دیوان ادز
02182801861

نحوه اتصال سرچ کنسول به گوگل ادز | آموزش تصویری

۱۴۰۳/۱۰/۲

اگر گزینه‌ای در اختیار داشتید که هم در سئو سایت و هم در تبلیغات گوگل برای شما کاربردی باشد، حتما از آن استفاده می‌کردید. درست است؟ خب، اتصال گوگل ادز و سرچ کنسول این امکان را برای شما فراهم می‌کند.

اگر از شما بپرسیم که برای درست کردن قهوه به چه ابزاری نیاز داریم، احتمالا کتری یا قوری گزینه‌هایی نباشند که به آن‌ها فکر کنید. اما چرا؟ چون لوازم درستی برای تهیه قهوه نیستند.

 شاید بتوان با آن‌ها دست و پا شکسته یک قهوه بی‌کیفیت درست کرد اما برای تهیه یک قهوه خوب شما به ابزارهایی مثل دستگاه اسپرسوساز یا موکاپات نیاز دارید. امروز اما متاسفانه صحبت ما در مورد قهوه نیست، بلکه می‌خواهیم در مورد تبلیغات گوگل با هم گپ بزنیم.

تبلیغ در گوگل را می‌توان شبیه این مثال دانست. شما برای طراحی کمپین‌های گوگل ادز نیاز به ابزارهایی دارید که با استفاده از آن‌ها بتوانید مثل حرفه‌ای‌ها در این شبکه تبلیغ کنید. سرچ کنسول گوگل یکی از این ابزارهای کاربردی است که اتصال آن به اکانت گوگل ادز، قابلیت‌های مختلفی را برای شما فراهم می‌کند. 

در این مقاله به بررسی نحوه اتصال سرچ کنسول به گوگل ادز پرداخته و مزیت‌های این اتصال را برای شما بیان می‌کنم. پیشنهاد می‌کنم تا انتهای این مطلب با من همراه باشید. 

نحوه اتصال سرچ کنسول به گوگل ادز

ایجاد اتصال میان دو ابزار کار سختی نیست؛ اما قبل از اتصال به این موارد توجه کنید: 

  • طبیعتا برای اتصال این دو اکانت باید حساب سرچ کنسول داشته باشید. اگر هنوز اکانت سرچ کنسول سایت خود را راه‌اندازی نکرده‌اید می‌توانید با مراجعه به سایت سرچ کنسول این کار را انجام دهید. 
  • برای متصل کردن گوگل ادز به سرچ کنسول باید دسترسی Owner در اکانت سرچ کنسول داشته باشید. در غیر این صورت، در زمان تلاش برای متصل کردن این دو اکانت، درخواستی برای مالک فعلی سایت برای گرفتن دسترسی فرستاده می‌شود. 
  • در باب دسترسی‌ها، در مورد گوگل ادز نیز نیاز به دسترسی Admin دارید تا بتوانید اکانت گوگل ادز خود را به سرچ کنسول متصل کنید. 

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

Static Image
تبلیغات گوگل ، راه دستیابی به اهداف مارکتینگ

تبلیغات در گوگل به شما این امکان را می‌دهد تا در بهترین زمان ممکن دیده شوید.

چگونه اکانت گوگل ادز خود را به سرچ کنسول متصل کنیم؟

برای متصل کردن سرچ کنسول به گوگل ادز:

  1. از منو سمت چپ اکانت گوگل ادز خود بر روی گزینه Tools کلیک کنید.
  2. زیر بخش Data manager را انتخاب کنید. 
  3. از قسمت Featured products سرچ کنسول را انتخاب کنید. 
اتصال سرچ کنسول به گوگل ادز - مرحله 1
  1. پس از انتخاب سرچ کنسول، در مرحله بعدی اگر دسترسی شما مشکل نداشته باشد؛ می‌توانید برای ادامه کار بر روی گزینه Proceed کلیک کنید. 
اتصال گوگل ادز به سرچ کنسول - مرحله 2
  1. پس از کلیک بر روی این گزینه، در صفحه جدید می‌توانید آدرس سایتی که می‌خواهید اکانت سرچ کنسول آن را به گوگل ادز متصل کنید وارد کنید. 
اتصال گوگل ادز به سرچ کنسول - مرحله 3

در این بخش اگر دسترسی مورد نظر (Owner) سایت را داشته باشید که اتصال به صورت خودکار انجام می‌شود. اما اگر  این دسترسی را ندارید؛ درخواست اتصال شما به مالک سایت فرستاده می‌شود.

  1. بر روی گزینه Link site کلیک کنید.

و تمام؛ شما موفق شدید اکانت گوگل ادز خود را به سرچ کنسول متصل کنید.

قطع اتصال اکانت گوگل ادز و سرچ کنسول

اما در هر شرایطی ممکن است با توجه به دلایل مختلفی تصمیم بگیرید اتصال این دو اکانت را قطع کنید. برای این کار:

  1. در اکانت گوگل ادز خود بر روی گزینه Tools کلیک کنید. 
  2. گزینه Data manager را انتخاب کنید. 
  3. در زیر قسمت Featured products سرچ کنسول را انتخاب کنید.
قطع اتصال گوگل ادز و سرچ کنسول - مرحله 1
  1. بر روی گزینه Proceed کلیک کنید. 
  2. سایتی که می‌خواهید اتصال آن با اکانت گوگل ادز خود را قطع کنید انتخاب کرده و در ستون Action، گزینه Unlink آن را بزنید. 

چرا باید سرچ کنسول را به اکانت گوگل ادز متصل کنیم؟ 

جواب ساده این است؛ چون دیتا بیشتری در اختیار خواهید داشت.اما اگر مثل من خیلی طرفدار جواب‌های ساده نیستید؛ پیشنهاد می‌کنم مطالب این بخش را به خوبی مطالعه کنید.

اتصال سرچ کنسول به گوگل ادز این امکان را در اختیار مارکترها قرار می‌دهد تا نتایج ارگانیک و تبلیغات خود را در یک صفحه مشاهده کنند. با برقراری این اتصال می‌توانید ببینید که هر چند وقت یکبار صفحات سایت شما در نتایج ارگانیک نمایش داده شده و یا این که سرچ کدام عبارت‌ها توسط کاربران، موجب بالا آمدن صفحات سایت شما در نتایج ارگانیک و یا نمایش تبلیغات به کاربران شده‌اند. 

نحوه بررسی این دیتاها ما را به بخش بعدی این مقاله یعنی گزارش paid & organic در پنل گوگل ادز می‌رساند.

چگونه از گزارش paid & organic استفاده کنیم؟

وقتی که اکانت گوگل ادز خود را به سرچ کنسول متصل کنید؛ می‌توانید دیتای ترافیک ارگانیک خود را در کنار آمار عملکرد تبلیغات متنی (Search Ads) در کمپین‌های خود مشاهده کنید.

 توجه داشته باشید که این گزارش تنها آمار کمپین‌های سرچ شما را نشان می‌دهد. آمار کمپین‌های شاپینگ و یا تبلیغات click-to-download که آن‌ها هم در صفحه سرچ نشان داده می‌شوند؛ در این گزارش محاسبه نمی‌شود. 

در ادامه به بررسی 3 کاربرد مهم این گزارش در پنل گوگل ادز می‌پردازیم.

شناسایی کلمات کلیدی مناسب برای تبلیغات 

اگر شما نیز چندین کمپین در گوگل ادز اجرا کرده باشید؛ به احتمال خیلی زیاد می‌دانید که انتخاب کلمات کلیدی مناسب، یکی از اساسی‌ترین تسک‌ها در طراحی کمپین‌های گوگل ادز می‌باشد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنم مقاله ما درباره انواع کلمات کلیدی گوگل ادز را بخوانید.

با استفاده از این گزارش می‌توانید کلماتی که تنها به واسطه ترافیک رایگان و نه با استفاده از تبلیغات موجب دیده شدن صفحات شما شده‌اند را شناسایی کرده و آن‌ها را در کمپین‌های تبلیغاتی خود هدف بگیرید. 

  • با این گزارش می‌توانید کلماتی که بازدید (Impressions)های پولی کمی دارند را شناسایی کنید. برای این کار می‌توانید فاکتور ad impressions را برابر با 0 یا کمتر از هر عددی که دوست دارید تنظیم کنید. در این مورد توجه کنید که اگر چندین اکانت گوگل ادز داشته باشید؛ دیتای ترافیک رایگان به تمام این اکانت‌ها منتقل می‌شود. 
  • همچنین در استفاده از این گزارش می‌توانید کوئری‌هایی را شناسایی کنید که دارای کلمات خاصی همچون نام برند شما و یا محصولات و یا خدمات پرفروشتان هستند. این مورد می‌تواند در تصمیم‌گیری برای تولید محتوای متنی برای سئو سایت و یا راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی برای این کوئری‌ها به شما کمک کند. 

پیشنهاد می‌کنم برای داشتن اطلاعات بیشتر مقاله ما درباره گزارش‌های گوگل ادز را بخوانید.

بهبود عملکرد تبلیغات در کوئری‌های ارزشمند

این گزارش امکان بهبود عملکرد کمپین‌های سرچ شما و همچنین رصد نتایج ارگانیکی از کلمات کلیدی با ارزش بالا به دست آمده‌اند را برای شما فراهم می‌کند.

  • با این ریپورت کلماتی که ترافیک ارگانیک کمتری دارند را شناسایی کرده و از آن‌ها برای پوشش بهتر نیازهای کاربران و تقویت کمپین‌های گوگل ادز خود استفاده کنید.
  • با طراحی جذاب‌تر هدلاین و دیسکریپشن تبلیغات خود و البته با استفاده از Asset هایی که گوگل ادز در اختیار شما قرار می‌دهد؛ می‌توانید متفاوت‌تر و برجسته‌تر از نتایج ارگانیک در صفحه سرچ دیده شوید. اگر دوست دارید بیشتر در مورد Asset های گوگل ادز بخوانید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله افزونه‌های گوگل ادز را نیز مطالعه کنید. 

بررسی یکجا تغییرات ترافیک رایگان و پولی 

در مواردی که تصمیم به ایجاد تغییر در عملکرد سایت، (بید پیشنهادی) خود در گوگل ادز و یا کلمات کلیدی آن می‌گیرید؛ این گزارش به شما کمک می‌کند تا بسیار راحت‌تر نتیجه آن را در ترافیک رایگان دریافتی و یا تبلیغات گوگل ادز بررسی کنید. به عنوان مثال با این گزارش می‌توانید بررسی کنید که چگونه تغییر بید پیشنهادی شما می‌تواند در دریافت ترافیک کلی سایت (هم پولی و هم ارگانیک) تاثیرگذار باشد. 

در رابطه با این قابلیت، مواردی هستند که باید به آن‌ها توجه کنید: 

  • نتایج ارگانیکی که برای سایت خود دریافت می‌کنید؛ محدود به تنظیمات کمپین‌های گوگل ادز نمی‌شوند. به بیانی دیگر، تبلیغات شما به واسطه فاکتورهایی همچون لوکیشن جغرافیایی و یا زبان محدود می‌شوند؛ در حالی که نتایج ارگانیک اینگونه عمل نمی‌کنند. این بدان معناست که این احتمال وجود دارد تا در شرایطی شما بازدیدهای رایگان بیشتری نسبت به بازدیدهای پولی دریافت کنید. حتی اگر %100 (impression share) تبلیغات را داشته باشید. به عنوان مثال؛ اگر شما یک کلمه کلیدی را برای زبان فارسی هدف گرفته باشید؛ ممکن است ترافیک رایگانی از سمت کاربرانی که در کشورهای عرب زبان زندگی می‌کنند نیز دریافت کنید. با این که شما زبان و یا لوکیشن این کاربران را در هدف‌گیری تبلیغات خود وارد نکرده‌اید. 
  • در این گزارش، دیتای ترافیک رایگانی که به شما نمایش داده می‌شود؛ از زمانی محاسبه می‌شود که شما اکانت گوگل ادز خود را به سرچ کنسول متصل کرده باشید. این بدان معناست که دیتاهای قبل از تاریخ اتصال، در این گزارش برای شما قابل مشاهده نخواهند بود. 
  • دیتاهای ارگانیکی که در این بخش دارید؛ بر اساس تمام دامنه‌ هایی است که به اکانت گوگل ادز خود متصل کرده‌اید. توجه داشته باشید که امکان فیلتر کردن دیتا بر اساس زیر دامنه در این گزارش وجود ندارد. 

برای درک بهتر کاربرد این گزارش به مثال زیر دقت کنید:

تصور کنید شما یک فروشگاه آنلاین برای فروش کفپوش‌های صنعتی دارید. وقتی که گزارش paid & organic در اکانت گوگل ادز خود را بررسی می‌کنید؛ متوجه می‌شوید که سایت شما بارها در نتایج ارگانیک برای کلمه کلیدی “کفپوش صنعتی اپوکسی” به کاربران نشان داده شده است. به علاوه می‌بینید که گزینه clicks/query برای این کلمه نیز عدد بالایی را نشان می‌دهد. این موضوع بدان معناست که اکثر افرادی که با سرچ این کلمه، با صفحه سایت شما مواجه شده‌اند؛ بر روی آن کلیک کرده و از آن صفحه بازدید کرده‌اند. حال بهترین فرصت برای شما چیست؟

آفرین؛ راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی گوگل.

در چنین شرایطی می‌توانید از این فرصت استفاده کرده و این کلمه را به لیست کمپین‌های تبلیغاتی خود اضافه کنید تا در کنار دریافت ترافیک رایگان، ترافیک پولی مربوط به این کلمه را نیز به سمت سایت خود هدایت کنید.

اما گزینه‌هایی همچون (clicks/query) تنها یک نمونه از اصطلاحاتی است که در این گزارش استفاده می‌شوند و توضیح آن‌ها چندان به موضوع اصلی این مقاله مربوط نمی‌شود. اما اگر دوست دارید با عبارت‌های بیشتری در این گزارش آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنم این صفحه از گوگل را مطالعه کنید. 

صفحاتی که ممکن است برای شما جذابیت داشته باشند:

سخن پایانی

اما اکنون که به انتهای این مقاله رسیدیم؛ اجازه دهید نتیجه‌گیری خود را با یک دیالوگ معروف از فیلم Apollo 13 بیان کنم. 

Let’s work the problem, people. Let’s not make things worse by guessing

در گوگل ادز نیز همینطور است. گاهی اوقات ما به جای این که با استفاده از ابزارهای کاربردی، تصمیمات داده محور بگیریم؛ سعی می‌کنیم با حدس و گمان خودمان، کلمات کلیدی را برای کمپین‌های تبلیغاتی که داریم انتخاب کنیم. 

در این مقاله سعی کردم نحوه اتصال سرچ کنسول به گوگل ادز را برای شما شرح داده و با بیان مزایای آن،‌ دلایل کافی برای انجام این کار را در اختیار شما قرار دهم. امیدوارم از مطالعه این مقاله لذت برده و همین امروز این دو اکانت را به یکدیگر متصل کنید.

عرفان یوسفیان کارشناس تولید محتوای دیوان عرفان یوسفیان

دانش آموخته رشته ادبیات، علاقه‌مند حوزه مارکتینگ و روحی جدایی‌ناپذیر از تفکر و خلاقیت. در مسیر یادگیری و تلاش برای به اشتراک گذاشتن هر چیزی که تو این مسیر، تجربه‌ای میشه.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها