دیوان ادز
02182801861

راهنمای جامع آنالیز کانال یوتیوب | ابزارها و ترفندها

۱۴۰۳/۱۱/۱۶

به عنوان یک یوتیوبر، تا به حال برایتان پیش آمده است که برای ساخت یک ویدئو زحمت زیادی کشیده اما نتیجه دلخواه خود را از آن نگرفته باشید و حتی ندانید چرا؟ با آنالیز کانال یوتیوب می‌توانید پاسخ این سوال را پیدا کنید!

اگر به عنوان یک تولیدکننده محتوا در یوتیوب شناخته می‌شوید؛ باید توجه ویژه‌ای به آنالیز کانال یوتیوب داشته باشید. در واقع این که بدانید در کانال شما چه خبر است برای موفقیت شما در یوتیوب ضروری است. اما آیا می‌دانید که در این مورد چه دیتاهایی را باید رصد کنید؟ یا این که از کدام ابزارها برای آنالیز دیتا ویدئوهای خود استفاده کنید؟ خوشحالیم که پرسیدید! 

در مقاله امروز از وبلاگ دیوان تصمیم گرفته‌‌ایم به بررسی مهم‌ترین متریک‌ها برای آنالیز کانال یوتیوب پرداخته وکاربردی‌ترین ابزارها برای این کار را نیز به شما معرفی خواهیم کرد. 

اما اصلا وقتی از آنالیز کانال یوتیوب صحبت می‌کنیم؛ منظورمان چیست؟

آنالیز کانال یوتیوب چیست؟

در تعریفی ساده، آنالیز کانال یوتیوب به بررسی گزارش‌ها و متریک‌هایی در یوتیوب گفته می‌شود که برای بررسی عملکرد کلی کانال یا هر ویدئو تعریف شده‌اند.

تجزیه و تحلیل دیتاهایی که یوتیوب در اختیار تولیدکنندگان محتوا فعال در این شبکه قرار می‌هد؛ این امکان را فراهم می‌کند تا بررسی کنند که چه چیزی در کانال آن‌ها جواب می‌دهد و یا این که کدام گزینه‌ها تعداد بازدیدها و یا تعامل ویدئوها را کاهش داده‌اند. این موضوع فرصتی به شما می‌دهد تا استراتژی تولید محتوا خود را بر اساس دیتا طراحی کرده و بتوانید در طول زمان برای نتیجه‌گیری بهتر،‌ پلن خود را بهینه کنید. 

یوتیوب دیتاهای دموگرافیکی مثل سن، جنسیت و یا لوکیشن کاربران را در اختیار یوتیوبرها قرار می‌دهد. آنالیز این دیتاها این فرصت را به یوتیوبرها می‌دهد تا مخاطبان خود را بهتر شناخته و راحت‌تر بتوانند ویدئوهایی بسازند که مرتبط با علایق آن‌ها هستند. 

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

Static Image
تبلیغات یوتیوب

دیده شدن در موقعیت‌های طلایی، محتوای خلاقانه تولید کنید، تاثیری ماندگار بگذارید

چرا آنالیز کانال یوتیوب مهم است؟ 

اجازه دهید به یک مرحله عقب‌تر نگاه کنیم! حقیقت این است که اگر نتوانید دیتاهای کانال خود که یوتیوب در اختیار شما قرار می‌دهد را آنالیز کنید، نه تنها باید با موفقیت در یوتیوب خداحافظی کنید؛ بلکه امکان رشد در این شبکه را هم از دست خواهید داد. 

با این وجود،‌ می‌توانیم این گزینه‌ها را به عنوان اصلی‌ترین مزیت‌های آنالیز کانال یوتیوب عنوان کنیم: 

  • درک رفتار مخاطبان: متریک‌هایی مثل واچ تایم، ریتنشن مخاطبان و یا Playback Locations برای شما مشخص می‌کنند که کاربران از کدام لوکیشن‌ها ویدئوهای شما را دیده و مهم‌تر از آن، چه فاکتورهایی آن‌ها را در تعامل با ویدئوهای شما نگه داشته‌اند. بدین ترتیب، این امکان برای شما فراهم می‌شود تا استراتژی تولید محتوا خود را به گونه‌ای طراحی کنید که متناسب با علایق مخاطبانتان باشد.
  • شناسایی ویدئوهای موفق: آنالیز کانال یوتیوب این امکان را به شما می‌دهد که ویدئوهایی که از نظر تعداد لایک، کامنت و به اشتراک‌گذاری (Share) آمار خوبی دارند را شناسایی کنید. بدین ترتیب می‌توانید متوجه شوید که چه نوع محتوایی مناسب نیاز و خواسته مخاطبان شما می‌باشد. 
  • بهینه‌سازی برای رشد: مشاهده متریک‌‌هایی مثل Traffic Source یا Device Report این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا دیتای باکیفیتی از نوع دستگاه یا منبع ترافیکی که کاربران از طریق آن‌ها ویدئوهای شما را تماشا می‌کنند داشته باشید. می‌توانید از این دیتاها استفاده کرده و ویدئوهای خود را برای گرفتن تعداد بازدیدهای بیشتر بهینه کنید. به عنوان مثال، اگر از منبع Suggested Videos تعداد بازدیدهای خوبی گرفتید؛ این بدین معنی است که یوتیوب ویدئوهای شما را بیشتر به کاربران پیشنهاد داده است. یا این که اگر از YouTube Search بازدیدهای زیادی نگرفته‌اید؛ این بدان معناست که ویدئوهای شما خیلی در نتایج سرچ کاربران نمایش داده نشده و نیاز است تا بر روی سئو ویدئوهای خود کار کنید.
  • هدف‌گیری بهتر کاربران: همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم؛ یوتیوب اطلاعات دموگرافیکی بازدیدکنندگان ویدئوهای شما را در اختیارتان قرار می‌دهد. این که بدانید مخاطبان هدف شما در چه بازه سنی هستند،‌ مرد هستند یا زن و یا این که از کدام لوکیشن‌ها ویدئوهای شما را تماشا می‌کنند؛ به شما کمک می‌کند تا ویدئوهایی بسازید که مرتبط با علایق مخاطبان هدف شما هستند. 
  • کسب درآمد بیشتر از ویدئوها: اگر عضوی از برنامه پارتنر یوتیوب (YPP) باشید؛ یوتیوب دیتاهایی از نحوه درآمدزایی ویدئوهای شما را در اختیارتان قرار می‌دهد. با دانستن این که کدام یک از ویدئوهای شما بیشترین میزان درآمد را برای شما داشته‌اند؛ می‌توانید درآمدی که از این شبکه دارید را افزایش دهید. به عنوان مثال، در ویدئوهای طولانی (بالاتر از 8 دقیقه) یوتیوب ممکن است در وسط ویدئو هم تبلیغ نشان داده و درآمد شما هم از این ویدئو افزایش پیدا کند. در حالی که اگر ویدئو شما کوتاه‌تر از این تایم باشد؛ ویدئو شما ممکن است تنها در ابتدا و پایان خود پذیرای تبلیغات یوتیوب باشد. چنانچه تمایل دارید بیشتر با گزینه‌های درآمدزایی در یوتیوب آشنا شوید؛‌ می‌توانید مقاله کسب درآمد از یوتیوب از ولاگ دیوان را نیز مطالعه کنید. 

نحوه دسترسی به دیتای آنالیتیکس یوتیوب 

برای این که به دیتای یوتیوب آنالیتیکس دسترسی داشته باشید؛ باید از اکانت یوتیوب استودیو خود این کار را انجام دهید (در این مور هم می‌توانید از سایت یوتیوب استودیو و هم اپلیکیشن موبایل این پلتفرم استفاده کنید). در این آموزش، ما نحوه استفاده از سایت برای این کار را توضیح می‌دهیم.

در ابتدا در مرورگر خود وارد سایت یوتیوب استودیو شوید. توجه داشته باشید که برای این کار، از اکانت گوگلی استفاده کنید که با آن کانال یوتیوب خود را مدیریت می‌کنید. 

پس از ورود به پنل یوتیوب استودیو، در سمت چپ خود منویی داریم که با استفاده از آن می‌توانیم محتوای کانال خود را مدیریت کنیم. در این منو بر روی گزینه Analytics کلیک کنید تا وارد بخش آنالیز کانال یوتیوب شوید. 

در این بخش به این گزینه‌ها دسترسی دارید: 

  1. نوار بالای صفحه که امکان دسترسی به دیتاهای مختلف کانال را به شما می‌دهد. گزینه‌های Overview ،Content ،Audience و Inspiration از جمله این گزینه‌ها هستند. البته که اگر درآمدزایی کانال خود را فعال کرده باشید؛ تب Revenue را نیز در این بخش مشاهده خواهید کرد. 
  2. در بالا و سمت راست پنل، یک انتخاب‌گر زمان دارید که با استفاده از آن می‌توانید دیتاهای موجود را در بازه‌های زمانی خاصی فیلتر کنید. 
  3. اما در همین سمت گزینه‌ کاربردی دیگری به نام Advanced Mode وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانید جزئیات دیتاها را بررسی و آنالیز کنید. همچنین در صورت نیاز، می‌توانید در این بخش از دیتاهای آنالیز خود خروجی بگیرید.
  4. در بخش گزارش Realtime آنالیتیکس یوتیوب می‌توانید دیتاهای لایو کانال خود مثل تعداد سابسکرایبرها یا بازدیدهای کانال را مشاهده کنید. 
قابلیت‌های مختلف یوتیوب آنالیتیکس برای آنالیز کانال یوتیوب

متریک‌‌های مختلف یوتیوب 

اما حالا که با تعریف آنالیز کانال یوتیوب و دلایل اهمیت آن آشنا شدیم؛ این سوال پیش می‌آید که چه متریک‌هایی را باید در کانال خود بررسی کنیم. در ادامه این مطلب به این موضوع پرداخته و فاکتورهای بررسی عملکرد کانال یوتیوب را در چهار بخش متریک‌های عمومی، مربوط به محتوا، مخاطبان و درآمدزایی با هم بررسی می‌کنیم. 

متریک‌های عمومی یوتیوب آنالیتیکس 

در یوتیوب آنالیتیکس، یک سری از معیارهای عمومی وجود دارند که خلاصه‌ای از کانال شما و عملکرد ویدئوها را در اختیارتان قرار می‌دهند. این متریک‌ها را به طور معمول می‌توانید در تب Overview مشاهده کنید. 

تب Overview در یوتیوب آنالیتیکس

این موارد، برخی از متریک‌های جنرال یوتیوب آنالیتیکس هستند که می‌توانید آن‌ها را در این صفحه مشاهده کنید: 

  • Views: تعداد بازدیدهایی که کانال شما در مدت زمان مشخص شده گرفته است. توجه داشته باشید برای این که یوتیوب کلیک کاربران بر روی تامنیل ویدئو را به عنوان یک بازدید در نظر بگیرد؛ کاربران باید حداقل 30 ثانیه از آن را دیده باشند. 
  • Watch Time: مدت زمانی که کاربران برای تماشا ویدئوهای شما اختصاص داده‌اند. اگر به تازگی تصمیم به شروع فعالیت در یوتیوب گرفته باشید؛ احتمالا این متریک برای شما آشنا باشد. چراکه داشتن حداقل 4000 ساعت از آن، یکی از شرایط لازم برای عضویت در برنامه پارتنر یوتیوب (YPP) و کسب درآمد از آن است. 
  • Subscribers: تعداد سابسکرایبرهایی که کانال شما در بازه زمانی مشخص شده جذب کرده است. 
  • Revenue earned: میزان درآمد تقریبی که از ویدئوهای خود کسب کرده‌اید. (تنها در صورتی که عضو YPP باشید این متریک را می‌بینید)
  • گزارش Realtime: در این گزارش می‌توانید به صورت لایو تعداد بازدیدها و یا سابسکرایبرهای کانال خود را مشاهده کنید.
  • گزارش Latest content: در این گزارش می‌توانید دیتاهایی مثل نرخ کلیک به ازای هر بازدید ویدئو و یا متوسط مدت زمان تماشا را برای آخرین ویدئویی که در یوتیوب آپلود کرده‌اید مشاهده کنید. در ادامه بیشتر در مورد این متریک‌ها با هم صحبت می‌کنیم. 

متریک‌های مربوط به محتوا 

در تب Content یوتیوب آنالیتیکس می‌توانید ببینید که کاربران چگونه و از چه منابع ترافیکی ویدئوهای شما را مشاهده می‌کنند؛ چه ویدئوهایی را بیشتر می‌بینند و چگونه با آن‌ها تعامل دارند. 

تب Content در یوتیوب آنالیتیکس

در این صفحه در کنار تعداد بازدید‌های کانال (Views)، این فاکتورها را نیز می‌توانید ببینید:

  • Impressions: تعداد دفعاتی که تامنیل ویدئو شما در صفحه‌های مختلف یوتیوب و خارج از محیط یوتیوب (مثل سایت‌های واسطه) به مخاطبان نشان داده شده است. 
  • Impressions click-through rate: تعداد دفعاتی که کاربران تامنیل ویدئوهای شما را دیده و بر روی آن کلیک کرده‌اند. 
  • Average view duration: میانگین مدت زمانی از ویدئو (دقیقه و ثانیه) که کاربران تماشا کرده‌اند.
  • How viewers find your videos: منابع ترافیکی مختلف (ویدئوهای پیشنهادی، تب سرچ، پلی لیست و خارج از محیط یوتیوب) که از طریق آن‌ها کاربران ویدئوهای شما را تماشا کرده‌اند. 
  • Top videos: ویدئوهایی که بیشترین تعداد بازدیدها را گرفته و رتبه بالاتری از سایر ویدئوها دارند.

متریک‌های مربوط به مخاطبان

در تب Audience یوتیوب آنالیتیکس، می‌توانید دیتاهای کاربردی از مخاطبان خود، کاربرانی بازگشتی و جدید و مخاطبان یکتا ویدئوهای خود داشته باشید. 

تب Audience در یوتیوب آنالیتیکس

در این صفحه می‌توانید این متریک‌ها را ببینید: 

  • کاربران بازگشتی (Returning viewers): کاربرانی که قبلا محتواهایی از کانال شما را مشاهده کرده و اکنون برای دیدن ویدئوهای بیشتر به کانال شما باز گشته‌اند.
  • مخاطبان یکتا (Unique viewers): تعداد بازدیدهایی که یکبار برای ویدئو شما ثبت شده است. فرق آن با متریک View این است که در تعداد بازدیدهای عادی، ممکن است یک نفر چند بار ویدئو شما را دیده و یوتیوب آن را به عنوان چند بازدید در نظر بگیرد. اما در بازدیدهای یکتا، چند بار بازدید یک کاربر از یک ویدئو، به عنوان یک بازدید در نظر گرفته می‌شود. 
  • When your viewers are on YouTube: این که بدانید مخاطبان شما چه زمانی در یوتیوب فعالیت می‌کنند؛ قابلیت‌های مختلفی مثل انتخاب زمان مناسب برای انتشار یا برگزاری لایو یوتیوب را به شما می‌دهد. توجه داشته باشید که این متریک، فعالیت کاربران شما در 28 روز گذشته را نشان می‌دهد.
  • Channels your audience watches: کانال‌هایی دیگری که اغلب، مخاطبان شما از آن‌ها بازدید می‌کنند. این معیار نیز در بازه زمانی 28 روز گذشته دیتاها را به شما نشان می‌دهد.
  • Watch time from subscribers: مدت زمانی که سابسکرایبرهای کانال شما برای دیدن ویدئوها سپری کرده‌اند. توجه داشته باشید که این متریک تنها واچ تایم سابسکرایبرهای کانال شما را اندازه‌گیری کرده و دیتا کاربرانی که عضو کانال شما نیستند را نشان نمی‌دهد. 
  • What your audience watches: ویدئوهای دیگری که مخاطبان شما در 7 روز گذشته در یوتیوب مشاهده کرده‌اند. توجه داشته باشید که این مورد متفاوت از گزارش کانال‌های بازدید شده توسط مخاطبان شما است. 
  • Age and gender: این گزارش، سن و جنسیت افرادی که ویدئوهای شما را تماشا کرده‌اند را در اختیار شما قرار می‌دهد. 
  • Formats your viewers watch on YouTube: این گزارش نشان می‌دهد که مخاطبان شما بیشتر کدام فرمت محتوایی (ویدئوهای لانگ، Shorts، پست‌های کامیونیتی، لایوهای یوتیوب) که شما تولید کرده‌اید را در 28 روز گذشته مشاهده کرده‌اند. 
  • Top geographies: کاربران بیشتر از کدام مناطق جغرافیایی ویدئوهای شما را دیده‌اند. 

متریک‌های مربوط به درآمدزایی 

اگر عضو برنامه برنامه پارتنر یوتیوب هستید؛ این متریک‌ها دیتاهای کاربردی از نحوه درآمدزایی شما در این مورد را به شما ارائه می‌کنند:

  • درآمد به ازای هر هزار بازدید (RPM): درآمدی که به ازای هر 1000 بازدید از ویدئوهای خود کسب کرده‌اید. در محاسبه این عدد، یوتیوب گزینه‌های مختلفی مثل درآمد حاصل از تبلیغات، خرید اکانت پریمیوم یوتیوب و حمایت طرفداران را لحاظ می‌کند. چنانچه تمایل دارید بیشتر با RPM و این گزینه‌های درآمدزایی در یوتیوب آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله درآمد یوتیوب به ازای هر 1000 بازدید از وبلاگ دیوان را نیز مطالعه کنید.
  • هزینه تبلیغ به ازای هر هزار نمایش (CPM): این متریک، هزینه‌ای که تبلیغ‌دهندگان برای گرفتن 1000 بازدید تبلیغات خود به گوگل پرداخت می‌کنند را به شما نشان می‌دهد. 
  • Estimated revenue: معیاری که مربوط به گزینه‌های درآمدی حمایت طرفداران و خرید اشتراک پریمیوم در یوتیوب می‌شود. در مقاله کسب درآمد از یوتیوب، به جزئیات نحوه کسب درآمد از هر کدام از این گزینه‌ها پرداخته‌ایم.
  • Estimated ad revenue: درآمد حاصل از تبلیغاتی که بر روی ویدئوهای کانال نمایش داده می‌شود.
  • Ad impressions: تعداد دفعاتی که تبلیغات در ویدئوها به مخاطبان شما نشان داده شده است. 

از دیتاهای یوتیوب برای آنالیز کانال خود استفاده کنید

اما حالا که با متریک‌های مختلف آنالیتیکس یوتیوب آشنا شده‌اید؛ ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که چگونه باید از این دیتاها برای آنالیز ویدئوهای خود استفاده کنید. در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم.

آنالیز کانال یوتیوب

1. واچ تایم یوتیوب را درک کنید

احتمالا خیلی دور از واقعیت نباشد که بگوییم واچ تایم مهم‌ترین متریک در آنالیز کانال یوتیوب است. واچ تایم، مدت زمانی که کاربران برای دیدن ویدئوهای شما سپری کرده‌اند را مشخص کرده و تاثیر مستقیمی در بیشتر دیده شدن ویدئوهای شما دارد. 

شکی در این نیست که تعداد بازدیدهای یک ویدئو در یوتیوب، نقش مهمی در موفقیت آن دارد. اما این معیار تنها یکی از فاکتورهای بررسی عملکرد کانال یوتیوب بوده و برای این که دیتاهای کافی برای آنالیز بهتر ویدئوها را در اختیار شما قرار دهد؛ باید در کنار واچ تایم بررسی و آنالیز شود. 

الگوریتم یوتیوب طراحی شده است تا کاربران را مدت زمان بیشتری در این پلتفرم نگه دارد. بنابراین مهم است که توجه ویژه‌ای به واچ تایم کانال و ویدئوهای خود داشته و سعی کنید کاربران را بیشتر در یوتیوب نگه دارید.

در صورتی که موفق شوید این کار را درست انجام دهید؛ الگوریتم یوتیوب نیز ویدئوهای شما را به تعداد کاربران بیشتری معرفی می‌کند. 

2. منبع‌های ترافیک خود را شناسایی کنید

خیلی مهم است که بدانید کاربران چگونه ویدئوهای شما پیدا کرده و آن را مشاهده کرده‌اند. این موارد منابع مختلفی هستند که از طریق آن‌ها کاربران می‌توانند ویدئوهای شما را پیدا کنند:

  • ویدئوهای پیشنهادی (Suggested videos): ویدئوهایی که در تب Shorts ،Home، سایدبار ویدئوهای در حال تماشا، پایین ویدئوهای در حال تماشا (در موبایل و اسکرین‌های کوچک) و ویدئوهایی که به صورت Autoplay پس از پایان دیدن یک ویدئو به شما پیشنهاد می‌شوند. توجه داشته باشید که این گزینه‌ها در زمان نگارش این مقاله جزو ویدئوهای پیشنهادی یوتیوب بوده و در آینده این احتمال وجود دارد که این لیست دستخوش تغییر شود. 
  • تب سرچ یوتیوب (YouTube search): ویدئوهایی که در تب سرچ و در نتیجه جست‌وجو کاربران در یوتیوب به آن‌ها نمایش داده می‌شوند. اما درست مثل موتور جست‌وجو گوگل که در آن با استفاده از یک سری تکنیک‌ها می‌توان در نتایج بهتری دیده شد؛ در یوتیوب نیز، تکنیک‌های سئو یوتیوب این امکان را برای شما فراهم می‌کنند تا در نتایج بهتری از تب سرچ دیده شوید. چنانچه تمایل دارید با این تکنیک‌ها آشنا شوید؛ می‌توانید مقاله سئو یوتیوب از وبلاگ دیوان را مطالعه کنید. 
  • پلی‌لیست‌های یوتیوب (YouTube Playlists): دیگر منبع ترافیکی مهم در یوتیوب، پلی‌لیست‌ها هستند که با پخش ویدئوهای کانال شما به صورت پشت سر هم به کاربران، باعث افزایش بازدید و بیشتر دیده شدن ویدئوهای شما می‌شوند. اما استفاده از پلی‌لیست‌ها تنها یک مورد از فاکتورهای افزایش بازدید ویدئوها در یوتیوب می‌باشد. چنانچه تمایل دارید با فاکتورهای بیشتر دیگری در این مورد آشنا شوید؛ پیشنهادمی‌کنم مقاله دیگری از من که در آن به بررسی 9 تکنیک کاربردی برای افزایش بازدید یوتیوب پرداختم را مطالعه کنید.
  • منابع خارجی (External): منابعی مثل سایت‌هایی غیر از یوتیوب یا پلتفرم‌های سوشال مدیا مثل اینستاگرام یا توییتر که کاربران به واسطه آن‌ها ویدئوهای شما را مشاهده می‌کنند. 

شناسایی ورودی بازدیدها از منابع مختلف ترافیک این فرصت را به شما می‌دهد تا استراتژی محتوایی خود را بهبود داده و بتوانید ویدئوهای خود را به تعداد افراد بیشتری معرفی کنید. 

به عنوان مثال، اگر ورودی خوبی از تب سرچ دارید؛ این یعنی که ویدئوهای شما برای نتایج سرچ یوتیوب بهینه شده‌اند. یا اگر از منبع ویدئوهای پیشنهادی ورودی کمی دارید؛ این یعنی این که ویدئو شما آنقدر باکیفیت نبوده است تا یوتیوب آن را به سایر افراد پیشنهاد کند. در این مورد می‌توانید از گزینه‌های مختلفی برای گرفتن تعامل از مخاطبان (لایک، کامنت و share) استفاده کنید. 

3. تعداد سابسکرایبرهای کانال خود را رصد کنید

تعداد سابسکرایبرهای کانال از دیگر متریک‌های کلیدی در آنالیز کانال یوتیوب است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. رهگیری تعداد افرادی که کانال شما را دنبال می‌کنند؛ دیتای باکیفیتی از نحوه رشد کانال شما و مناسب بودن ویدئوها با خواسته‌های مخاطبان را در اختیار شما قرار می‌دهد. 

رصد تعداد سابسکرایبرهای کانال به صورت کلی یا تعداد افرادی که به واسطه یک ویدئو مشخص، به جمع دنبال‌کنندگان کانال شما اضافه شده‌اند؛ این سیگنال را به شما می‌دهد که کاربران محتوا شما را دوست دارند و ویدئوهای شما، هم راستا با خواسته‌های آن‌ها می‌باشد.

اما  اگر می‌بینید چند وقتی است که با وجود آپلود ویدئو، تعداد سابسکرایبرهای کانال شما اضافه نمی‌شود؛ می‌توانید از گزینه‌های مختلفی مثل بهبود استراتژی ساخت ویدئو و یا به سادگی درخواست از کاربران برای سابسکرایب کردن کانال، برای بزرگ کردن قبیله مخاطبان خود استفاده کنید.

این موارد اما تنها دو مورد از راه‌های افزایش سابسکرایبرهای کانال یوتیوب بودند. چنانچه تمایل دارید با گزینه‌های بیشتری در این مورد آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله افزایش سابسکرایب یوتیوب از وبلاگ دیوان را مطالعه کنید.

فراتر از یوتیوب استودیو؛ ابزارهایی که شاید نمی‌شناختید!

بله؛ یوتیوب استودیو با اختلاف کامل‌ترین دیتاها برای آنالیز کانال یوتیوب در اختیار ما قرار می‌دهد. اما آیا از سایر گزینه‌هایی که در این مورد وجود دارند با‌خبر هستید؟ اگر نه که؛ ادامه این مطلب را از دست ندهید. 

  • ابزار بررسی کانال یوتیوب دیوان: احتمالا بارها خواسته باشید که کانال رقبا و دیگر یوتیوبرهای فعال در حوزه کاری خود را بررسی کنید. ابزار بررسی کانال یوتیوب دیوان این امکان را برای شما فراهم کرده و یک سری دیتاهای کلی از نحوه عملکرد کانال و فاکتورهای مختلفی مثل تعداد سابسکرایبرهای یک کانال، درآمد کلی آن و متوسط درآمد هر ویدئو آن کانال را در اختیار شما قرار می‌دهد. چنانچه تمایل دارید یک سری دیتاهای کاربردی از کانال رقبا خود داشته باشید؛ پیشنهاد می‌کنم از ابزار بررسی کانال یوتیوب دیوان استفاده کنید.
ابزار بررسی کانال یوتیوب دیوان
  • VidIQ: این ابزار یک اکستنشن برای مرورگر کروم است که یک باکس به هنگام تماشا ویدئو در یوتیوب برای شما باز می‌کند که حاوی دیتاهای مختلفی است. گزینه‌هایی مثل تعداد سابسکرایبرهای کانال، تعداد کل بازدیدها و نمودار پیشرفت بازدیدهای کانال از جمله این دیتاها هستند.
ابزار تحلیل کانال یوتیوب  VidIQ
  • GA4) Google analytics): اگر به تحلیل داده علاقه‌مند باشید؛ احتمالا با نام GA4 آشنا هستید. این گزینه یکی از مهم‌ترین ابزار تحلیل دیتا بوده که اتفاقا در آنالیز دیتاهای کانال یوتیوب نیز کاربرد دارد. از نمایش متریک‌های مختلفی مثل تعداد کلیک‌های ویدئو یا نرخ تعامل کاربران با آن که گذر کنیم؛ امکان بررسی رفتار کاربران یوتیوب در این ابزار، از قابلیت‌های جذاب GA4 می‌باشد. به عنوان مثال، با استفاده از GA4 می‌توانید نحوه رفتار کاربران در مورد CTA هایی که در انداسکرین ویدئو خود قرار داده‌اید را بررسی کرده و ببینید که چند درصد از مخاطبان ویدئو، بر روی CTA شما کلیک کرده‌اند.

سخن پایانی

به عنوان یک یوتیوبر، داده را باید به عنوان کارت برنده خود برای فعالیت در یوتیوب در نظر بگیرید. آنالیز کانال یوتیوب این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا مخاطبان خود و نیازهای آن‌ها را شناسایی کرده و بهتر بتوانید ویدئوهایی بسازید که از سمت آن‌ها تعامل می‌گیرد.

در این مقاله سعی کردم مهم‌ترین متریک‌های یوتیوب آنالیتیکس را به شما معرفی کرده و روش استفاده از آن‌ها را نیز به شما آموزش دهم. امیدوارم این مطلب برای شما کاربردی بوده و به خوبی بتوانید از نکات گفته شده در آن استفاده کنید.

عرفان یوسفیان کارشناس تولید محتوای دیوان عرفان یوسفیان

آنالیتیکس یوتیوب تنها بررسی چند عدد نیست؛ بلکه ابزاری است که هر کانال موفقی در این شبکه به خوبی از آن استفاده می‌کند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها