دیوان ادز
02182801861

صفر تا صد یوتیوب مارکتینگ | استراتژی 2025

۱۴۰۳/۱۰/۱۲

یوتیوب مارکتینگ، این بنر ویدیویی آگاهی از برند میاره. البته اگر اصولشو رعایت کنی.

این مقاله چکیده‌ای از مقالات روز دنیاست و شما قرار است با جدیدترین استراتژی‌های یوتیوب مارکتینگ آشنا شوید و من بسیار خوشحالم که قرار است یکی از جذاب‌ترین مباحث مارکتینگ را برای شما به ساده‌ترین شکل توضیح دهم.

پس تا پایان این مقاله در کنار من باشید و سوالاتتان را با تیم دیوان در میان بگذارید.

در ابتدا باید بگویم که همه‌ی نکات مهم و اطلاعاتی که باید در مورد راه اندازی و رشد یک کانال یوتیوب بدانید، در این مقاله یاد خواهید گرفت. همچنین از روش تولید محتوا گرفته تا تاثیر سئو بر یوتیوب مارکتینگ در این مقاله وجود دارد.

پس به گیرنده‌هایتان دست نزنید 🙂

بازاریابی یوتیوب چیست؟

بازاریابی یوتیوب یا همان یوتیوب مارکتینگ روشی برای تبلیغ کسب و کار و برندینگ است.

در این روش با آپلود ویدیوهای جذاب و هدفمند سعی می‌شود تا مخاطبان برند شما، محصولات و خدماتی را که ارائه می‌کنید بهتر بشناسند و اساسا هدف ایجاد آگاهی از برند است.

یوتیوب مارکتینگ حتی تبلیغ در یوتیوب را هم شامل می‌شود، همان تبلیغاتی که با تگ ads یا sponsored در کنار ویدیوها دیده می‌شود.

در واقع تبلیغ در یوتیوب یکی از موثرترین راه‌هایی است که یوتیوب مارکترها از آن برای دسترسی به مخاطبان با طیف گسترده استفاده می‌کنند.

جالب است بدانید که یوتیوب در طی یک نظر سنجی متوجه شد که بینندگان یوتیوب، احتمال خرید محصولاتی که در تبلیغات می‌بینند را دو برابر بیشتر از سایر تبلیغات می‌ دانند. همچنین 70% از کاربران باور دارند که در آگاهی از برندها و محصولات جدید، یوتیوب 2 برابر موثر از سایر تبلیغات آنلاین موثر بوده است.

در واقع هر فعالیتی که یک یوتیوب مارکتر انجام می‌دهد تا مخاطبان یوتیوب از برند، محصولات و خدمات آن چنل آگاه شوند در حیطه‌ی یوتیوب مارکتینگ قرار می‌گیرد. چه تبلیغ در یوتیوب و چه یوتیوب مارکتینگ و توسعه‌ی برند شخصی.

چرا یوتیوب مارکتینگ با اهمیت است؟

جواب این سوال خیلی ساده است، آمارها نشان می‌دهد که یوتیوب در روز حدود 2 میلیارد بازدید کننده فعال دارد! حالا حدس بزنید چند درصد از این بینندگان می‌توانند مخاطب شما و یا حتی مشتریان بالقوه شما باشند؟

جالب است بدانید که این رقم هر روز در حال بیشتر شدن است. 

یوتیوب پربازدیدترین موتور جستجوی ویدیویی جهان است پس چرا باید این تعداد بازدید کننده را از دست داد؟

اینجا می‌خواهم زمانی را برای شما یادآوری کنم که یوتیوب در میان مردم ایران جایگاه ویژه‌ای نداشت و کمتر کسی با یوتیوب آشنا بود. اما فعالان حوزه‌ی آنلاین با شناخت پتانسیل این پلتفرم شروع به تولید محتوا کردند.

حتی کسب‌و کارهای پیشرو با الگوبرداری از برندهای سراسر جهان و نوع فعالیت آن‌ها در یوتیوب، شروع به معرفی محصولات و خدمات‌شان کردند و تعداد زیادی دنبال کننده به دست آوردند. به مرور، همین فعالیت‌ها باعث شد تا یوتیوب فارسی شکل بگیرد اما چه کسی برنده بود؟ کسی که خیلی زود متوجه پتانسیل این پلتفرم شد.

شانس با اولین هاست | First Mover Advantage

حقایقی در مورد یوتیوب مارکتینگ | این نکات را جدی بگیرید

ما تمام این موارد را مرور کردیم و با قدرت یوتیوب در برند سازی آشنا شدیم. اما نباید این را نادیده بگیریم که یوتیوب مکانی کاملا رقابتی است مخصوصا با ورود یوتیوبرهای فارسی که در سال‌های اخیر تعداد زیادی دنبال کننده را به خود اختصاص داده‌اند باید بدانید راه آسانی در پیش ندارید.

بسیاری از کسانی که شروع به تولید محتوا در یوتیوب می‌کنند با تعداد کم بازدید کننده مواجه می‌شوند و حتی تعداد زیادی در همان ابتدای راه ناامید می‌شوند.

اما حقیقت این است که برای موفقیت در یوتیوب باید استراتژی درستی داشته باشید و داشتن یک تقویم محتوایی مفید را جدی بگیرید و از همه مهم‌تر صبور باشید.

باید دانش خود را نسبت به تولید یک ویدیوی با کیفیت بالا ببرید و روش های بهینه سازی ویدیو را بدانید.

به این آمارها توجه کنید:

  1. یوتیوب دومین وب سایت پربازدید در جهان است.
  2. هر ماه 2 میلیارد نفر وارد یوتیوب می‌شوند.
  3. 68% از کاربران فعال یوتیوب اظهار می‌کنند که یوتیوب در تصمیم گیری آن‌ها نقش دارد.
  4. تعداد کسب‌و کارهای کوچک و متوسط که در یوتیوب تبلیغ می‌کنند در طی دو سال گذشته دو برابر شده است.
    (Small and Medium Businesses | SMBs)
آمارهایی درباره‌ی یوتیوب

ترفندهای یوتیوب مارکتینگ | چطور مخاطبان را تشویق به تعامل کنیم؟

یوتیوب مارکتینگ اصولا ترفندهای زیادی دارد. باید ببینید با توجه به نیازتان می‌خواهید از کدام قابلیت یوتیوب استفاده کنید. یکی از روش های تبدیل بیننده به دنبال کننده وفادار و دائمی سایت  همین خلاقیت و جذابیتی است که برای تولید محتوای یوتیوب اجرا می‌کنید.

 من در ادامه برخی از روش های یوتیوب مارکتینگ را برای شما توضیح خواهم داد، اما فراموش نکنید خلاقیت شما از هر روش و ترفندی بیشتر جواب می‌دهد.

استراتژی یوتیوب مارکتینگ معمولا شامل موارد زیر است:

  1. ریسرچ قوی و مخاطبان هدف را بشناسید
  2. انتخاب عنوان جذاب
  3. طراحی بنرها و تامبنیل های جذاب
  4. تولید محتوای هدفمند و استراتژیک
  5. استفاده از CTA
  6. همکاری با اینفلوئنسرها 

ریسرچ قوی داشته باشید و مخاطبان هدف را بشناسید

هر چقدر درک عمیقی از دغدغه‌ها و نیازهای مخاطبان داشته باشید، بهتر می‌توانید محتوایی تولید کنید که دیده شود و مورد استقبال قرار بگیرد. تصور کنید که شما در زمینه‌ی ورزشی تولید محتوا می‌کنید، اولین دغدغه‌ی مخاطبان شما قطعا رژیم درست غذایی و میزان کالری دریافتی آن‌ها است. پس چه بهتر که از این اطلاعات استفاده کنید و آنچه که مخاطبان به آن علاقه‌ مند هستند را در اختیارشان قرار دهید. 

 این همان نتیجه‌ای است که ریسرچ قوی با خود به دنبال دارد، افزایش ویو و در نتیجه شناخت بیشتر برند شما.

عنوان جذاب و ترند انتخاب کنید

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید رعایت کنید داشتن عنوان جذاب و بهینه برای چنل یوتیوب است. این عنوان اولین چیزی است که مخاطب با آن مواجه می‌شود و در واقع معرف محتوای ویدیو است. دیجیتال مارکترها معتقدند که برای جلب نظر کاربران یوتیوب و تشویق به کلیک بر روی ویدیو فقط 3 ثانیه فرصت دارید.

عنوان جذاب اولین چیزی است که مخاطب می‌بیند پس سعی کنید خلاقانه بنویسید تا کاربران برای دیدن ویدیو کنجکاو شوند.
همچنین در صفحه اول یوتیوب، ویدیوهایی به کاربران پیشنهاد می‌شود که نزدیک به علایق آن‌ها باشد. برای این‌که از عناوین ترند با خبر شوید و یا کلمات پر سرچ یوتیوب را بشناسید ابزارهای فراوانی وجود دارد.برای مثال سمراش ابزار کیوورد ریسرچ یوتیوب را ارائه داده که مختص تولید کنندگان محتوا در یوتیوب است.

طراحی تامب‌نیل را جدی بگیرید | Thumbnail

تامبنیل تصاویر کوچک و بند انگشتی است که پیش از شروع ویدیو به کاربران نشان داده می‌شود. سعی کنید  طراحی این تامبنیل ها به صورتی باشد که خلاصه ای از محتوا و آنچه که قرار است کاربر ببیند را نشان دهد.تامبنیل هم از آن بخش هایی است که در اولین مواجهه کاربر با محتوا به چشم می‌خورد پس برای طراحی آن خلاق باشید.
اما یک نکته مهم وجود دارد، عموما یوتیوبرها به کیفیت تصویر تامبنیل توجه نمی‌کنند و در نتیجه تصویری تار با نوشته های ناخوانا را آپلود می‌کنند.

تولید محتوای هدفمند داشته باشید

اگر موضوع چنل شما آموزشی است، حتما در تولید محتوا هدفمند و مفید باشید. فراموش نکنید که در هر دقیقه بیش از 500 ساعت ویدیو در یوتیوب آپلود می‌شود و در این بین ویدیویی شانس بازدید دارد که کیفیت بالایی داشته باشد و خلاقانه محتوا را ارائه دهد.

 اگر کاربر، چنل شما را برای آموزش زبان انگلیسی سابسکرایب کرده است، نباید بعد از گذشت دو ماه در خصوص طرز تهیه‌ی دسر تولید محتوا کنید و حتی نباید سطوح آموزش زبان را هربار از یک مرحله شروع کنید.

با این مدل از تولید محتوا هم مخاطبانتان را از دست می‌دهید و هم آنان را با محتوای چنل همراه نمی‌کنید.

نظم داشته باشید و برای تولید موضوعات ویدیو از پیش یک برنامه تنظیم کنید.

چیزی که بسیاری از یوتیوبرها و حتی کانال های شرکتی با آن مواجه می‌شوند این است که بعد از گذشت یک مدت دیگر ایده‌ای برای تولید محتوا ندارند. این همان دلیلی است که تاکید دارم از پیش تقویم محتوایی داشته باشید و اصولی محتوا تولید کنید.

CTA را فراموش نکنید!

کاربران یوتیوب با کلیک بر روی ویدیوی شما، تنها یک قدم با تبدیل شدن به یک سابسکرایبر وفادار فاصله دارند. پس فراموش نکنید که در قسمت دیسکریپشن  ویدیو لینک سایت خود و یا هر آدرسی که برای کاربر مفید است را قرار دهید. حتی می‌توانید در طول ویدیو بینندگان را به تماس با شرکت و یا کلیک بر روی آدرس های بخش توضیحات دعوت کنید.

با یوتیوبرها و دیگر اینفلوئنسرها همکاری کنید

یکی از بزرگترین قدم های یوتیوب مارکتینگ ایجاد ارتباط با دیگر یوتیوبرها و حتی پروموت شدن برند شما توسط این اشخاص است. البته نه به شیوه‌ی رایج تبلیغات اینفلوئنسری بلکه میتوانید ویدیوهای مشترک و مرتبط به موضوع پیج داشته باشید تا بینندگان در کنار نام آن ها با شما و خدماتتان آشنا شوند.

  • به صورت مهمان ویدیو مشترک بگیرید.
  • ویدیوهای چالشی برگزار کنید و هدایایی را برای بینندگان در نظر بگیرید.
  • جلسات پرسش و پاسخ لایو بگیرید و اجازه دهید مخاطبان با شما در تعامل باشند.

چطور یک محتوای ویدیویی جذاب بسازیم؟

چند نکته ی ساده را رعایت کنید:

شما تنها حداکثر بین 5 تا 10 ثانیه فرصت دارید تا کاربران را به ادامه ی تماشای ویدیو تشویق کنید.

کیفیت صدا و تصویر را جدی بگیرید. این اصلا خوب نیست که مخاطبان با یک تصویر تار و یا صدای بد مواجه شوند.

ویدیوها را زیاد طولانی نکنید! زمان پیشنهادی مارکترها 7-15 دقیقه است.

زیرنویس را به ویدیو ها اضافه کنید مخصوصا اگر محتوای آموزشی تولید میکنید.

توضیح دهید که اگر نیاز دارند محتوای مرتبط را ببینند شما قسمت های ساپورت را به ویدیو اضافه کرده اید و آن ها میتوانند با کلیک بر روی این لینک ها محتوای قبلی را ببینید و رشته کار را پیدا کنند.

همیشه محتوای رقبا را بررسی کنید و از نقاط ضعف و قدرتشان درس بگیرید.

و در نهایت محتوای ویدیوهای بعدی را معرفی کنید و باعث شوید تا بینندگان با شما در ارتباط بمانند.

محتوای ویدیویی جذاب در یوتیوب مارکتینگ

عملکردتان در یوتیوب را نقد کنید!

این آخرین و مهم ترین مرحله است که به دلیل پیچیدگی بسیاری از یوتیوب مارکترها از آن صرف نظر میکنند. باید ببینید استراتژی شما تا به اینجا جواب داده است یا خیر و فراموش نکنید که خود را نقد کنید و همواره نقشه‌ی راه خود را آپدیت کنید.

شما قرار است عملکرد یوتیوب را تجزیه و تحلیل کنید برای این کار می‌توانید از ابزارها استفاده کنید تا گزارش دقیقی از چنل خود داشته باشید. برای مثال ابزارهایی مانند ga4 و semrush و بسیاری دیگر از ابزارهایی که گزارش چنل شما را با جزئیات آماده می‌کنند.

قطعا در آینده مقاله‌ای آموزشی برای تحلیل گزارشات یوتیوب آماده می‌کنیم اما فراموش نکنید که بازاریابان یوتیوب فقط محتوای عالی تولید نمی‌کنند بلکه عملکرد سایت را مدام اندازه می‌گیرند و بهبود می‌دهند.

کلام پایانی

کسانی که فعالیتشان را در یوتیوب شروع می‌کنند، اکثرا توجهی به نکات ریزی که باعث رشد کیفی چنل می‌شود ندارند. صرفا یکسری محتوای ویدیویی با موضوعات متنوع تولید میکنند و بعد از گذشت مدتی بازخوردی ندارند و متعجب می‌شوند که چه اتفاقی افتاده؟!

در این مقاله سعی شد تا ابعاد مختلف یک یوتیوب مارکتینگ موفق را به شما خوانندگان عزیز معرفی کنیم. ابعادی که شاید تا به حال نسبت به آن بی‌توجه بودید. همچنین سعی کردیم توضیح مختصری در خصوص تبلیغات یوتیوب داشته باشیم و شما را با تاثیر این تبلیغات بر مخاطبان آشنا کنیم.

 فراموش نکنید که یوتیوب مارکتینگ موفق در سه مورد خلاصه می‌شود: 

  1. محتوای هدفمند و مفید
  2. داشتن یک چنل بهینه با ویدیوهای باکیفیت و تصاویر خلاقانه
  3. بررسی گزارش های عملکرد و آپدیت استراتژی بر اساس آمار
  4. تبلیغات با کیفیت و مداوم

امیدوارم از این مقاله در جهت رشد کانال یوتیوب و رسیدن به اهداف یوتیوب مارکتینگ استفاده کنید و نظراتتان را با ما در میان بگذارید.

گل‌نار زمانیان کارشناس تولید محتوای دیوان گل‌نار زمانیان

هر زمان نو می شود دنیا و ما ، بی خبر از نو شدن اندر بقا ، پس تو را هر لحظه مرگ و رجعتی است ، مصطفی فرمود دنیا ساعتیست

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها