دیوان ادز
02182801861

راهنمای استفاده از بخش مخاطبین گوگل ادز

۱۴۰۳/۹/۲۷

بخش مخاطبین گوگل ادز اطلاعات کاملی از افرادی که در موتور جستجوی گوگل فعالیت کرده‌اند ارائه می‌دهد و برای کمپین‌های تبلیغاتی می‌توانیم از این بخش به خوبی استفاده کنیم

روز قبل از نوشتن این مقاله (که تعطیل هم بود) گوشم به پادکست مورد علاقم بود که مهمان برنامه گفتش: ما کتاب‌های مناسب کودک می‌فروختیم، اما مخاطبین ما بچه‌ها نبودن بلکه پدر، مادر یا سایر بزرگ‌ترها بودند.

اشاره کرد که ما اول به این موضوع فکر نکرده بودیم (با اینکه بدیهی هست!)، و بعد از مدتی به این موضوع رسیدند که باید افراد بزرگ‌سال را مخاطب اصلی در نظر بگیرند.

وقتی صحبت از مخاطبین در گوگل ادز می‌شود، باید بدانیم که این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چون اگر مخاطبین اشتباهی انتخاب کرده باشیم، مانند این است که در سرمای شدید پولمان را آتش بزنیم تا گرم شویم!

چرا مخاطبین گوگل ادز مهم هستند؟

در دنیای امروز هر چیزی یا هر فضایی مخاطبین خاص خود را دارد.

ما برای هر کاری لازم است که حداقل شناختی از مخاطبین‌مان داشته باشیم. به عنوان مثال، شما نمی‌توانید همه افراد را به مشتری تبدیل کنید تا زیباترین سواحل را ببینند؛ آدم‌های زیادی علاقه به کویر دارند.

همچنین هرچیزی را هرجایی نمی‌شود گفت. مثلا تو تاکسی جای این نیست که بحث‌های بیزینسی یا حقوقی شکل بگیرد. تاکسی جای غر زدنه😂.

ما باید در هر فضایی نسبت به علایقی که مخاطبین آن فضا دارند فعالیت کنیم. مثلا در جمع افرادی که کوه‌نورد و ورزشکار هستند، فضایی برای صحبت کردن درباره چیپس و سریال یا از این قبیل حرفا نیست.

مواردی که بالاتر اشاره کردم درست است که اشتباه محض هستند، اما باید بدانیم که باعث نمی‌شوند پولی از دست بدهیم. در بدترین حالت چشم غره نصیبمان می‌شود یا چهارتا بد و بیراه.

ولی 

در پلتفرم گوگل ادز اگر اهمیتی به مخاطب ندهیم انگار پول خود را دور ریخته‌ایم. به این خاطر که اگر در صورتی که تبلیغ را به آدم‌های اشتباه نشان بدهیم، احتمال قوی پول زیادی از جیب ما خارج شده و شاید آن پول‌ها دیگر به سمت ما برنگردند!

باید بدانید که توجه به مخاطب هدف در گوگل ادز اهمیت بالایی دارد؛ چون به صورت مستقیم و در سریع‌ترین زمان روی فروش ما تاثیر می‌گذارد.

چگونه با انتخاب مخاطبین گوگل ادز تبلیغات خود را تاثیر گذار کنیم؟

صرفا صحبت کردن درباره اهمیت مخاطبین، اصل مطلب را منتقل نمی‌کند. برای خسته نشدن شما و همچنین ساده‌تر منتقل شدن منظور مطلب از مثال استفاده می‌کنم.

فرض می‌گیرم برند جدیدی ایجاد کرده‌ایم و قصد داریم آن را به مخاطبین مرتبط معرفی کنیم. در نظر می‌گیریم کار ما مربوط به خرید و فروش خودرو است و هدف اصلی استفاده بهینه از بودجه خواهد بود.

اولین چیزی که باید به آن فکر کنیم این است که مخاطب ما چه کسی است؟ 

احتمالا به این نتیجه می‌رسیم که ما 2 مدل مخاطب داریم.

  1. کسی که قصد فروش ماشین خود را داشته و می‌خواهد آن را در سایت ما آگهی کند 
  2. کسی که نیاز به خرید ماشین دارد. 

اول از همه باید مشخص کنیم کمپین ما برای کدام مخاطب است یا اینکه هر دو مخاطب را در نظر گرفته‌ایم.

در این مثال ما 2 مدل مخاطب را در نظر می‌گیریم؛ البته با بودجه‌ای محدود.

درباره افرادی صحبت می‌کنیم که تبلیغ ما را می‌بینند و هدف ما این است که بیشترین (ROI) از کمپین را بگیریم. چون درباره گوگل ادز صحبت می‌کنیم، گزینه‌های ما شامل سرچ، دیسپلی، دیسکاور و بسیاری کمپین‌های دیگر است.

دیسپلی می‌تواند گزینه مناسب‌تری باشد؛ به این دلیل که می‌توانیم در فضای جذاب و مرتبط تبلیغ را نمایش بدهیم. مشکلی که برای ما ایرانی‌ها وجود دارد این است که دیسپلی در سایت‌های فارسی عموما فعال نیست و باید جایی تبلیغ کنیم که عموم مخاطبان ایرانی نیستند و همین می‌تواند مشکل بزرگی باشد. البته یوزرهای ایرانی در بسیاری از سایت‌ها و اپلیکیشن‌های انگلیسی زبان فعال هستند و می‌توان تبلیغ را به آنها نمایش داد. اپلیکیشن‌هایی که مربوط به بازی، تغییر آی‌پی و از این قبیل موارد هستند.

کمپین سرچ نیز گزینه عالی به شمار می‌رود. به این دلیل که می‌توانیم تعیین کنیم تبلیغ به چه کسی، با چه کلمه‌ای، و در چه زمانی نمایش داده شود. می‌توانیم به صورت کامل در گوگل ادز تعیین کنیم که مخاطب ما چه کسی است و چه شرایطی داره که تبلیغ فقط به این افراد نمایش داده شود. 

بیایید همین مثال ماشین را در نظر بگیریم که مخاطب مناسب برای ما چه کسی می‌‌تواند باشد و کمترین هدررفت سرمایه را داشته باشیم. مثلا نمی‌توانیم با کلمه کلیدی “قیمت خودرو” تبلیغ کنیم که ترافیک زیادی بگیریم؛ چون ممکن است این ترافیک برای ما فایده‌ای نداشته باشد. کسی که سرچ می‌کند “قیمت خودرو” احتمال هیچ ایده‌ای از خریدن ماشین ندارد و فقط ممکن است کنجکاو باشه که ماشین‌ها با چه قیمت‌هایی خرید و فروش می‌شوند. بنابراین استفاده از این مدل کلمه کلیدی نمی‌تواند گزینه خوبی باشد.

مخاطب ما در این مثال کسانی هستند که می‌خواهند ماشین بفروشند یا کسانی هستند که قصد خرید ماشین دارند. به طور کلی یک یا چند قدم برای رسیدن به آن تصمیم برداشته‌اند. 

به عنوان مثال، کاربری که نزدیک به خرید است سرچ می‌کند خرید خودرو KMC J7. این مخاطب می‌داند که چه می‌خواهد. شاید امروز توان خرید نداشته باشد، اما این احتمال بالاست که خریدار این ماشین باشد.

برای جذب کسی که ‌می‌خواهد ماشین بفروشد، می‌توانیم تبلیغی بسازیم با عنوان فروش خودرو یا فروش فوری خودرو.

در این شیوه، مخاطبان بهتری را هدف می‌گیریم که شانس فروش کسب و کار ما هم بیشتر خواهد شد.

چگونه از مخاطبین استفاده کنیم تا تبلیغات بهتری داشته باشیم؟

برای هر کمپین با توجه به ویژگی‌هایی که دارد می‌تواند متفاوت باشد. 

ما فرض را بر این گرفتیم که شما از قبل حساب ساختید و تبلیغات گوگل ادز شما فعال است. اگر تا به حال این کار را انجام نداده‌اید، پیشنهاد می‌کنم از طریق مقاله آموزش ساخت اکانت گوگل ادز این کار را انجام بدید.

بعد از این‌که اکانت ساختیم، میرسیم به اینکه تعیین کنیم تبلیغ ما به چه مخاطبی نمایش داده شود.

برای این‌کار باید با دیتاهایی که گوگل ادز در بخش مخاطبین ارائه می‌دهد آشنایی کامل داشته باشیم.

دنیای مخاطبین گوگل ادز

واقعا بخش مخاطبین گوگل ادز یک دنیای گسترده است.

ولی از جنس سلیقه‌ها و علایق مختلف.

مهم‌ترین نکته‌ای که در بخش مخاطبین گوگل ادز می‌توان به آن اشاره کرد این است که برای بیزینس‌های کوچک مانند الماس درخشان است. به این خاطر که یک کسب و کار تازه کار احتمالا اطلاعات کم یا هیچ اطلاعاتی از مشتریان بالقوه ندارد؛ اما می‌تواند از مخاطبین گوگل ادز استفاده کرده تا بتواند پیام خود را به مشتریان بالقوه ارائه کند.

در ادامه بیشتر در این باره توضیح می‌دهم؛ ولی بهتر است اول تایپ‌های مخاطبین را در گوگل ادز ببینیم که بر چه اساسی امکان انتخاب یا عدم انتخاب آنها وجود دارد.

مثالی از نمایش بخش مخاطبین

این بخش در گوگل ادز با عنوان Audience شناخته می‌شود که امکانات کاملی برای انتخاب مخاطبین به ما ارائه می‌دهد. به صورت پیش فرض کمپین روی حالت پیشنهادی گوگل ادز قرار دارد اما به راحتی می‌توانید با استفاده از Targeting خودمان مخاطبین بالقوه را هدف قرار دهیم.

کافیه بخش Browse را باز کنیم تا ببینیم چقدر امکانات داریم که بتوانیم از آنها استفاده کنیم. تمامی مخاطبان گوگل در این بخش قرار دارند که احتمال دارد علاقه‌ای به محصول یا خدمات ما داشته باشند.

مثالی از گزینه‌های بخش Browse در مخاطبین گوگل ادز

در این تصویر قدرت بخش مخاطبین گوگل ادز مشخص می‌شود! به ترتیب گزینه‌ها:

  • چه کسانی هستند (Who they are)
  • چه علایق و عادت‌هایی دارند (What their interests and habits are)
  • در چه برنامه‌ها و مواردی فعالیت دارند (What they are actively researching or planning)
  • آنها چگونه با بیزینس شما ارتباط می‌گیرند (How they have interacted with your business) – نیازمند ساخت سگمنت
  • سگمنت‌های ترکیب شده مخاطبین شما (Your combined audience segments) – نیازمند ساخت چندین سگمنت

هر کدام از این گزینه‌های مخاطبین، امکانات متنوعی به ما می‌دهند که با توجه به مرحله‌ای که بیزینس ما در آن قرار دارد می‌توانیم از آنها به خوبی استفاده کنیم. و همچنین در این باره باید بدانید که یک یا چند گزینه با توجه به هدف کمپینی که داریم می‌توانند بسیار کمک کننده باشند.

به عنوان مثال، یک بیزینس جدید می‌تواند از گزینه ابتدایی استفاده کند و تبلیغاتش را فقط به مخاطبین بالقوه نمایش دهد. در ادامه بیشتر در این باره توضیح می‌دهم.

همچنین یک بیزینس قدیمی و بزرگ نیز می‌تواند از گزینه‌های مخاطبین بهره‌مند شود؛ به این دلیل که می‌تواند آگاهی بیشتری درباره کسب و کار خود ایجاد کند.

باید توجه داشته باشید که با توجه به تحریم بودن کشور ما، ممکن است داده‌هایی که گوگل ارائه می‌کند کیفیت بالایی نداشته باشند. به این دلیل که ما نمی‌توانیم لوکیشن ایران را انتخاب کنیم تا دقیقا مخاطبین کشورمان را هدف بگیریم. اما به طور کلی در بین تمامی گزینه‌ها این امکان وجود دارد که مخاطبین هدف ما نیز در دسترس باشند. علاوه بر آن امکان اضافه کردن لیست مخاطبین و اتصال به ابزارهای دیگر نیز در دسترس است تا بتوانیم لیست مخاطبین بهتری برای کمپین خود داشته باشیم.

از این به بعد باید در مخاطبین گوگل ادز عمیق‌‌ترشویم؛ آماده باشید برای سفری جذاب به عمیق‌ترین لایه‌های مخاطبین گوگل.

سفر جذاب و عمیق مخاطبین گوگل ادز تا با تبلیغات آشنا شده و درباره محصولات یا خدمات ما بدانند

گزینه مخاطبین چه کسانی هستند

گزینه مخاطبین یا همان Who they are به این اشاره دارد که این مخاطبین در چه دسته افرادی قرار می‌گیرند. در این بخش شما تعیین می‌کنید که مخاطبین باید چه مدل افرادی باشند. به عنوان مثال وضعیت تاهل، اشتغال و …

گزینه‌های جذابی که در این بخش از مخاطبین می‌توانیم انتخاب کنیم:

به طور کلی در بخش اینکه مخاطبین چه کسانی هستند گزینه‌های زیادی داریم که انتخاب کنیم. از این موارد می‌توانیم به وضعیت والدین، وضعیت تاهل، وضعیت تحصیلات، وضعیت سکونت و وضعیت اشتغال اشاره کنیم. در جدول زیر می‌توانید این موارد را ببینید.

وضعیت والدین

  • والدین نوزاد 0 تا 1 سال
  • والدین کودک 1 تا 3 سال
  • والدین کودک 4 تا 5 سال
  • والدین دانش آموزان 6 تا 12 سال
  • والدین نوجوان 13 تا 17 ساله

وضعیت تاهل

  • مجرد
  • در رابطه
  • متاهل

وضعیت تحصیلات

  • دانشجو
  • دیپلم
  • لیسانس
  • فوق لیسانس و دکترا

وضعیت سکونت

  • صاحب خانه
  • مستاجر

وضعیت اشتغال

  • کارمند بیزینس کوچک (1-249 نفر)
  • کارمند شرکت بزرگ (250 تا 10000 نفر)
  • کارمند شرکت بین المللی (بیشتر از 10000 نفر)
  • شاغل صنعت ساخت و ساز
  • شاغل آموزش
  • شاغل مالی
  • شاغل مراقبت‌های بهداشتی
  • شاغل گردشگری
  • شاغل تولید
  • شاغل املاک
  • شاغل تکنولوژی

امکان انتخاب چند گزینه از هر بخش وجود دارد که در صورت نیاز حتما باید استفاده کنید.

به سادگی قابل درک است که داشتن چنین اطلاعاتی در ابتدای مسیر کسب و کار چقدر می‌تواند کمک کننده باشد تا سریع‌تر پیام را به مخاطبین بالقوه ارائه کرد.

به عنوان مثال، برای رسیدن به مخاطبینی که علاقه‌مند به فروش ماشین یا خرید ماشین هستند من می‌توانم والدین نوزاد، کودک 1 تا 3 سال، 4 تا 5 سال و 6 تا 12 سال را انتخاب کنم.

همچنین وضعیت مجرد و متاهل را می‌توانم همزمان انتخاب کنم. وضعیت تحصیلات هم می‌تواند شامل تمامی گزینه‌ها شود که ممکن است مخاطب من باشند. همچنین عموما افرادی احتمال خرید ماشین را دارند که صاحب خانه هستند. در عین حال افرادی که مستاجر هستند نیز می‌توانند جزو مخاطبین ما برای خرید یا فروش ماشین باشند. 

پیشنهاد خوب این است که 2 کمپین تقریبا یکسان ایجاد کنید که در یکی از آنها مستاجرین و در دیگری صاحب‌خانه‌ها را هدف بگیرید. با این کار، اصطلاحا تست A/B انجام می‌دهید. تست A/B می‌توانید شامل این باشد که دو یا چند کمپین متنوع با دسته بندی مخاطبین مجزا ایجاد کنید. مثلا در یک کمپین مخاطبین مالی را مد نظر بگیرید و در کمپین دیگر مخاطبین علاقه‌مند به خودرو. بعد می‌توانید نتایج این کمپین‌ها را مقایسه کنید. با توجه به اینکه خودرو نیاز تقریبا همه افراد است می‌توانید وضعیت اشتغال را در تمامی دسته بندی‌ها فعال کنید که در همه نظر این امکان است که مخاطب شما باشند.

بخش مربوط به اینکه چه علایق و عادت‌هایی دارند

در این بخش انتخاب می‌کنید که کدام علایق و عادت‌ها را هدف بگیرید.

علایق و عادت‌هایی که مخاطبین گوگل ادز ممکن است داشته باشند

به طور کلی علایق افراد در دسته‌بندی‌های متنوع قرار گرفته که امکان انتخاب یک یا چند دسته بندی را داریم. دسته‌بندی‌هایی که در زمان انتشار این مقاله در این بخش مخاطبین گوگل ادز قرار گرفته‌اند:

  • بانک‌داری و مالی – Banking and Finance
  • زیبایی و سلامت – Beauty and Wellness
  • صنعت غذا – Food and Dining
  • خانه و باغ – Home and Garden
  • سبک زندگی و سرگرمی‌ها – Lifestyles and Hobbies
  • رسانه و سرگرمی – Media and Entertainment
  • اخبار و سیاست – News and Policies
  • خریداران – Shoppers
  • ورزش و تناسب اندام – Sports and Fitness
  • تکنولوژی – Technology
  • سفر و گردشگری – Travel
  • خودرو و حمل و نقل – Vehicles and Transportation

در مرحله قبل انتخاب کردیم که مخاطبین از چه جنس افرادی هستند. آیا شاغلند؟ پدر یا مادرند، مجردند و …

در این بخش، انتخاب می‌کنیم که آن افراد در کدام دسته بندی علایق قرار می‌گیرند.

با توجه به گروه مخاطبینی که از قبل شناسایی کرده‌اید به راحتی می‌توانید گزینه‌های مورد نظر خود را انتخاب کنید. البته باید بدانید که این دسته‌بندی‌ها شامل زیر دسته هم می‌شوند که پیشنهاد می‌کنم اگر می‌خواهید خیلی دقیق و جزئی مخاطبین را انتخاب کنید زیر دسته‌ها را با دقت بررسی کنید.

در چه موارد و برنامه‌هایی فعالیت دارند

به طور کلی این بخش از انتخاب مخاطبین دسته بندی گسترده‌تری دارد؛ به نسبت دسته بندی علایق و عادت‌های کاربران.

مثالی از مخاطبین گوگل ادز در چه موارد و برنامه هایی فعالیت دارند

این دسته بندی‌ها شامل‌ زیر دسته می‌شوند که برخی از این زیر دسته‌ها نیز به دسته‌های کوچک‌تر تقسیم می‌شوند. به صورت بالت لیست آنها را معرفی می‌کنم تا قبل از ایجاد کمپین آشنایی با این بخش از مخاطبین گوگل ادز داشته باشید.

  • پوشاک و لوازم جانبی – Apparel and Accessories
  • لوازم هنری و صنایع دستی – Arts and Crafts Supplies
  • خودرو و وسیله نقلیه – Autos and Vehicles
  • محصولات کودک و نوزاد – Baby and Children’s Products
  • زیبایی و سلامت شخصی – Beauty and Personal Care
  • بیزینس و محصولات صنعتی – Business and Industrial Products
  • بیزینس‌های خدماتی – Business Services
  • کامپیوتر و لوازم جانبی – Computers and Peripherals
  • لوازم الکترونیکی مصرفی – Consumer Electronics
  • خدمات دوست‌یابی – Dating Services
  • آموزشی – Educational
  • استخدام – Employment
  • بلیط رویداد – Event Tickets
  • خدمات مالی – Financial Services
  • غذا – Food
  • هدایا و مناسبت‌ها – Gifts and Ocasions
  • خانه و باغ – Home and Garden
  • رسانه و سرگرمی – Media and Entertainment
  • آلات موسیقی و لوازم جانبی – Musical Instruments and Accessories
  • املاک – Real State
  • خرید فصلی – Seasonal Shopping
  • نرم افزار – Software
  • ورزش و تناسب اندام – Sports and Fitness
  • مخابرات – Telecom
  • سفر و گردشگری – Travel

با توجه به هدف کمپین خود می‌توانید برخی از این زیرمجموعه‌ها را به عنوان مخاطبین خود قرار دهید. مثلا در زمینه خودرو و وسیله نقلیه می‌توانیم فقط دسته بندی مربوط به موتور سیکلت را در کمپین تبلیغاتی‌مان قرار دهیم.

آنها چگونه با بیزینس شما ارتباط می‌گیرند

رسیدیم به بخشی که نیازمند اضافه کردن اطلاعات است.

در اینجا لازم است که دیتایی از فضای دیگر ارائه کنیم یا اینکه دیتایی که از قبل داریم به گوگل ادز اضافه کنیم.

در ادامه من مراحل ساخت سگمنت از طریق گوگل آنالیتیکس را توضیح می‌دهم.

نکته: قبل از انجام این مراحل لازم است که اکانت آنالیتیکس شما به گوگل ادز متصل شده باشد. ما در مقاله‌ای جداگانه نحوه اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس را توضیح داده‌ایم که ابتدا آن را بخوانید تا بتوانید به این مراحل دسترسی داشته باشید.

در زمان ساخت کمپین و در بخش مخاطبین اگر روی New Segment بزنید؛ چند گزینه ارائه می‌شود تا بتوانید اطلاعات مخاطبین مورد نظر خود را به کمپین اضافه کنید.

چگونه در بخش مخاطبین گوگل ادز سگمنت جدید ایجاد کنیم

در صورتی که در بخش مخاطبین روی New segment بزنید، باید با تصویر زیر مواجه شوید.

استفاده از گوگل آنالیتیکس Ga4 برای اضافه کردن مخاطبین مناسب به پنل گوگل ادز

اگر اکانت ادز شما به GA4 متصل باشد، احتمالا با تصویر زیر مواجه می‌شوید.

ساخت سگمنت اختصاصی از طریق پنل گوگل ادز و اتصال به گوگل آنالیتیکس Ga4

در اینجا به صورت کلی می‌توانید از پیشنهادهای ارائه شده استفاده کرده یا اینکه مخاطبین سفارشی خود را ایجاد کنید. از طریق Create a custom audience امکان ساخت مخاطبین سفارشی را دارید و چون این کار نیاز به توضیحات بیشتر دارد من همین گزینه را انتخاب کردم.

سایر گزینه‌های تصویر شامل اطلاعاتی هستند که تقریبا بدون کار خاصی می‌توانیم از اطلاعات آنها استفاده کنیم. من توضیح می‌دهم که هر کدام از موارد راجع به چه مخاطبینی هستند.

یوزرهای فعال اخیر – Recently active users: منظور اطلاعات یوزرهایی هستند که در بازه اخیر (پیشفرض 30 روز) از سایت بازدید کرده‌اند.

کاربرانی که خرید نکرده‌اند – Non-purchasers: شامل اطلاعات کاربرانی می‌شود که وارد سایت شده‌اند اما خریدی انجام نداده‌اند.

لیست خریداران – Purchasers: کاربرانی که از سایت ما خرید کرده‌اید در این لیست قرار دارند.

یوزرهای غیر فعال در 7 روز گذشته – inactive users 7 days: کاربرانی هستند که زمانی فعال بوده‌اند اما در 7 روز گذشته فعالیتی نداشته‌اند.

خریدارانی که در 7 روز گذشته فعال نبوده‌اند – inactive purchasers 7 days: این گزینه عموما برای فروشگاه‌های اینترنتی مناسب است که خریدارانی که 7 روز گذشته خریدی انجام نداده‌اند را شناسایی کنید.

برای این‌کار نیاز است که با

برای این‌کار نیاز است که با (متریک) و (دایمنشن) های گوگل آنالیتیکس آشنایی داشته باشید که بتوانید موارد مناسب کمپین خود را بسازید. به طور کلی (ایونت) هایی که در گوگل آنالیتیکس وجود دارند در این بخش نمایش داده می‌شوند که می‌توانید هر کدام از آنها را در قالب یک Condition (شرایط) اضافه کنید.

ها و دایمنشن‌های گوگل آنالیتیکس آشنایی داشته باشید که بتوانید موارد مناسب کمپین خود را بسازید. به طور کلی ایونت‌هایی که در گوگل آنالیتیکس وجود دارند در این بخش نمایش داده می‌شوند که می‌توانید هر کدام از آنها را در قالب یک Condition (شرایط) اضافه کنید.

در تصویر زیر مثالی از اضافه کردن یک دایمنشن را می‌بینید که مربوط به تعداد کلیک‌های روی دکمه لاگین است.

مثالی از ساخت سگمنت مخاطبین خاص از طریق دیتای گوگل آنالیتیکس

نحوه اضافه کردن لیست مخاطبین در گوگل ادز

مواردی که بالاتر توضیح دادم مربوط به کاربرانی بودند که از طریق گوگل آنالیتیکس GA4 می‌توانید آنها را به مخاطبین خود اضافه کنید.

در این بخش با استفاده از سگمنت جدید، می‌خواهیم لیست مخاطبین را از اطلاعاتی که در اختیار داریم ایجاد کنیم. برای اینکار باید روی New segment بزنید و سپس گزینه Customer List را انتخاب کرده و سپس روی Continue بزنید.

در صورتی که لیست مخاطبینی ندارید، پیشنهاد می‌کنم از خواندن این بخش صرف نظر کنید.

نحوه ساخت لیست مخاطبان سفارشی از طریق گوگل ادز

سپس باید (دیتا سورس) مورد نظر خود را انتخاب کنید.

ایجاد لیست جدید مخاطبان سفارشی از طریق گوگل ادز

گزینه اول (Connect a new data source) به شما این امکان را می‌دهد تا دیتای مورد نظرتان را از گزینه‌های پیش فرض اضافه کنید. با توجه به تحریم‌های اعمال شده روی ایران، دیتا سورس‌های مناسب ما می‌تواند شامل (بیگ کوئری) و گوگل شیت باشد.

به عنوان مثال، من گوگل شیت را انتخاب کنم، می‌توانم دیتا را به صورت مستقیم یا از طریق (Zapier) آن را اضافه کنم.

بعد از انتخاب گوگل شیت، لازم است چند مرحله دیگر را تکمیل کنیم که در ادامه توضیح می‌دهم.

در بخش لینک سورس چون گوگل شیت را انتخاب کردیم باید روی گزینه Next بزنیم تا وارد صفحه بعدی شویم.

لینک دیتا سورس در زمان ساخت مخاطبین سفارشی

در مرحله بعدی می‌توانید تعیین کنید که تایپ دیتا باید بر چه اساسی باشد، ایمیل شماره تماس، آی‌دی و …

انتخاب مدل دیتا در زمان ساخت لیست مخاطبان سفارشی

در این مثال من گزینه اول را انتخاب کردم. 

بعد از اینکه روی Next بزنید وارد گزینه 3 می‌شوید که باید دیتای مورد نظر خود را انتخاب کنید.

در اینجا به گوگل درایو متصل می‌شوید تا امکان انتخاب دیتا را داشته باشید.

باید بدانید که در هر دیتا سورس فقط می‌توانید یک گوگل شیت را اضافه کنید. در صورت نیاز امکان جابجا کردن آن وجود دارد.

در مرحله چهارم لازم است که فیلدهای Identifier و Adress را تکمیل کنید. مانند تصویر زیر.

ایجاد نام برای دیتاهایی که برای لیست مخاطبین انتخاب کرده‌ایم

پس از اینکه در این مرحله روی Next بزنید، گوگل ادز به شما حالت ریویو نمایش می‌دهد تا مطمئن شوید که اطلاعات وارد شده صحیح هستند. از بخش ریویو به راحتی می‌توانید ویرایش‌های مورد نظرتان را اجرایی کنید.

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

نحوه اضافه کردن شماره تماس ایران به گوگل ادز

نحوه اضافه کردن لیست مخاطبین یوتیوب به گوگل ادز

برای اینکه بتوانید لیست مخاطبین یوتیوب را به بخش مخاطبین گوگل ادز متصل کنید، لازم است که این دو پلتفرم را به یکدیگر متصل کرده باشید. در صورت نیاز به اتصال این دو پلتفرم پیشنهاد می‌کنم مقاله آموزش اتصال کانال یوتیوب به گوگل ادز را بخوانید.

در صورتی که کانال یوتیوب ندارید، پیشنهاد می‌کنم از خواندن این بخش صرف نظر کنید.

ایجاد سگمنت سفارشی مخاطبین با لینک شدن به گوگل آنالیتیکس

در ابتدا باید نام سگمنت خود را انتخاب کنید که می‌خواهید برای مخاطبین یوتیوب در نظر بگیرید.

در بخش بعدی باید کانال یوتیوب خود را انتخاب کرده و همچنین اکشن مورد نظرتان را انتخاب کنید که کدام کاربرها را مد نظر دارید. مثلا کاربرهایی که فقط ویدیو را دیده‌اند، یا کاربرانی که ویدیوهای خاصی که انتخاب کرده‌اید را دیده‌اند؛ یا کسانی که کانال شما را دیده‌اند و از این قبیل موارد.

گزینه‌های بعدی به صورت پیش فرض هستند و شامل توضیحات و نوع سگمنت می‌شوند که بهتر است به صورت پیش فرض باشند.

در صورتی که گزینه‌های مورد نظر را وارد کنید و روی Continue بزنید، سگمنت مورد نظر شما ساخته شده و می‌توانید از آنها در تبلیغات خود استفاده کنید.

چگونه این ویژگی می‌تواند به شما کمک کند؟

ساخت سگمنت سفارشی در گوگل ادز از طریق مختلف می‌تواند کمک حال ما در اجرای کمپین باشد. با این ویژگی می‌توانیم مخاطبین نزدیک به خرید را هدف بگیریم.

به عنوان مثال، من می‌خواهم مخاطبین دایرکت سایت را هدف کمپین قرار بدم یا اینکه توانایی حذف آنها را دارم. به عنوان مثال می‌توانم فقط مخاطبین گوگل را در نظر بگیرم.

چگونه استفاده از مخاطبین گوگل ادز می‌تواند به کمپین ما کمک کند

به عنوان مثال، من مخاطبین سفارشی ساختم که فقط از طریق کانال گوگل با سایت من در 90 روز گذشته آشنا شده‌اند. آمار مختلفی مانند سشن‌های ایجاد شده هم به من ارائه می‌شود و اینکه تعداد مخاطبین نیز مشخص هستند.

حالا اگر نیاز باشد می‌توانم متریک‌ها یا دایمنشن‌های دیگری به این اطلاعات اضافه کنم تا تعداد محدود‌تری شوند. مثلا می‌توانم تعیین کنم کاربرانی که از گوگل وارد سایت شده‌اند و بیشتر از 2 صفحه را دیده‌اند در این لیست قرار بگیرند.

این کار به ما کمک می‌کند به نزدیک‌ترین خریداران تبلیغ‌مان را نمایش بدیم و هم به نتیجه بهتری در کمپین می‌رسیم و هم بودجه کمتری برای دسترسی به مخاطبین نیاز داریم.

سگمنت‌های ترکیب شده مخاطبین شما

در صورتی که اکانت آنالیتیکس یا یوتیوب را به گوگل ادز وصل کرده باشید این امکان را دارید که از سگمنت‌های ترکیب شده استفاده کنید.

این ویژگی بسیار جذابی است که به شما امکان می‌دهد تا مخاطبینی که نسبت به آنها شناخت دارید را با کمپین خود آشنا کنید.

نحوه ایجاد سگمنت های ترکیب شده مخاطبین در گوگل ادز

در این حالت می‌توانید مخاطبینی که برای کمپین شما مفید هستند را انتخاب کرده و پربازده‌ترین تبلیغات را به آنها ارائه کنید.

اگر متخصص شناخته شده‌ای باشید که با کسب‌وکارهای متنوع همکاری دارد، این امکان را دارید که از اطلاعات مخاطبین آنها نیز در کمپین بهره ببرید. برای اخلاق کاری مناسب پیشنهاد می‌کنم قبل از اینکار حتما هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.

باید توجه داشته باشید که تمامی مخاطبین را می‌توانید از دسته‌های معرفی شده گوگل انتخاب کرده، اما به عنوان مثال با این سگمنت‌ها می‌توانید خریداران بالفعل را نیز هدف قرار دهید که ویژگی عالی به شمار می‌رود.

چگونه لیست مخاطبین گوگل ادز را ایجاد یا ویرایش کنیم؟

برای اینکه بتوانید در گوگل ادز لیست مخاطبین ایجاد کنید، لازم است که وارد بخش Audience Manager بشوید.

برای اینکار بعد از وارد شدن به پنل، ابتدا باید روی Tools بزنید و سپس Audience Manager را انتخاب کنید. سپس اگر روی دکمه آبی مانند تصویر زیر بزنید، امکان ساخت لیست مخاطبین در گوگل ادز را خواهید داشت.

نحوه رسیدن به بخش Audience manager در گوگل ادز

در صورتی که مراحل بالا را به درستی اجرا کرده باشید، باید با تصویر زیر روبرو شوید.

ساخت مخاطبین جدید در پلتفرم گوگل ادز

در فرم ابتدایی (Audience Name)، نام دلخواه خودتان را انتخاب می‌کنید. توجه داشته باشید که نام لیست مخاطبین را شبیه به هم نگذارید؛ چون ممکن است در زمان انتخاب مخاطبین برای اجرای تبلیغات گمراه شوید.

در بخش دوم (Custom Segments) می‌توانید انتخاب کنید کمپین به چه مخاطبینی و با چه رفتارها و علایقی نمایش داده شود.

  • گزینه People with any of these interests or purchase intentions: به این معنی است که کاربرها به کلمات اشاره شده در باکس علاقه‌مند هستند یا احتمال خرید در آن زمینه را دارند.
  • گزینه People who searched for any of these terms on google: به این معنی است که کاربران عبارات انتخاب شده را در گوگل سرچ کرده‌اند.
ساخت سگمنت جدید در گوگل ادز بر اساس علایقی که مخاطبین دارند

علاوه بر این، گزینه‌های بیشتری می‌توانید به این سگمنت اضافه کنید. مانند اینکه کاربر از چه وب‌سایت یا اپلیکیشن‌هایی استفاده کرده یا اینکه به آنها علاقه داشته است.

باید بدانید که کلمات کلیدی فارسی در زمان انتشار این مقاله قابل استفاده نیست و بهتر است از عبارات انگلیسی یا سایر زبان‌ها استفاده کنید.

از طریق گزینه Your Data این امکان را دارید تا دیتای مورد نیاز خود را اضافه کنید. این دیتا می‌تواند شامل دیتای آنالیتیکس، یوتیوب و اپلیکیشن‌های ما شود.

در گزینه بعدی فرم (Interested & detailed demographics) می‌توانید دسته بندی مخاطبین را برای اساس علایق، رویدادها، شغل و بسیاری موارد دیگر انتخاب کنید.

گزینه Exclusions در فرم مربوط به دیتای ریمارکتینگ است که می‌توانید کاربرانی که در لیست ریمارکتینگ شما قرار دارند را از این مخاطبین جدا کنید. پیشنهاد می‌کنم اگر نیاز دارید درباره این اصطلاح بدانید، مقاله ما درباره ریمارکتینگ چیست را بخوانید.

بخش مربوط به دموگرافیک نیز این امکان را به شما می‌دهد که جنسیت، سن، وضعیت اشتغال، درآمد و این گونه موارد را تعیین کنید یا آن را در حالت توصیه شده گوگل بگذارید.

هدف‌گذاری مخاطبین گوگل ادز برای یک سایت نوپا

یک سایت نوپا که به احتمال قوی یا هیچ دیتایی ندارد یا اینکه دیتای کمی دارد می‌تواند استفاده بسیاری از بخش مخاطبین گوگل ادز ببرد. به عنوان مثال، یک سایت که ترافیک مناسبی ندارد این امکان را ندارد که مخاطبین خود را بشناسد و بداند که چه علایقی دارند؛ چه ساعت‌هایی بیشتر فعالند و از این قبیل موارد.

با استفاده از دیتایی که گوگل ادز در اختیار چنین کسب‌وکارهایی قرار می‌دهد، آنها با راحتی بیشتری می‌توانند مشتریان بالقوه را هدف قرار دهند.

به جای اینکه سایت نوپا هزینه زیادی کند تا مخاطبین بالقوه تک به تک پیدا شوند؛ می‌تواند انتخاب کند که مخاطبش چه وضعیت تاهلی دارد؟ درآمدش چقدر است؟ صاحب خانه است یا نه؟ شاغل است یا نه و از این قبیل موارد.

در این شرایط تبلیغ دقیقا به افرادی که باید نمایش داده می‌شود. برای نمایش یا کلیک هر تبلیغ ممکن است سایت نوپا هزینه بیشتری بپردازد، ولی در کل بودجه کمتری نیاز است؛ چون شعاع مخاطبینی که در نظر گرفته کمتر از همه مخاطبینی هست که ممکن است اصلا مخاطب بالقوه آن برند نباشند.

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

هزینه هر کلیک در گوگل ادز

بهینه کردن دایره مخاطبین در گوگل ادز

در این مقاله یکی از روش‌های بهینه کردن دایره مخاطبین را یاد گرفتید. 

شما می‌توانید لیست مشتریان یا لیست مخاطبین سفارشی ایجاد کنید و تعیین کنید کمپین تبلیغاتی فقط به آن افراد نمایش داده شود.

روش‌های دیگری هم برای گلچین کردن مخاطبین در گوگل ادز وجود دارد که یکی از اصلی‌ترین آنها لوکیشن است.

با انتخاب لوکیشن کاربرانی که از کشورهای دیگر ممکن است با تبلیغ ما مواجه شوند را محدود می‌کنیم. البته این امکان خیلی در ایران کاربرد ندارد، چون لوکیشن ما اصلا در پلتفرم گوگل ادز وجود ندارد؛ ولی اگر بخواهیم کمپین بین‌المللی اجرا کنیم لازم است تا آشنایی خوبی با لوکیشن داشته باشیم. با توجه به تحریم بودن ایران، خیلی نمی‌توانیم از مزیت انتخاب لوکیشن بهره‌مند شویم.

استفاده از زبان: با انتخاب زبان یا زبان‌های مورد نیازمان این امکان را داریم که مخاطبین را محدود کنیم. به عنوان مثال، اگر من در کمپین تبلیغاتی از زبان Persian استفاده کنم تبلیغات من فقط به افرادی نمایش داده می‌شود که با زبان فارسی جستجو کرده‌اند و حتی اگر VPN هم داشته باشند باز هم تبلیغات با توجه به زبان استفاده به آنها نمایش داده می‌شود.

به طور کلی گوگل ادز برای تشخیص زبان مخاطب از زبان جستجو، تنظیمات زبان دستگاه، تنظیمات زبان مرورگر، موقعیت جغرافیایی و تاریخچه جستجوی کاربر استفاده می‌کند.

محدود کردن مخاطبین از طریق دستگاه: به عنوان مثال شما می‌توانید مخاطبینی که فقط از دسکتاپ استفاده می‌کنند را هدف قرار دهید یا اینکه مخاطبین موبایل و تبلت را هدف بگیرید. همچنین می‌توان مخاطبین را بر اساس سیستم عامل دستگاه نیز محدود کرد؛ مانند iOS یا اندروید.

از طریق این روش‌ها می‌توانید مخاطبین محدود‌تری را در گوگل ادز هدف قرار بدهید یا اینکه دقیقا آنها را انتخاب کنید تا کیفیت تبلیغات و همچنین بودجه شما به خوبی حفظ شود.

چه مخاطبینی را نمی‌توانیم در گوگل ادز هدف بگیریم؟

به طور کلی گوگل ادز برای برخی از کسب‌وکارها گزینه مناسبی به شمار نمی‌رود.

مثلا شما نمی‌توانید مخاطبین علاقه‌مند به اسلحه را هدف قرار دهید؛ یا همچنین مخاطبین محصولات جنسی نیز در پنل گوگل ادز پیشنهاد نمی‌شوند. گوگل ادز یک سری قوانین و سیاست‌ها را در مبحث تبلیغات در نظر گرفته که نمی‌توانید خارج از آن سیاست‌ها عمل کنید. بنابراین در بسیاری مواقع گوگل ادز برای برخی از کسب‌وکارها مناسب نیست چون مخاطبین هدف آنها را نمی‌توان در پنل گوگل ادز هدف قرار داد.

در صورتی که علاقه‌مند هستید راجع به قوانین بدانید پیشنهاد می‌کنم مقاله ما درباره قوانین گوگل ادز را بخوانید.

جمع بندی

مخاطبین در گوگل ادز از اهمیت بالایی برخوردارند؛ نه به اندازه کلمات کلیدی اما به اندازه کافی مهم هستند.

ما می‌توانیم لیستی جذاب از آنها ایجاد کنیم تا از همان ابتدا تبلیغات خود را به آن افراد نمایش دهیم.

یا اینکه بدون داشتن لیستی از مخاطبین بالقوه می‌توانیم از گزینه‌هایی که گوگل ادز در اختیارمان قرار داده نهایت بهره را ببریم.

علی کریمی کارشناس تولید محتوای دیوان علی کریمی

6 سال پیش اولین مقالم رو نوشتم و از اون موقع هنوزم به نوشتن علاقه‌ دارم. تو وبلاگ دیوان هدفم اینه که بتونم تو شاخه‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ مقالاتی ساده و مفید بنویسم تا حوصله شما از خوندنشون سر نره.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها