دیوان ادز
02182801861

درآمد هر 1000 بازدید یوتیوب چقدر است؟ | آپدیت 2025

۱۴۰۳/۱۱/۲۹

آیا فکر می‌کنید یوتیوب به ازای هر 1000 بازدید درآمد یکسانی به همه می‌دهد؟ اگر جوابتان بله است که خب؛ چیزی نمی‌گویم فقط از شما دعوت می‌کنم که این مقاله را مطالعه کنید.

دو رستوران را در نظر بگیرید. یکی از آن‌ها در محله کامرانیه تهران است و استیک سرو می‌کند؛ دیگری در مرکز شهر و برگر! اگر هر دو این رستوران‌ها روزانه 100 مشتری داشته باشند؛ به نظرتان هر دو درآمد یکسانی دارند؟ فکر نمی‌کنم این طور باشد. 

فعالیت در یوتیوب هم شبیه به این مثال است. این که در کانال خود چه محتوایی به کاربران می‌دهید و این که مخاطبان شما از کدام لوکیشن ویدئوهای شما را تماشا می‌کنند؛ تاثیر مستقیمی در درآمد حاصل از یوتیوب دارد. به همین دلیل است که برخی از یوتیوبرها تنها از یک ویدئو چندین هزار دلار درآمد دارند؛ اما برخی دیگر باید چند ویدئو بسازند تا به این سطح از درآمد برسند.

در مقاله امروز از وبلاگ دیوان به بررسی درآمد یوتیوب به ازای هر 1000 بازدید می‌پردازیم و فاکتورهای تاثیرگذار در تعیین این درآمد را با هم بررسی می‌کنیم. همچنین در بخش پایانی این مقاله یک سری تکنیک‌ها را به شما معرفی می‌کنم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید درآمد بیشتری از یوتیوب داشته باشید. 

پیشنهاد می‌کنم تا پایان این مقاله همراه من باشید.

آیا یوتیوب به ازای هر بازدید به یوتیوبرها پول می‌دهد؟ 

بله؛ یوتیوب به ازای هر بازدید به یوتیوبرها پول می‌دهد. اما نه به ازای هر بازدید ویدئو؛ بلکه به ازای هر بازدید تبلیغاتی که بر روی ویدئو نمایش داده می‌شود. قبل از پرداختن به درآمد یوتیوب به ازای هر بازدید، باید تفاوت بازدیدهای ویدئو و بازدیدهای تبلیغات را با هم بررسی کنیم:

  • بازدید ویدئو (Video views): تعداد بازدیدهایی که ویدئو شما گرفته است. 
  • بازدید تبلیغات ویدئو (Ad views): تعداد بازدیدهایی که تبلیغات نشان داده شده بر روی ویدئو شما گرفته‌اند. 

یوتیوب بر اساس تعداد بازدید تبلیغات ویدئو به شما پول می‌دهد. به عنوان مثال، اگر ویدئویی داشته باشید که 1 میلیون بازدید گرفته اما تبلیغی بر روی آن به کاربران نشان داده نشده است؛ طبیعتا درآمد شما نیز از آن ویدئو صفر خواهد بود. یا این که اگر ویدئویی داشته باشید که 1 میلیون بازدید گرفته اما تبلیغات تنها در 200 هزار بازدید آن به کاربران نمایش داده شده است؛ یوتیوب تنها به ازای همان 200 هزار بازدید به شما پول می‌دهد. 

تبلیغات اصلی‌ترین گزینه درآمدی یوتیوب است. بنابراین طبیعی است که اگر از ویدئویی درآمد نداشته باشد به تولید کننده آن هم درآمدی ندهد. منطقی است؛ این طور نیست؟ 

چگونه می‌توانید واجد شرایط کسب درآمد تبلیغات یوتیوب شوید؟

همانطور که می‌دانید؛ یوتیوب بخشی از درآمد تبلیغاتی که بر روی ویدئوها منتشر می‌شوند را به تولیدکنندگان آن‌ها می‌دهد؛ اما نه هر تولید‌کننده‌ای!

اگر می‌خواهید از جمله این افراد باشید در قدم اول باید عضو برنامه پارتنر یوتیوب (YPP) شوید.  عضویت در این برنامه امکان کسب درآمد از طریق گزینه‌هایی مثل درآمد تبلیغات نمایش داده‌شده بر روی ویدئوها، کاربرانی که اشتراک یوتیوب پریمیوم را می‌خرند و آیتم‌های حمایت طرفداران مثل Super thanks را به شما می‌دهد. 

اما چگونه می‌توانید در YPP عضو شوید؟ 

برای عضویت در برنامه پارتنر یوتیوب باید: 

  1. حداقل 1000 سابسکرایبر در کانال خود داشته باشید
  2. یا حداقل 4000 ساعت واچ تایم عمومی در 12 ماه گذشته در کانال خود داشته و یا این که حداقل 10 میلیون بازدید ویدئوهای Shorts در 3 ماه اخیر داشته باشید.

در اینجا منظور از بازدیدهای ارگانیک، عدم استفاده از تبلیغات یوتیوب برای افزایش بازدید ویدئوها است. 

اما نه من و نه احتمالا شما تا به حال نشنیده‌ایم که کسی درآمد یک ویدئو یوتیوب را بر اساس تعداد بازدید تبلیغاتی که بر روی آن نمایش داده می‌شوند محاسبه کند. راه ساده‌ برای تخمین درآمد یک کانال استفاده از معیاری به نام درآمد به ازای هر 1000 بازدید (RPM) است. 

RPM چیست؟

در تعریفی ساده، RPM میزان درآمدی است که یوتیوب به ازای هر 1000 بازدید ویدئوها به تولیدکنندگان محتوا در این شبکه می‌دهد. فرمول محاسبه RPM: 

درآمد کل تقسیم بر تعداد کل بازدیدها ضربدر 1000

به عنوان مثال،‌ اگر شما ویدئویی داشته باشید که 20 هزار بازدید گرفته و درآمد 100 دلاری برای شما داشته باشد؛ RPM آن 5 است. یعنی شما از هر 1000 بازدید این ویدئو 5 دلار درآمد داشته‌اید. 

نکته: یوتیوب تبلیغات را به تمام بازدیدهایی که از یک ویدئو انجام می‌شود نشان نمی‌دهد. در واقع بسته به یک سری از فاکتورها، تبلیغات ممکن است به درصدی از بازدیدهای یک ویدئو نمایش داده شوند. برخی از این فاکتورها عبارت‌اند از:

  • لوکیشن کاربران (در برخی از لوکیشن‌ها مثل آمریکا با توجه به رقابت بالا تبلیغ‌دهندگان، کاربران یوتیوب تبلیغات زیادی را مشاهده می‌کنند)
  • رفتار کاربران یوتیوب (مثل استفاده از اد بلاکرها یا یوتیوب پریمیوم)
  • واجد شرایط بودن ویدئو برای نمایش تبلیغ و کسب درآمد 

با توجه به این مورد اگر به عنوان مثال، ویدئو شما 100 هزار بازدید گرفته اما تنها در 50% این بازدیدها تبلیغات به کاربران نشان داده می‌شود؛ درآمد شما نیز بر اساس همین 50 هزار بازدید محاسبه خواهد شد. 

در صورتی که تمایل دارید بیشتر در مورد RPM بدانید؛ پیشنهاد می‌کنم این راهنمای گوگل را مطالعه کنید.

درآمد هر 1000 بازدید یوتیوب چقدر است؟ 

در یک حالت کلی، یوتیوب به ازای هر 1000 بازدید چیزی بین 2 تا 5 دلار به یوتیوبرها پرداخت می‌کند. این عدد بر اساس فاکتورهای مختلفی می‌تواند متفاوت باشد. برخی از فاکتورهای تاثیرگذار در این درآمد به شرح زیر می‌باشند: 

  • لوکیشن کاربران: در هر منطقه جغرافیایی تبلیغ‌دهندگان هزینه‌های متفاوتی را برای گرفتن 1000 بازدید از تبلیغات خود پرداخت می‌کنند. این فاکتور با نام CPM شناخته شده و به طور مستقیم در درآمد شما از یوتیوب موثر است. به عنوان مثال، CPM در کشورهایی مثل آلمان عدد بالاتری نسبت به هند داشته و اگر کاربران یوتیوب از این لوکیشن ویدئوهای شما را مشاهده کنند؛ درآمد شما از یوتیوب نیز بیشتر خواهد بود. 
  • حوزه فعالیت (Industry): لازم است بدانید که CPM یوتیوب در مورد حوزه‌های مختلف کاری هم متفاوت است. به عنوان مثال،‌ کانالی که در مورد توصیه‌های مالی ویدئو می‌سازد؛ در مقایسه با کانال‌های سرگرمی و یا ورزشی درآمد بیشتری از یوتیوب کسب می‌کند. 
  • رقابت: اگر رقابت برای نمایش تبلیغات بر روی ویدئوها بالا باشد؛ هزینه تبلیغ بالا رفته و در نتیجه درآمد شما هم بیشتر خواهد بود.
  • گزینه‌های مختلف تبلیغاتی: گزینه‌های مختلف تبلیغاتی در یوتیوب مثل تبلیغات قابل رد کردن، بامپر و دیگر موارد، CPM متفاوتی داشته و در نتیجه درآمد شما از نمایش آن‌ها بر روی ویدئوها هم می‌تواند متفاوت باشد. 

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

CPM یوتیوب: از چیستی تا نحوه محاسبه و 6 راه افزایش آن

کدام فرمت‌های تبلیغاتی بیشترین درآمد را برای یوتیوبرها دارند؟

همانطور که به آن اشاره کردیم؛ فرمت‌های مختلف تبلیغات در یوتیوب درآمد متفاوتی برای یوتیوبرها دارند. گزینه‌هایی مثل تبلیغات غیرقابل رد کردن (Non-skippable) یا بامپر به واسطه این که تعامل بیشتری گرفته و بازده بالاتری برای تبلیغ‌دهندگان دارند؛ هزینه بیشتری داشته و به مراتب درآمد بیشتری هم برای یوتیوبر دارند. در آن طرف گزینه‌هایی مثل Overlay Ads به این دلیل که هزینه تبلیغ پایین‌تری دارند؛ درآمد کمتری هم برای یوتیوبرها به همراه دارند.

پیش‌تر یوتیوبرها می‌توانستند انتخاب کنند که کدام فرمت تبلیغاتی را بر روی ویدئوهای خود نمایش دهند. اما با توجه به آخرین آپدیت یوتیوب در این مورد، در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله امکان انتخاب فرمت تبلیغاتی توسط یوتیوبرها وجود ندارد.

البته در حال حاضر و در زمان نگارش این مقاله، یوتیوبرها این اختیار را دارند تا نمایش تبلیغات در حوزه‌های کاری مختلف را در کانال خود محدود کنند. به عنوان مثال، می‌توانند انتخاب کنند که تبلیغات حوزه‌ پزشکی بر روی ویدئوهای کانال آن‌ها نمایش داده نشود. توجه داشته باشید که محدود کردن نمایش تبلیغات حوزه‌های کاری مختلف، می‌تواند بر میزان درآمدزایی شما از یوتیوب تاثیر بگذارد.

همانطور که پیش‌تر به این موضوع اشاره کردیم؛ یوتیوب در مدل درآمدی نمایش تبلیغات بر روی ویدئوها، بخشی از درآمد تبلیغات خود را به یوتیوبرها می‌دهد. اما چقدر؟ یوتیوب در این مورد ماژول‌های مختلفی دارد که در آن‌ها،‌ درصدهای متفاوتی از هزینه تبلیغات را به تولیدکنندگان محتوا پرداخت می‌کند. 

ماژول‌های مختلف در تعیین درآمد هر 1000 بازدید یوتیوب

اجازه دهید به بررسی هر یک از این ماژول‌ها و درصد پرداختی یوتیوب به ازای هر کدام بپردازیم:

ماژول محصول تجاری (Commerce Produce Module)

با انتخاب ماژول محصول تجاری، یوتیوب 70% از درآمد این گزینه‌ها را به شما می‌دهد: 

  • کاربرانی که با اشتراک یوتیوب پریمیوم ویدئوهای شما را دیده‌اند.
  • کاربرانی که از برای حمایت از شما فیچرهای Super chat، Super stickers و Super thanks را خریده‌اند. 

ماژول کسب درآمد از ویدئوهای لانگ (Watch Page Monetization Module)

با فعال کردن نمایش تبلیغات بر روی ویدئوهای لانگ، یوتیوب 55% از درآمد تبلیغات را به یوتیوبرها پرداخت می‌کند. این گزینه در مورد سایت‌ها و یا اپلیکیشن‌های واسطی که ویدئوهای شما را نشان می‌دهند نیز صادق است. به عنوان مثال، اگر کاربران در خارج از فضای یوتیوب و مثلا از طریق توییتر ویدئوهای یوتیوب شما را تماشا کنند؛ در صورتی که حداقل 30 ثانیه از ویدئو را ببینند، یوتیوب آن را به عنوان یک بازدید در نظر گرفته و در درآمد شما تاثیرگذار خواهد بود. 

ماژول کسب درآمد از ویدئوهای شورت (Shorts Monetization Module)

اگر گزینه نمایش تبلیغات در بین ویدئوهای Short یوتیوب را فعال کرده باشید؛ یوتیوب 45% از درآمد آن را به شما می‌دهد. توجه داشته باشید که این درآمد به دو بخش تقسیم می‌شود:

  • سهم یوتیوبر: قسمتی از درآمد تبلیغات که به تولیدکننده محتوا اختصاص داده می‌شود. 
  • سهم موسیقی ویدئو: اگر ویدئو شما با صدا باشد؛ بخشی از درآمد تبلیغات به موسیقی اورجینال ویدئو اختصاص داده می‌شود. 

طبیعتا اگر ویدئو Short شما بدون صدا باشد؛ تمام درامد این بخش به شما اختصاص پیدا می‌کند. 

هر یک از این سه ماژول، گزینه‌های قراردادی هستند که اگر عضو برنامه پارتنر یوتیوب باشید؛ به صورت پیش‌فرض برای شما فعال خواهند بود. برای تغییر هر یک از این ماژول‌ها، می‌توانید وارد اکانت یوتیوب استودیو خود شده و از بخش Settings و تب Agreements به این گزینه‌ها دسترسی داشته باشید. 

چگونه درآمد بیشتری از یوتیوب داشته باشیم؟

حالا که با درآمد هر 1000 بازدید یوتیوب آشنا شدید؛ احتمالا مهم‌ترین سوال شما این باشد که چگونه می‌توانید این درآمد را افزایش دهید. در بخش پایانی این مقاله یک سری تکنیک‌ها را به شما معرفی می‌کنم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید درآمد خود از یوتیوب را افزایش دهید. 

1. درآمد خود از تبلیغات را افزایش دهید 

درآمدی که یوتیوبرها از نمایش تبلیغات بر روی ویدئوهای خود دارند اصلی‌ترین گزینه درآمدی در یوتیوب است. این ترفندها به شما کمک می‌کنند تا درآمد خود از این بخش را افزایش دهید: 

  • ساخت ویدئوهای طولانی: ساخت ویدئوهای بیشتر از 8 دقیقه امکان نمایش تبلیغات در وسط ویدئو (Mid-roll ads) را به شما داده و احتمال نمایش تبلیغات بیشتر بر روی یک ویدئو را افزایش می‌دهد.
  • انتخاب نیچ‌های با CPM بالا: حوزه‌هایی مثل تکنولوژی یا مالی نرخ CPM بالاتری نسبت به گزینه‌هایی مثل سرگرمی یا آموزشی داشته و در نتیجه درآمد یوتیوبرهایی که در این حوزه‌ها فعالیت می‌کنند نیز بالاتر از سایر حوزه‌ها می‌باشد. 

2. از گزینه‌های درآمدی مختلف یوتیوب استفاده کنید

شاید درآمد از تبلیغات اصلی‌ترین منبع کسب درآمد از این شبکه باشد اما تنها گزینه آن نیست. پیشنهاد می‌کنم برای افزایش درآمد خود از یوتیوب، این مدل‌های درآمدی را نیز امتحان کنید:

  • تولید محتوای اسپانسری: بسیاری از کسب‌وکارها ترجیح می‌دهند که با یوتیوبرها برای معرفی محصولات و یا خدمات خود همکاری کرده و اسپانسر ویدئوهای آن‌ها شوند. 
  • فروش مستقیم محصول: یکی از بهترین مدل‌های درآمدی در یوتیوب که در آن یوتیوبرها برند شخصی خود را راه‌اندازی کرده و اقدام به فروش محصول می‌کنند. Mrbeast و شکلات‌های معروفی که دارد یکی از بهترین نمونه‌ها در این مورد است. 
  • حمایت طرفداران: گزینه‌هایی مثل Channel membership یا Super thanks از جمله مواردی هستند که در آن مخاطبان کانال شما می‌توانند به صورت مستقیم از شما حمایت مالی کنند. 
  • عضویت پریمیوم: هر زمانی که کاربران پریمیوم یوتیوب ویدئوهای شما را می‌بینند؛ یوتیوب سهمی از اشتراک پریمیوم خریداری‌شده آن‌ها را به شما می‌دهد. 

اگر تمایل دارید بیشتر با این مدل‌ها و نحوه کسب درآمد از آن‌ها آشنا شوید؛‌ پیشنهاد می‌کنم مقاله کسب درآمد از یوتیوب وبلاگ دیوان را نیز مطالعه کنید. 

3. ویدئوهای پرتقاضا و وایرال بسازید 

ساخت ویدئوهای پرتقاضا یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌تواند تعداد بازدید ویدئوهای شما و در نتیجه درآمد شما از یوتیوب را افزایش دهد. در این مورد سعی کنید: 

  • ترندها را دنبال کنید: در هر حوزه‌ای که فعالیت می‌کنید؛ سعی کنید موضوعات ترند را دنبال کرده و در مورد آن‌ها ویدئو بسازید. به عنوان مثال، اگر در حوزه تکنولوژی فعالیت می‌کنید؛ رویداد اپل و معرفی آیفون 16 یکی از بهترین ترندهایی است که می‌توانید به آن بپردازید. (این موضوع، ترند این روزهای زمان نگارش این مقاله است)
  • ویدئوهای وایرال بسازید: ویدئوهایی مثل چالش‌ها یا ری‌اکشن به موضوعات مختلف در حوزه فعالیت خود، طراحی شده‌اند تا تعداد لایک‌های زیادی بگیرند، تعداد Shareهای بالایی داشته باشند و توسط تعداد افراد بیشتری دیده شوند. این گونه است که می‌توانید با یک ویدئو وایرال، کانال خود را به طیف گسترده‌ای از کاربران یوتیوب معرفی کرده و درآمد بیشتری از کانال خود داشته باشید. 

4. تعامل و تعداد بازدیدهای ویدئوهای خود را افزایش دهید

بر کسی پوشیده نیست که افزایش بازدید ویدئوها و تعامل کاربران با آن‌ها گزینه‌های درآمدی بیشتری را در اختیار یوتیوبرها قرار می‌دهد. در این مورد می‌توانید از این تکنیک‌ها استفاده کنید: 

  • تایتل و تامنیل ویدئوهای خود را بهینه کنید: تایتل و تامنیل اولین چیزهایی هستند مخاطبان با دیدن ویدئو شما به آن توجه می‌کنند. بنابراین باید آن‌ها را به گونه‌ای طراحی کنید که در نگاه اول به خوبی توجه کاربران را به خود جذب کنند.
  • ویدئوهای خود را برای دیده شدن در نتایج سرچ یوتیوب بهینه کنید (سئو یوتیوب): یوتیوب علاوه بر این که یک شبکه سوشال مدیا است؛ دومین موتور جست‌وجو بزرگ در دنیا نیز می‌باشد. بنابراین بدیهی است که بهینه‌سازی ویدئوها برای دیده شدن آن‌ها در نتایج سرچ کاربران،‌ به طور قابل توجهی بازدید ویدئوهای شما را افزایش دهد. چنانچه تمایل دارید با تکنیک‌های بهینه‌سازی ویدئوهای یوتیوب برای دیده شدن در نتایج سرچ کاربران آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله سئو یوتیوب را مطالعه کنید. 
  • از پلی‌لیست‌ها استفاده کنید: با دسته‌بندی ویدئوها در پلی‌لیست‌های یوتیوب، کاربران پس از اتمام ویدئو شما یک ویدئو دیگر از کانالتان را مشاهده کرده و بدین ترتیب محتواهای بیشتری از کانال را مشاهده می‌کنند. 

اما این موارد تنها یک سری از گزینه‌هایی بودند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید تعامل و بازدید ویدئوهای خود را افزایش دهید. چنانچه تمایل دارید با تکنیک‌های بیشتری در این مورد آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله افزایش بازدید یوتیوب از وبلاگ دیوان را نیز مطالعه کنید. 

نور، دوربین، درآمد؛ 1000 بازدید خود را به پول تبدیل کنید!

حالا که با درآمد یوتیوب به ازای هر 1000 بازدید آشنا شدید؛ احتمالا به این نتیجه رسیده باشید که یوتیوب پلتفرمی است که امکان تبدیل علاقه به درآمد را برای شما فراهم می‌کند. فرقی نمی‌کند که علاقه‌مند به آشپزی، تکنولوژی یا مثل من طرفدار دو آتیشه گیم و فیلم باشید؛ یوتیوب در هز زمینه‌ای این فرصت را به کاربران می‌دهد تا در کنار پرداختن به علاقه خود، از این شبکه درآمد هم داشته باشند. 

اگر تصمیم خود برای شروع فعالیت در یوتیوب و راه‌اندازی کانال خودتان را گرفته‌اید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله چگونه یوتیوبر شویم از وبلاگ دیوان را نیز مطالعه کنید تا به خوبی با چالش‌های این مسیر آشنا شده و یک دید کلی برای شروع ماجراجویی خود در یوتیوب پیدا کنید. 

عرفان یوسفیان کارشناس تولید محتوای دیوان عرفان یوسفیان

اگه داستانی برای گفتن، علاقه‌ای برای به اشتراک گذاشتن یا مهارتی برای آموزش دادن دارید؛ یوتیوب یکی از بهترین گزینه‌ها برای شماست.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها