به راهنمای ۰ تا ۱۰۰ آموزش کار با یوتیوب خوش آمدید؛ مقالهای که نوشته شده است تا به سوالات تمام افرادی که قصد استفاده از یوتیوب را دارند پاسخ دهد.
فرقی نمیکند که میخواهید از یوتیوب برای دیدن ویدئوهای آموزشی، سرگرمکننده و یا چک کردن قابلیتهای جدیدی مثل ویدئوهای Short استفاده کنید یا این که قصد ساخت کانال، یوتیوبر شدن و کسب درامد از این شبکه را داشته باشید.
شاید هم یک کسبوکار بوده و میخواهید از پتانسیل یوتیوب برای پیدا کردن مخاطبان هدف خود، معرفی محصولات و یا خدمات و در نهایت، افزایش درآمد استفاده کنید.
در هر صورت، اگر بر رو این مقاله کلیک کردهاید؛ یعنی این که به یوتیوب علاقهمند هستید. و اگر علاقهمند یوتیوب باشید؛ این مقاله برای شما کاربردی خواهد بود. چراکه در این مطلب، این موضوعات را بررسی میکنیم:
- قابلیتها و امکانات جدید یوتیوب
- تکنیکهای کاربردی برای یوتیوبرها و تبدیل شدن به یک یوتیوبر موفق
- مانیتایز کردن کانال و انواع گزینههای کسب درآمد از یوتیوب
- استراتژیهای خلاقانه مارکتینگ برای کسبوکارهایی که قصد پروموت کردن محصول و یا خدمات خود را در یوتیوب دارند
بیایید هر یک از این بخشها را با هم بررسی کنیم.
چگونه از یوتیوب استفاده کنیم؟
وقتی که صحبت از یوتیوب به میان میآید؛ اکثر افراد، به عنوان یک کاربر معمولی و بازدیدکننده از آن استفاده میکنند. بدین معنی که ویدئوها را میبینند و یوتیوبرهای مورد علاقه خود در این پلتفرم را دنبال میکنند.

اگر شما نیز جزو این افراد هستید؛ ادامه این مطلب را از دست ندهید؛ چراکه در این بخش قصد داریم به بررسی آموزش کار با یوتیوب پرداخته و شما را با قابلیتهای مختلف یوتیوب مثل یوتیوب پریمیوم، یوتیوب موزیک و یوتیوب کیدز آشنا کنیم.
چگونه از یوتیوب استفاده کنیم؟
اجازه دهید از ابتداییترین گزینه در مورد یوتیوب شروع کنیم. یوتیوب به صورت خودکار بر روی تمام موبایلهایی که از خدمات گوگل پشتیبانی میکنند نصب بوده و نیازی به نصب کردن اپ آن بر روی گوشی خود ندارید.
اگر هم میخواهید از طریق دسکتاپ از یوتیوب استفاده کنید؛ تنها لازم است وارد سایت یوتیوب شوید.
توجه داشته باشید که برای استفاده از یوتیوب و سایر خدمات گوگل، نیاز به اکانت گوگل دارید. اگر از قبل اکانت گوگل دارید؛ میتوانید از آن برای یوتیوب گردی استفاده کنید. اما اگر اکانت گوگل نداشته و با نحوه ساخت آن هم آشنا نیستید؛ به این بخش توجه کنید.
برای ساخت اکانت گوگل:
- وارد سایت اکانتهای گوگل شوید.
- بر روی گزینه Create Account کلیک کنید.
- اسم و فامیل خود را انتخاب کرده و بر روی گزینه Next کلیک کنید.

- سن و جنسیت خود را وارد کرده و مجددا گزینه Next را انتخاب کنید.
- یکی از گزینههای پیشنهادی برای آدرس جیمیل خود را انتخاب کنید و دکمه Next را بزنید. (در این بخش میتوانید آدرس موردنظر خود را نیز بسازید)

- پسورد خود را وارد کرده و آن را تایید کنید.
- شماره تلفن همراه خود را تایید کنید.
- و تمام؛ موفق شدید اکانت گوگل خود را بسازید.
فارغ از این که در یوتیوب به دنبال پیگیری ترندها و یوتیوبرهای مورد علاقه خود بوده یا این که قصد دارید از این پلتفرم به عنوان یک مرجع آموزشی برای یادگیری استفاده کنید؛ باید بدانید که این شبکه، برای تمام سوالاتی که کاربران دارند پاسخی برای ارائه دارد.
به شخصه، خود من از طرفداران یوتیوب بوده و بخش قابل توجهی از دانش خود در حوزه دیجیتال مارکتینگ را مدیون این پلتفرم هستم. جدا از این که دنبال کردن قابلیتهای جدیدی مثل ویدئوهای Short یوتیوب، همیشه برای من جذاب بوده است. Short های یوتیوب، ویدئوهای کوتاهی هستند که به صورت افقی نمایش داده شده و در حال حاضر، تا ۳ دقیقه میتوانند طول داشته باشند.
ویدئوهای Short یوتیوب درست مثل ریلزهای اینستاگرام و ویدئوهای تیک تاک بوده و امروزه از آنها به عنوان ترند دنیای ویدئوهای سوشال مدیا یاد میشود.
تبلیغ
اما اگر مثل من زمان زیادی از روز خود را در یوتیوب میگذرانید؛ احتمالا متوجه شده باشید که نمایش تعداد زیادی از تبلیغات بر روی ویدئوها، گاها میتواند آزاردهنده باشد.
اما یوتیوب چرا بر روی ویدئوهای خود، تبلیغ نمایش میدهد؟
همانطور که میدانید؛ استفاده از یوتیوب برای تمام افراد رایگان است. نمایش تبلیغ بر روی ویدئوها و یا سایر بخشهای یوتیوب مثل سایدبار کنار سمت راست ویدئوهای در حال تماشا، گزینهای است که یوتیوب با استفاده از آن درآمد کسب میکند؛ همان درآمدی که بخشی از آن را به یوتیوبرها نیز پرداخت میکند.
اما اگر کاربران نخواهند در این پلتفرم تبلیغ ببینند؛ آیا گزینه جایگزینی برای آنها وجود دارد؟ بله؛ یوتیوب پریمیوم!
یوتیوب پریمیوم، نسخه پولی یوتیوب است که مهمترین مزیت آن، حذف تبلیغات از تجربهای است که کاربر در استفاده از یوتیوب دارد. البته که گزینههای دیگری مثل امکان دانلود ویدئوها، پخش در بک گراند (با صفحه خاموش گوشی) و یا دسترسی به نسخه پریمیوم یوتیوب موزیک نیز در یوتیوب پریمیوم برای کاربران فراهم شده است.
چنانچه تمایل دارید با دیگر مزیتهای یوتیوب پریمیوم و یا هزینه آن آشنا شوید؛ پیشنهاد میکنم مقاله یوتیوب پریمیوم چیست از وبلاگ دیوان را مطالعه کنید.
اما حالا که صحبت از یوتیوب موزیک شد؛ اجازه دهید گذری به قابلیتهای آن نیز بزنیم. در ابتدا و قبل از هر چیزی، آیا با این پلتفرم آشنا هستید؟
یوتیوب موزیک، یک سرویس پخش موزیک است که امکان گوش دادن به موسیقیها و پادکستهای مختلف و تماشا کردن موزیک ویدئوها را برای کاربران فراهم میکند. اسپاتیفای و اپل موزیک نامهای آشنایی هستند که به عنوان رقبای این پلتفرم شناخته میشوند.
از قابلیتهای کاربردی یوتیوب موزیک، میتوان به امکان سرچ در میان میلیونها آهنگ، پادکست و موزیک ویدئو، دانلود آهنگها و یا ساخت پلی لیست اشاره کرد.
درست مثل یوتیوب، استفاده از یوتیوب موزیک نیز برای تمام افراد رایگان است. اما اگر خیلی رابطه خوبی با پخش شدن تبلیغات در گوش خود ندارید؛ پیشنهاد میکنم نسخه پریمیوم آن را بخرید تا در کنار حذف تبلیغات، از دیگر قابلیتهای آن لذت ببرید. همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم؛ با خرید اکانت یوتیوب پریمیوم، به صورت خودکار به نسخه پریمیوم یوتیوب موزیک نیز دسترسی داشته و نیازی به خرید جداگانه آن نخواهید داشت.
آیا تا به حال ویدئویی در یوتیوب دیدهاید که با خود بگویید: “این ویدئو برای بچهها مناسب نیست”؟
درست است که یوتیوب قوانین خاص خود را داشته و کنترل بالایی بر روی ویدئوهایی که در این پلتفرم منتشر میشوند وجود دارد؛ اما باز هم نمیتوان تمام ویدئوهای آن را برای کودکان مناسب دانست.
اینجا جایی است که پای یوتیوب کیدز به میان میآید. یوتیوب کیدز (YouTube Kids) پلتفرمی است که منحصرا برای کودکان طراحی شده و با انواع کنترلهایی که در اختیار والدین قرار میدهد؛ بستری را فراهم کرده است که به کودکان نیز این امکان را میدهد تا از قابلیتهای یوتیوب برای آموزش و سرگرم شدن استفاده کنند.
🔗 تبلیغ در یوتیوب
با تبلیغات یوتیوب، محصولات و خدمات خود را در معرض دید کاربران این شبکه قرار دهید
یوتیوب برای آنهایی که میخواهند یوتیوبر شوند
یوتیوبر شدن؛ خواستهای که اگر از من بپرسید، میگویم ترکیبی از میل به اشتراکگذاری علایق همراه با تنها مصرف کننده محتوا نبودن است. گزینهای که به خصوص این روزها در کامیونیتی فارسی یوتیوب طرفداران زیادی پیدا کرده و افزایش روزافزون تعداد یوتیوبرهای فارسی، گواهی بر این ادعا است.

اما اگر شما نیز جزو این افراد بوده و تصمیم گرفتهای در یوتیوب، به عنوان یک تولیدکننده محتوا و یوتیوبر فعالیت کنید؛ جای درستی آمدهاید. چراکه در این بخش از آموزش کار با یوتیوب، کمی تخصصیتر شده و این موضوعات را با هم بررسی میکنیم:
- نحوه شروع کار در یوتیوب و ساخت کانال
- تجهیزات و امکانات لازم برای ساخت ویدئو در یوتیوب
- درک الگوریتم یوتیوب و ترفندهای افزایش بازدید ویدئوها
به عنوان اولین قدم، اجازه دهید بررسی کنیم که چگونه میتوانید در یوتیوب کانال خود را بسازید، آن را وریفای کرده و اولین ویدئو خود را در کانال آپلود کنید.
برای ساخت کانال یوتیوب:
- وارد سایت یوتیوب شوید.
- از گوشه بالا سمت راست تصویر، بر روی تصویر پروفایل خود کلیک کرده و گزینه Create a channel را انتخاب کنید.

- در صفحه جدیدی که برای شما باز میشود؛ اسم کانال، هندل آن و یک عکس پروفایل برای کانال خود انتخاب کنید.

- تبریک میگویم؛ کانال خود را با موفقیت ساختید.
اما برای این که بتوانید از تمام قابلیتهای یوتیوب به عنوان یک تولیدکننده محتوا استفاده کنید؛ نیاز دارید تا کانال خود را تایید (Verify) کنید. از جمله این قابلیتها میتوان به امکان آپلود کردن ویدئوهای طولانی (بالای ۱۵ دقیقه) و برگزاری لایو در یوتیوب اشاره کرد. چنانچه میخواهید بدانید چگونه میتوانید کانال خود را وریفای کنید؛ پیشنهاد میکنم مقاله وریفای یوتیوب را مطالعه کنید.
پس از ساخت کانال و وریفای کردن آن، قدم بعدی شما شخصیسازی کانال یوتیوب است. گزینههایی مثل گرفتن لینک کاستوم برای کانال، طراحی بنر برای صفحه هوم و یا قرار دادن واترمارک بر روی ویدئوها از جمله گزینههایی هستند که در این مورد به بیشتر دیده شدن کانال شما کمک میکنند.
در مقاله ساخت کانال یوتیوب، به صورت کامل به بررسی این گزینهها و نحوه استفاده از آنها برای گرفتن تعداد سابسکرایبرهای بیشتر و افزایش بازدید ویدئوها پرداختهایم.
کانال خود را ساخته، آن را وریفای و شخصیسازی هم کدهاید. اکنون وقت آن رسیده است تا اولین ویدئو خود را در یوتیوب آپلود کنید. به صورت کلی، آپلود کردن ویدئو در یوتیوب کار سختی نیست؛ اما یک سری جزئیات و ریزه کاریها دارد که یادگیری آنها میتواند به شما در بهبود کیفیت ویدئوها کمک کند. به عنوان مثال، نحوه اضافه کردن زیرنویس و یا کارتهای یوتیوب به ویدئو، از جمله گزینههایی است که میتواند تاثیر مهمی در کیفیت ویدئو و بیشتر دیده شدن آن داشته باشند.
برای یادگیری نحوه آپلود کردن ویدئو در یوتیوب و جزئیات آن، پیشنهاد میکنم مقاله آپلود ویدئو در یوتیوب را مطالعه کنید.
ساخت کانال یوتیوب، وریفای آن و آپلود اولین ویدئوها در یوتیوب، قدمهای مهمی در مسیر یوتیوبر شدن هستند؛ اما اولین قدمهای شما میباشند. گزینههای دیگری مثل درک الگوریتم یوتیوب، یادگیری سئو یوتیوب و ابزار یوتیوب استودیو، قدمهای دیگری هستند که برای تبدیل شدن به یک یوتیوبر موفق به آنها نیاز دارید.
در ادامه به بررسی این موارد میپردازیم.
الگوریتم یوتیوب
وقتی که از الگوریتم یوتیوب صحبت میکنیم؛ دنبال الگوهایی هستیم که با استفاده از آنها بتوانیم ویدئوهای خود را بهینه کرده و آنها را به تعداد افراد بیشتری نمایش دهیم. به بیانی دیگر، درک الگوریتم یوتیوب به ما کمک میکند تا متوجه شویم که یوتیوب از چه نوع ویدئوهایی استقبال کرده و ما چگونه میتوانیم ویدئوهایی مشابه آنها بسازیم تا الگوریتم این شبکه، ویدئوهای ما را به تعداد افراد بیشتری معرفی کند.
در یک تعریف کلی، عملکرد الگوریتم یوتیوب را میتوان در پیشنهاد دادن ویدئوها به کاربران در این بخشها بیان کرد:
- ویدئوهای صفحه هوم: ویدئوهایی که کاربران در صفحه هوم یوتیوب مشاهده میکنند.
- ویدئوهای پیشنهادی: ویدئوهایی که در سایدبار سمت راست ویدئوهای در حال تماشا و ویدئوهایی که پس از پایان دیدن یک ویدئو به کاربران پیشنهاد میشوند.
- ویدئوهای صفحه سرچ: ویدئوهایی که در تب سرچ یوتیوب به کاربران پیشنهاد میشوند.
- ویدئوهای کانالهای دنبال شده: ویدئوهای کانالهایی که کاربران آنها را سابسکرایب کردهاند.
- ویدئوهای Short: ویدئوهایی که در تب Shorts و صفحه هوم یوتیوب به کاربران پیشنهاد میشوند.
- ویدئوهای ترند: ویدئوهایی که بازدیدهای زیادی گرفته، وایرال شده و توسط الگوریتم یوتیوب، به عنوان ویدئوهای ترند شناسایی میشوند.
فاکتورهای مختلفی در مورد پیشنهاد دادن ویدئوها در هر یک از این قسمتها وجود دارند. گزینههایی مثل واچ تایم ویدئو، تعداد بازدیدهای آن، نحوه تعامل کاربران با ویدئو و یا علایق و سابقه سرچ کاربران از جمله این موارد هستند.
چنانچه تمایل دارید بیشتر با نحوه کار الگوریتم یوتیوب و گزینههای بهینهسازی ویدئوها برای آن آشنا شوید؛ میتوانید مقاله الگوریتم یوتیوب چیست از وبلاگ دیوان را مطالعه کنید.
یوتیوب استودیو (YouTube Studio)
یوتیوب استودیو ابزاری است که امکان آپلود کردن ویدئوها در یوتیوب را برای یوتیوبرها فراهم کرده و با استفاده از آن، کاربران میتوانند ویدئوها و کانال خود را مدیریت کنند.این موارد، از جمله کارهایی هستند که میتوانید در یوتیوب استودیو انجام دهید:
- آپلود و ادیت کردن ویدئوهای کانال
- آنالیز کانال یوتیوب و بررسی عملکرد ویدئوها
- اضافه کردن زیرنویس به ویدئوها
- شخصیسازی کانال
- پیدا کردن موزیک رایگان برای ویدئوها
- رسیدگی به موارد مرتبط با کپیرایت یوتیوب
سئو یوتیوب (YouTube SEO)
شاید قابلیتهای جدیدی مثل ویدئوهای Short، چهره یک پلتفرم سوشال مدیا را به یوتیوب داده باشد؛ اما این پلتفرم هنوز هم پس از گوگل، به عنوان دومین موتور جستوجو پرطرفدار در دنیا شناخته میشود.
این موضوع بدان معناست که یوتیوبرها با بهینهسازی ویدئوهای خود برای موتور جستوجو یوتیوب، این فرصت را در اختیار دارند تا تعداد بازدیدهای ویدئوهای خود را افزایش دهند. تکنیکی که در یوتیوب، با نام سئو یوتیوب شناخته میشود.
استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با ویدئوها در هدلاین و دیسکریپشن ویدئوها، یکی از مهمترین استراتژیها در سئو یوتیوب بوده که امکان دیده شدن ویدئوهای شما در تب سرچ را افزایش میدهد.
اگر تمایل دارید با استراتژیهای بیشتری در این مورد آشنا شوید؛ پیشنهاد میکنم مقاله سئو یوتیوب از وبلاگ دیوان را نیز مطالعه کنید.
تکنیکهای بهینهسازی ویدئوهای یوتیوب
حالا که الگوریتم یوتیوب را درک کردید و با ابزار یوتیوب استودیو و سئو ویدئوهای یوتیوب آشنا شدید؛ وقت آن رسیده است تا یک سری تکنیکها را به شما معرفی کنیم که با استفاده از آنها میتوانید افراد بیشتری را جذب کانال خود کرده و تعداد بازدید ویدئوهای خود را افزایش دهید.
شکی در این نیست که ابتداییترین و مهمترین فاکتور برای افزایش تعداد سابسکرایبرهای یک کانال، ساخت ویدئوهای جذاب و باکیفیت است که به خوبی میتواند نظر مخاطبان را جلب کند. اما در کنار ساخت ویدئوهای جذاب، این موارد نیز به شما کمک میکنند تا افراد بیشتری را جذب کانال خود کنید:
- ساخت تریلر برای کانال: یک ویدئو معرفی از کانال، محتوای آن و چیزی که کاربران قرار است با سابسکرایب کردن به آن به دست آورند داشته باشید. به سادگی توضیح دهید که چرا کاربران باید از میان انبوهی از کانالهای دیگر در یوتیوب، شما را برای دنبال کردن انتخاب کنند.
- قرار دادن واترمارک بر روی ویدئوها: واترمارک (Watermark) یوتیوب، آیکون تصویری است که در پایین ویدئو و سمت راست آن نشان داده شده و افرادی که در حال تماشا ویدئو شما هستند؛ میتوانند با کلیک بر روی آن، کانال شما را سابسکرایب کنند.
- درخواست از کاربران برای سابسکرایب کردن: یکی از سادهترین گزینههای شما برای افزایش تعداد دنبالکنندگان خود در یوتیوب، این است که به سادگی از بازدیدکنندگان ویدئو بخواهید تا کانال شما را سابسکرایب کنند. گزینهای که اگر اهل یوتیوب گردی باشید؛ مطمئنم از دهان خیلی از یوتیوبرها شنیده باشید.
این موارد، تنها چند گزینه بودند که با استفاد از آنها میتوانید تعداد سابسکرایبرهای کانال خود را افزایش دهید. چنانچه تمایل دارید با لیست کامل این گزینهها آشنا شوید؛ پیشنهاد میکنم راهنمای افزایش سابسکرایب یوتیوب از وبلاگ دیون را مطالعه کنید.
افزایش تعداد سابسکرایبرهای یوتیوب مهم است. اما اگر به دنبال وایرال و شناخته شدن در این پلتفرم هستید؛ باید نحوه افزایش بازدید یوتیوب را نیز یاد بگیرید.
در این مورد، استفاده از این تکینکها به شما کمک میکند تا تعداد بازدیدهای بیشتری برای ویدئوهای خود بگیرید:
- همکاری با سایر یوتیوبرها: همکاری یوتیوبرها با یکدیگر و ساخت ویدئوهای مشترک، یکی از جدیدترین تکنیکها برای افزایش تعداد بازدیدهای یوتیوب است. در استفاد از تکنیک، شما میتوانید یکی از اینفلوئنسرهای حوزه کاری خود در یوتیوب را انتخاب کرده و از پتانسیل مخاطبان آنها برای گرفتن بازدیدهای بیشتر برای ویدئوهای خود استفاده کنید.
- ساخت پلی لیست: پلی لیست یوتیوب این امکان را برای بازدیدکنندگان ویدئوهای شما فراهم میکند تا پس از تمام شدن یک ویدئو، ویدئو دیگری از کانالتان را تماشا کنند. بدین ترتیب، تعداد بازدیدهای ویدئوهای شما افزایش پیدا میکند. مهم است که بدانید؛ پلیلیستهای یوتیوب در تب سرچ این شبکه هم نمایش داده میشوند.
- طراحی تامنیل جذاب: تامنیل (Thumbnail): تامنیل اولین چیزی است که کاربران یوتیوب از ویدئوهای شما میبینند. بنابراین مهم است تامنیلهایی برای ویدئوهای خود طراحی کنید که به خوبی توجه آنها را جلب کرده و باعث کلیک کردن کاربران بر روی ویدئو میشود. توجه داشته باشید: تنها کلیک کاربران بر روی تامنیل باعث گرفتن بازدید نشده و تماشا کردن حداقل ۳۰ ثانیه از ویدئو، برای ثبت شدن یک بازدید ضروری است. بنابراین پیشنهاد میکنم که در کنار طراحی تامنیل خلاقانه برای ویدئو، اینترو (مقدمه) جذابی هم برای آن داشته باشید.
🔗 تامنیل یوتیوب چیست؟ آموزش ساخت کاور یوتیوب
با نحوه ساخت تامنیل یوتیوب آشنایی ندارید؟ این مقاله را مطالعه کنید
اشتباهات یوتیوب که باید از آنها دوری کنید
یکی از مهمترین مباحث در آموزش کار با یوتیوب به عنوان یک تولیدکننده محتوا که اغلب یوتیوبرها از آن غافل میشوند؛ انجام ندادن کارهایی است که ممکن است تاثیر منفی در جذب مخاطبان بیشتر و افزایش تعداد بازدید ویدیوها تاثیر منفی بگذارند.
این موارد از جمله این کارها هستند:
- تست نکردن گزینههای مختلف در یوتیوب: برخی از یوتیوبرها یا بهتر بگویم؛ اکثر آنها از تست کردن گزینههای مختلف در یوتیوب میترسند. اما آنهایی که ساخت انواع مختلف ویدئوها مثل ویدئوهای Short و یا لانگ را امتحان کرده و یا این که تامنیلها و هدلاینهای مختلفی را برای ویدئوهای خود امتحان کردهاند؛ به خوبی میدانند که مخاطبان آنها از چه چیزهایی استقبال کرده و کدام گزینهها بازخورد خوبی از سمت آنها میگیرند.
- عدم توجه به تاثیر اولیهای که میگذارید: منظور از تاثیر اولیه، اولین چیزی است که کاربران با دیدن ویدئو شما با آن مواجه میشوند. تامنیل و عنوان ویدئو اولین فاکتورها در این مورد هستند. پس از آن، چند ثانیه اول ویدئو (اینترو) آن اهمیت بالایی پیدا میکند. خیلی مهم است که در کنار بهرهگیری از عنوان و تامنیل جذاب و مرتبط با نیاز کاربران، از یک هوک (Hook) جذاب در ابتدای ویدئو خود استفاده کرده تا دلیلی برای دیدن ادامه ویدئو به بازدیدکنندگان آن بدهید.
- توجه نکردن به قوانین کپیرایت یوتیوب: قوانین کپیرایت یوتیوب ساخته شدهاند تا از حفظ حق انتشار محتوای اورجینال برای تولیدکنندگان آن اطمینان حاصل کنند. بدیهی است که عدم توجه به این قوانین و استفاده از محتوای سایر افراد در ویدئوها، میتواند باعث بروز مشکلات کپیرایت برای ویدئوها شود. موردی که امروزه تعداد قابل توجهی از افراد فعال در یوتیوب، درگیر آن هستند. چنانچه میخواهید بیشتر در مورد قوانین کپیرایت یوتیوب بدانید؛ پیشنهاد میکنم مقاله کپی رایت یوتیوب چیست از وبلاگ دیوان را مطالعه کنید.
- هزینه زیاد برای خرید تجهیزات گران قیمت: درست که تجهیزات بهتر، فرصت ساخت ویدئوهای باکیفیتتر را به شما میدهند؛ اما تضمینکننده دیده شدن بیشتر آن نیستند. در واقع، هزینه کردن برای خرید تجهیزات، زمانی منطقی و مناسب است که شما باچالشهای فعالیت در یوتیوب آشنا بوده، نیاز مخاطبان خود را به درستی شناسایی کرده و به حداقل درآمدی از این شبکه رسیده باشید. در غیر این صورت، این هزینه تنها هدررفت سرمایه شما را به همراه خواهد داشت. چنانچه تمایل دارید بیشتر در این مورد بخوانید؛ پیشنهاد میکنم مقاله تجهیزات مناسب یوتیوب را مطالعه کنید.
کسب درآمد از یوتیوب
فعالیت در یوتیوب جذاب است؛ کسب درآمد از آن اما جذابتر!
کسب درآمد از یوتیوب گزینهای است که اگر بخواهیم با هم صادقانه صحبت کنیم؛ خیلی از یوتیوبرها به امید آن، فعالیت در این شبکه را شروع میکنند. بله؛ هستند یوتیوبرهایی که تنها به دنبال دیده شدن و به اشتراکگذاری علایق خود با مخاطبان این شبکه هستند. حقیقت اما این است که عامل تحریککننده برای یوتیوبر شدن برای بسیاری از افراد، درآمدی است که یوتیوب به یوتیوبرها پرداخت میکند. و خب؛ حقم هم دارند!

گزینههایی مثل امکان کسب درآمد با انجام دادن کاری که به آن علاقهمند هستید و امکان کسب درآمد دلاری، یوتیوب را به یکی از بهترین گزینهها برای درآمدزایی از طریق تولید محتوا تبدیل کرده است.
اما کسب درآمد از یوتیوب آنقدرها هم ساده نیست. در این مورد، پس از این که کانال خود را ساختید؛ باید مدتی در یوتیوب فعالیت کنید تا شرایط مانیتایز شدن کانال را پیدا کنید. در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله، شرایط مانیتایز شدن کانال یوتیوب بدین شرح میباشد:
- داشتن حداقل ۱۰۰۰ سابسکرایبر در کانال
- داشتن حداقل ۴۰۰۰ ساعت واچ تایم عمومی کانال در ۱۲ ماه گذشته و یا ۱۰ میلیون بازدید ارگانیک ویدئوهای Short در ۳ ماه قبل
پس از مانیتایز شدن کانال خود، میتوانید از گزینههای مختلف درآمدی یوتیوب برای کسب درآمد از این شبکه استفاده کنید. این موارد، برخی از مهمترین این گزینهها هستند:
- کسب درآمد از تبلیغات: درآمدی که یوتیوب از نمایش تبلیغات بر روی ویدئوها به یوتیوبرها پرداخت میکند؛ احتمالا نام آشناترین گزینه درآمدی در این شبکه باشد. در این گزینه، یوتیوب به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید مبلغی مشخصی (چیزی بین ۲ تا ۵ دلار) را به کاربران پرداخت میکند.
- ساخت ویدئوهای اسپانسری: گزینهای در یوتیوب که در آن، یوتیوبرها میتوانند با برندهای مختلف همکاری کرده و در ازای گرفتن هزینهای مشخص، قسمتی یا تمام محتوای ویدئو خود را به معرفی محصولات و یا خدمات آن برند اختصاص دهند.
- فروش مستقیم محصول و یا خدمات: گزینهای که در آن یوتیوبرها برند شخصی خود را ایجاد کرده و محصولات و یا خدماتی که ارائه میکنند را به مخاطبان کانال خود معرفی میکنند. این گزینه، یکی از پرطرفدارترین مدلهای درآمدی در یوتیوب میباشد.
چنانچه تمایل دارید با گزینههای بیشتری در مورد کسب درآمد از یوتیوب آشنا شوید؛ پیشنهاد میکنم مقاله کسب درآمد یوتیوب را مطالعه کنید.
نقد کردن درآمد یوتیوب
در شرایط عادی و اگر از خارج از کشور در یوتیوب فعالیت میکنید؛ مشکلی برای نقد کردن درآمد خود از یوتیوب نداشته و میتوانید از این بخش از مقاله گذر کنید. اما اگر به دنبال کسب اطلاعات در مورد نحوه نقد کردن درآمد یوتیوب در داخل کشور هستید؛ در ادامه این مقاله همراه من باشید.
اگر از داخل کشور در یوتیوب فعالیت میکنید؛ باید بدانید که با توجه به وجود یک سری از محدودیتها، نمیتوانید پول خود را به صورت مستقیم از یوتیوب دریافت کنید. در چنین شرایطی باید از خدمات شرکتهای واسطی استفاده کنید که از آنها با نام شرکتهای MCN یاد میشود.
شرکت MCN خدماتی مثل قرار دادن حساب ادسنس در اختیار یوتیوبرها و اتصال آن به یک حساب بانکی خارج از کشور را فراهم کرده و بدین ترتیب، یوتیوبرها میتوانند با همکاری با این شرکتها، درآمد خود را از یوتیوب دریافت کنند.
[related_article2 title=”نقد کردن درآمد یوتیوب” link=”https://divan-ads.com/youtube-exchange/” description=”میخواهید درآمد یوتیوب خود را نقد کنید؟ از خدمات نقد کردن درآمد یوتیوب دیوان استفاده کنید”]
از کلیک تا تبدیل؛ یوتیوب برای کسبوکاراها
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم؛ یوتیوب دومین موتور جستوجو پرطرفدار در دنیا بوده و به عنوان یکی از محبوترین پلتفرمهای مجازی شناخته میشود. این پلتفرم در میان کاربران ایرانی نیز محبوبیت بالایی داشته و امروزه میبینیم که کامیونیتی فارسی یوتیوب، هر روزه در حال گسترش میباشد.

از دیدگاه یک کسبوکار، این محبوبیت بالا یعنی یک کانال مارکتینگ قوی برای پیدا کردن مشتریان بالقوه و معرفی محصولات و یا خدمات به آنها!
گزینهای که در میان اصطلاحات بازاریابی، با نام یوتیوب مارکتینگ (YouTube Marketing) شناخته میشود.
اما یوتیوب مارکتینگ دقیقا چیست و چگونه میتوان از آن برای پیدا کردن مشتری و فروش محصول و یا خدمات استفاده کرد؟
در تعریفی ساده، یوتیوب مارکتینگ به پروسهای گفته میشود که در آن یک کسبوکار از تمام قابلیتهای یوتیوب، برای پروموت کردن محصولات، خدمات و یا حتی برند خود استفاده میکند.
این گزینهها برخی از مهمترین استراتژیهای یوتیوب مارکتینگ هستند:
- تولید محتوا و ساخت ویدئو: ویدئوهای نقد و بررسی محصول، پشت صحنه برگزاری رویدادهای مهم کسبوکار و یا برگزاری لایوهای یوتیوب از جمله گزینههای ساخت ویدئو برای جلب نظر مشتریان هدف هستند.
- بررسی عملکرد ویدئوها با آنالیز کانال: در این موردمیتوانید از ابزارهای آنالیز یوتیوب مثل یوتیوب استودیو و یا VidIQ استفاده کرده تا عملکرد ویدئوهای خود را بررسی کنید.
- تبلیغات در یوتیوب: تبلیغ در یوتیوب یکی از بهترین گزینههایی است که با استفاده از آن میتوانید مخاطبان هدف کسبوکار خود را شناسایی کرده و با توجه به علایق و نیاز این مخاطبان، محصولات و یا خدمات خود را به آنها معرفی کنید.
[related_article2 title=”تبلیغات در یوتیوب” link=”https://divan-ads.com/youtube-ads/” description=”با تبلیغ در یوتیوب، محصولات و یا خدمات خود را به مشتریان هدف معرفی کنید”]
سخن پایانی
تمام زیبایی یوتیوب به این است که برای هر نیازی پاسخی دارد. فرقی نمیکند که بخواهید ترندهای جدید در این پلتفرم را دنبال کنید، از یک بازدید کننده معمولی ویدئو به یک یوتیوبر موفق تبدیل شوید که میتواند علاقه خود را به یک منبع درآمدزایی تبدیل کرده و یا کسبوکاری باشید که بخواهید مشتریان بالقوه خود را از میان کاربران یوتیوب پیدا کنید.
در این مقاله سعی داشتیم یک راهنمای جامع در مورد آموزش کار با یوتیوب برای تمام افراد علاقهمند به این شبکه داشته باشیم. امیدواریم که از مطالب عنوان شده در این مقاله استفاده کرده و اگر سوال یا نظری دارید؛ خوشحال میشویم آن را با ما و سایر کاربران دیوان به اشتراک بگذارید.