است که به شما در داشتن یک سایت حرفه ای کمک می‌نماید. ناوبری آسان برای کاربران این امکان را فراهم می‌سازد، محتوای مورد نظر و هدف وب‌سایت (خرید، ثبت‌نام، پرکردن فرم) را به‌راحتی انجام دهند. ناوبری باید به‌گونه‌ای باشد که کاربر سردرگم نشود و به‌آسانی هدف وب‌سایت را عملی سازند. 

این رو هم بخون

🔗 تاثیر سرعت سایت بر عملکرد تبلیغات گوگل ادز

مطالعه بیشتر

نقش UX در افزایش نرخ تبدیل (Conversion Rate) کمپین‌های گوگل ادز

شما هر چقدر که در در تبلیغات گوگل ادز خود از بهترین کلمات کلیدی و محتوای جذاب استفاده نمایید و ترافیک زیادی در لندینگ پیج (صفحه فرود) داشته باشید، اگر این صفحه از طراحی UX ضعیفی برخوردار باشد، کاربران به سرعت آن را ترک خواهند کرد. عملا بدون انجام عمل مورد نظر از سمت مخاطب فرآیند نرخ تبدیل تکمیل نمی‌شود. UX بهینه می‌تواند مسیری روشن و بدون مانع در اختیار کاربر قرار دهد که از اولین کلیک بر روی تبلیغ تا تکمیل اقدام مورد نظر را به راحتی انجام دهند. افزایش ROI گوگل ادز با UX با کمک سرمایه‌گذاری در بهبود UX میسر می‌گردد. در این زمینه عناصر زیر مؤثر هستند.

  •  سرعت بارگذاری بالا
  •  طراحی واکنش‌گرا (ریسپانسیو) برای دستگاه‌های مختلف
  •  فراخوان‌های واضح به اقدام (CTA)
  • فرم‌های ساده و کوتاه
  •  ناوبری آسان

فراخوان به اقدام (CTA) واضح و جذاب

در تبلیغات گوگل ادز، ما به فراخوان‌هایی نیاز داریم که به وضوح هدف از کلیک را نشان دهند و بازدیدکننده را ترغیب به انجام عمل مورد نظر نماید. هدف اصلی ما تبدیل بازدید‌کننده به مشتری و لید است. یک CTA مؤثر، فراتر از یک دکمه ساده “کلیک کنید” است. فراخوان باید به کاربر بگوید دقیقاً چه اقدامی از او انتظار می‌رود. در این راستا باید از کلمات و محتواهای متنی عملی و هیجان‌انگیز بهره گرفت. علاوه بر این جذابیت بصری CTA (رنگ، اندازه، محل قرارگیری) در صفحه فرود نیز از اهمیت بالایی در جذب کاربر دارد. 

فرم‌های ساده و بهینه برای ثبت‌نام/تماس

اگر اقدام هدف ما از کاربر، پر کردن فرم‌های ثبت‌نام و یا تماس است باید در این زمینه نیز اصولی و درست عمل کرد. قرار نیست که با فیلدهای غیرضروری یا توضیحات اضافی، کاربر را خسته کنیم. تهیه فرم‌های ساده با فیلدهای کوتاه و مناسب، بازدهی بهتری را ارائه می‌دهند و تجربه کاربری UX را بهبود می‌بخشند. 

اعتمادسازی و ارائه اطلاعات شفاف

امروزه کاربران با دقت بیشتری نسبت به گذشته در انتخاب برند معتبر عمل می‌کنند. برگ برنده در این زمینه با کسی است که با ارائه اطلاعات شفاف، اعتماد مشتری را جلب کند. زمانی که تبلیغ کمپین را ارائه می‌دهید، از یک تبلیغ شامل جزئیات واضح، مانند قیمت‌ها، ویژگی‌های محصول و مزایای خاص استفاده نمایید. همچنین ارائه اطلاعات زیر در افزایش اعتمادسازی کاربر مؤثر است. 

  • نظرات و گواهی‌های مشتریان قبلی
  •  شفافیت در الگوهای خدمات پشتیبانی و سیاست‌های برگشت کالا
  • استفاده از نمادهای امنیتی و گواهی‌های معتبر در لندینگ پیج

کاهش اصطکاک (Friction) در مسیر تبدیل

کاهش اصطکاک (Friction) در فرایند تبدیل به معنای حذف مشکلاتی است که در مسیر رسیدن کاربر به اقدام مدنظر قرار دارد. هر چقدر مسیر ایجاد نرخ تبدیل آسان‌تر و هموارتر باشد، احتمال جذب کاربران بیشتر می‌گردد. برای کاهش اصطکاک می‌توان از پیشنهادات زیر بهره گرفت. 

  • دکمه‌های واضح CTA
  • سازماندهی بصری با رنگ‌ها و فونت‌های مناسب
  • کم کردن مراحل خرید
  • گزینه‌های پرداخت متنوع
  • افزایش سرعت بارگذاری
  • عدم درخواست اطلاعات غیر ضروری از کاربران
  • ارائه محتوای شفاف و قابل دسترسی برای اعتمادسازی
کاهش اصطکاک (Friction) در مسیر تبدیل

تاثیر UX بر کاهش هزینه‌ها و افزایش بازگشت سرمایه (ROI) گوگل ادز

باید گفت که هر چقدر کاربران با سهولت بیشتری به صفحات فرود دسترسی داشته باشند، احتمال انجام موفق اقدام مورد نظر وب‌سایت افزایش می‌یابد. در این شرایط نرخ تبدیل نیز بیشتر شده و بازگشت سرمایه بیشتری را تجربه خواهید کرد. UX ضعیف می‌تواند باعث نرخ پرش بالا (Bounce Rate) و کاهش زمان ماندگاری کاربر در وب‌سایت گردد. این مورد به طور مستقیم رتبه‌بندی تبلیغات گوگل ادز را کاهش می‌دهد. سرمایه‌گذاری در UX خوب منجر به افزایش رتبه گوگل ادز و کاهش هزینه‌های تبلیغات و کلیک می‌شود. 

اصول طراحی UX موثر برای صفحات فرود گوگل ادز (Landing Pages)

برای طراحی UX مناسب باید به اصل مهم تجربه کاربری روان، ساده و کارآمد توجه کرد. در ادامه با اصول طراحی UX بیشتر آشنا می‌شوید. 

  • ارائه محتوا به صورت واضح و ساده
  • استفاده از فضای سفید (white space)
  • اطمینان از بهینه بودن صفحه برای موبایل
  • استفاده از رنگ ها، فونت ها و عناصر گرافیکی هماهنگ با برند و پیام تبلیغاتی گوگل ادز
  • جلب اعتماد کاربر با استفاده از نشانه‌های اعتماد (Social Proof)

چک لیست بهبود UX وب‌سایت برای نتایج بهتر در گوگل ادز

در این بخش با چک لیست بهبود UX وب‌سایت برای کسب نتایج بهتر در گوگل آشنا می‌شوید. 

  1. ساختار واضح و منظم
  2. ناوبری آسان
  3. لینک‌های داخلی مناسب
  4. عدم وجود خطاهای ۴۰۴
  5. محتوای مرتبط و مفید با زبان ساده و کلمه کلیدی مرتبط
  6. فراخوان به عمل (Call to Action) واضح و موثر
  7. استفاده از گرافیک و المان‌های بصری
  8. استفاده از رنگ‌ها و فونت‌های مناسب
  9. مناسب برای انواع دستگاه‌ها
  10. استفاده از فرم‌ها با فرمت‌های صحیح
  11. سرعت بارگذاری صفحات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به اشتراک بزارید