دیوان ادز
02182801861

تبلیغات لینکدین یا گوگل ادز | کدام برای کسب و کار بهتر است؟

۱۴۰۳/۸/۱۴

اول ببین چه مخاطبی لازم داری، و بعد قابلیت‌های هر پلتفرم رو بشناس!

هرچند که انتخاب یک پلتفرم مناسب برای اجرای کمپین تبلیغاتی می‌تواند چالش‌های زیادی داشته باشد، اما اگر دقت بیشتری به‌خرج دهیم متوجه می‌شویم که برای اجرای تبلیغ در هر پلتفرمی بهتر است به هدف و فضای  آن، همچنین به کاربرانی که از آن برنامه استفاده می‌کنند و مواردی از این قبیل توجه کنیم.

تبلیغات لینکدین یا گوگل ادز؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است این مورد را در نظر بگیرید که کسب و کارتان با کدام پلتفرم همخوانی دارد؟ آیا کاربران آن برنامه مخاطبان به کیفیتی برای دیدن کمپین تبلیغاتی شما هستند؟

ما در این مقاله سعی داریم مقایسه‌ی دقیقی از تبلیغات در لینکدین یا گوگل ادز داشته باشیم.

اما پیش از شروع مقاله نظر شما را به یک مثال جلب می‌کنم، اگر در تهران زندگی می‌کنید باید توجه کرده باشید که هر محله حال و هوای مخصوص به خود را دارد. برای مثال میدان انقلاب، همیشه در تصرف تعداد زیادی از دانشجویان و علاقمندان به کتاب و فضاهای آموزشی بوده است.

اگر به سمت شرق تهران بروید با یک بافت سنتی مواجه می‌شوید که بیشتر فضای خانوادگی دارد.

و یا اگر به سمت خیابان بهشتی بروید با تعداد زیادی از نمایشگاه‌های ماشین و معامله کنندگان خودرو مواجه خواهید شد.

حالا اگر شما به عنوان مالک کسب و کار، محصولی آموزشی تولید کنید و نیاز داشته باشید تا مخاطبان بیشتری از این محصول با خبر شوند، کدام محله را برای پخش تراکت و یا زدن بیلبورد انتخاب می‌کنید؟

به پاسخ این سوال فکر کنید و تا پایان این مقاله همراه من باشید.

چرا تبلیغات در گوگل ادز را انتخاب کنیم؟

گوگل ادز یک پنل جادویی است که به شما امکان می‌دهد تا آگهی خود را در نتایج جستجو، دیسپلی، یوتیوب و بسیاری از مدل‌های دیگر به نمایش بگذارید. هرچند که کمپین سرچ گوگل ادز که در نتایج جستجو می‌آید، پرمخاطب ترین کمپین نزد تبلیغ دهندگان است.

این پلتفرم به دلیل قابلیت هدف‌گذاری بر اساس کلمات کلیدی و داشتن انواع مختلف کمپین، از محبوبیت بالایی برخوردار است.

مزایای تبلیغ در گوگل ادز

به هرحال گوگل اولین محیطی است که کاربران آنلاین، تمام نیازهایشان را در آن جستجو می‌کنند. پس طبیعی است اگر تبلیغ دهندگان مایل باشند تا کمپین های تبلیغاتی خود را در این پلتفرم اجرا کنند.

معروف‌ترین قابلیت تبلیغات گوگل این است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا بر اساس کلمه‌ای که در باکس سرچ جستجو می‌کنند، آگهی خود را نمایش دهند. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد که تنها افرادی که به محصولات یا خدمات شما علاقه‌مند هستند، و آن را سرچ می‌کنند تبلیغ شما را ببینند.

قابلیت اندازه‌گیری دقیق نتایج از دیگر مزایای تبلیغ در گوگل ادز است. با استفاده از ابزارهای تحلیلی موجود، عملکرد کمپین‌های خود را بررسی کرده و بر اساس داده‌های به دست آمده، کمپین خود را بهینه کنید و بازدهی بیشتری داشته باشید.

هرچند که لینکدین هم ابزارهایی برای تحلیل نتایج کمپین دارد، اما گزارشات گوگل ادز داده‌های دقیق‌تری را در بر می‌گیرد.

معایب تبلیغ در گوگل ادز

در واقع اصلی ترین چالش گوگل ادز مسائل مربوط به پیمنت‌هاست، هرچند که این مورد مختص گوگل ادز نیست و هر پرداخت آنلاینی از سمت ایران داستان‌های خاص خود را دارد.

به هرحال هر پلتفرمی عیوبی دارد، مثلا گوگل ادز کمپین‌های متنوعی را ارائه کرده است اما خیلی از این کمپین ها قابلیت اجرا برای تبلیغات ایرانی را ندارند مثل کمپین Shopping.

بهرحال این عیب گوگل محسوب نمی‌شود و اگر صادقانه بخواهیم ببینیم مشکل از تحریم‌هاست.

از عیوب دیگر گوگل ادز، این است که اجرای کمپین‌های تبلیغاتی نیاز به تخصص دارد و کاربران نمی‌توانند به راحتی کمپین خود را فعال کنند، گزارشات دقیقی را ببینند و یا به راحتی پرداخت ها را مدیریت کنند.

در کل استفاده از پنل گوگل ادز به دلیل پیچیدگی‌ها و آپشن‌های گسترده نیاز توام به دانش در حوزه مارکتینگ و همچنین تجربه‌ی کار با پنل را دارد. به همین دلیل حتی در سایر کشورها، کاربران و کسب و کارهای بزرگ و کوچک، که مشکل انتقال وجه و دغدغه‌ی تحریم را ندارند نیز، برای استفاده از این پنل مجبور هستند تا با کارشناسان و آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ همکاری کنند.

میخواهم به این نکته‌ی جالب توجه کنید که، اصولا کمپین های گوگل ادز، درصد زیادی قابل مدیریت هستند و به ما این امکان را می‌دهند که مخاطبان باکیفیت را تارگت کنیم.

اما تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که اگر شما کمپین گوگل ادز دارید با کلمه‌ی ساعت هوشمند سامسونگ، حتی یک نوجوان 13 ساله که توان و قصد خرید این محصول را ندارد نیز ممکن است روی لینک تبلیغ شما کلیک کند تا عکس های بیشتری از این محصول ببینید، هرچند که پول این کلیک را شما پرداخت کرده‌اید و به مشتری واقعی نرسیدید!

می‌خواهم به یک چیز برسم، آن هم اینکه چقدر ممکن است که همان نوجوان 13 ساله با کمپین تبلیغاتی در لینکدین مواجه شود؟ اصلا چقدر ممکن است که افراد غیر مرتبط در لینکدین حضور داشته باشند؟
به پاسخ این سوال فکر کنید.

 تبلیغات لینکدین یا گوگل ادز

چرا تبلیغات در لینکدین را انتخاب کنیم؟

لینکدین یک شبکه اجتماعی حرفه‌ای است که برای ایجاد یک فضای تخصصی، با هدف اشتراک تجارب کاری و ایجاد ارتباط میان گروه‌های مختلف شغلی ایجاد شد.

لینکدین (LinkedIn) به ویژه برای کسب و کارهای B2B بسیار با اهمیت است چرا که این پلتفرم به کسب و کارها امکان می‌دهد تا با مخاطبان حرفه‌ای خود ارتباط برقرار کنند.

با این حساب اگر کسب و کارتان به گونه‌ای باشد که مناسب افراد حرفه‌ای و فضاهای تخصصی شود، آیا لینکدین محل مناسب‌تری برای شما نیست؟ 

مزایای تبلیغ در لینکدین

حتی داستان جذاب‌تر می‌شود وقتی بفهمیم که لینکدین برای تبلیغات این امکان را فراهم می‌کند که آگهی‌ها را بر اساس شغل و حتی سطح تجربه و مهارت افراد هدف گذاری کنید. این ویژگی به خصوص برای کسب و کارهایی که در جستجوی مشتریان حرفه‌ای هستند، ارزشمند است.

علاوه بر این‌ها اگر شما در یک صنعت B2B فعالیت دارید، لینکدین بهترین پلتفرم برای معرفی محصولات و خدمات شماست. این پلتفرم به شما این امکان را می‌دهد که با مدیران و متخصصان حوزه خود ارتباط برقرار کنید و خدماتتان را به آن‌ها معرفی کنید.

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

تبلیغات لینکدین چیست؟ | گزینه‌های مختلف تبلیغات در لینکدین

معایب تبلیغ در لینکدین

بازهم موضوع پیمنت مطرح می‌شود و سختی جابجایی مبالغ، اما یک نکته دیگر هم وجود دارد و آن محدودیت در نوع تبلیغاتی است که لینکدین ارائه می‌کند. لینکدین عمدتا بر روی تبلیغات متنی و تصویری متمرکز است و ممکن است گزینه‌های کمتری نسبت به گوگل ادز داشته باشد.

در نتیجه لینکدین ادز برای تبلیغات نیچ مناسب‌تر است و شما دایره‌ی دقیق‌تری از مخاطبان را بدست می‌آورید.
تبلیغ در لینکدین

اگر این کسب و کارها را دارید: لینکدین ادز را انتخاب کنید!

مثالی که در ابتدای مقاله آوردیم را به یاد دارید؟ اگر کسب و کار شما در یک حوزه‌ی خاص و تخصصی فعالیت می‌کند و یا اگر حوزه‌ی کاری شما B2B است، لینکدین ادز به دلیل تمرکز بر مخاطبان حرفه‌ای و کسب‌وکارها، گزینه مناسب‌تری است. این پلتفرم به شما امکان دسترسی به شرکت‌ها، مدیران و متخصصان را می‌دهد.

همچنین لینکدین ادز قابلیت هدف‌گذاری دقیق‌تری دارد. شما می‌توانید تبلیغات خود را بر اساس عنوان شغلی، و حتی سطح تجربه حرفه‌ای کاربران انتخاب کنید و مخاطبان خاص را به محصول خود جذب کنید.

تجربه نشان می‌دهد که تبلیغات در لینکدین ادز معمولاً گران‌تر از گوگل ادز است، زیرا دسترسی به مخاطبان حرفه‌ای و تخصصی را فراهم می‌کند و نیچ کار می‌کند. بنابراین، کسب‌وکارها باید بودجه تبلیغاتی خود را با دقت بیشتری مدیریت کنند و از متخصصان این حوزه مشورت بگیرند.

فراموش نکنید که اگر محتوای شما آموزشی، تخصصی یا حرفه‌ای است و به دنبال جذب مخاطبانی هستید که به این نوع محتوا علاقه دارند، لینکدین ادز پلتفرم مناسبی است.

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

Static Image
تبلیغات در لینکدین

لینکدین بهترین فضا برای دیده شدن برند شماست!

اگر این تبلیغات را دارید: گوگل ادز را انتخاب کنید!

برای انتخاب تبلیغ گوگل ادز، اگر کسب‌وکار شما به حوزه B2Cمربوط می‌شود و یا محصولی دارید که به طور عمومی برای همه مناسب است (برای مثال لوازم بهداشتی و آرایشی)، گوگل ادز ابزار قوی‌تری است. این پلتفرم امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا مستقیما رفتار کاربر را بشناسند و بهترین نتایج را از کمپین بگیرند.

گوگل ادز از کلمات کلیدی برای هدف‌گذاری کاربران استفاده می‌کند و به تبلیغ دهندگان اجازه می‌دهد تبلیغات را به کاربرانی نمایش دهند که به دنبال محصول یا خدمات خاصی هستند. 

همچنین گوگل ادز به تبلیغ دهندگان امکان کنترل دقیق‌تر بودجه و بهینه‌سازی هزینه‌ها را می‌دهد، به‌ویژه اگر بخواهند هزینه‌های کمتری برای هر کلیک داشته باشند و تبلیغات خود را متناسب با بودجه تنظیم کنند. البته همین پیچیدگی تنظیمات کمپین، تبلیغات گوگل ادز را تخصصی کرده است.

گوگل ادز برای آن دسته از کسب و کارهایی که قصد دارند محصولات یا خدمات خود را به‌صورت مستقیم بفروشند و مخاطبان گسترده‌تری را هدف قرار دهید، ابزار موثرتری خواهد بود. این پنل به شما این امکان را می‌دهد تا تبلیغات متنی، تصویری و ویدیویی متنوعی داشته باشید که به جذب سریع‌تر مشتریان کمک می‌کند.

جمع بندی

هر دو پلتفرم ابزارها  و امکانات قوی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. برای انتخاب بین پلتفرم گوگل ادز و لینکدین ادز باید به این دقت کنید که از تبلیغاتتان چه هدفی دارید و می‌خواهید به چه چیز برسید؟
آیا این پلتفرم امکاناتی دارد که شما را به خواسته‌تان نزدیک کند؟

ما در این مقاله سعی کردیم تا معرفی و مقایسه‌ای دقیق از لینکدین ادز و گوگل ادز داشته باشیم تا بتوانید بهترین تصمیم را برای ایجاد کمپین تبلیغاتی بگیرید.

در نهایت اگر باز هم نتوانستید بین این دو پلتفرم یکی را انتخاب کنید، توصیه می‌شود که در ابتدا از هر دو پلتفرم به‌صورت آزمایشی استفاده کنید. با بررسی نتایج و واکنش‌های مخاطبان می‌توانید ارزیابی کنید که کدام پلتفرم برای اهداف شما مناسب‌تر است. این فرآیند آزمون و خطا به شما کمک می‌کند تا بهترین بازدهی را از بودجه تبلیغاتی خود دریافت کنید.

گل‌نار زمانیان کارشناس تولید محتوای دیوان گل‌نار زمانیان

من میگم یاد گرفتن هر چیز جدید، یه پرده از راز جهان برمیداره.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها