دیوان ادز
02182801861

میانگین کلیک کاربران روی تبلیغات گوگل ادز

۱۴۰۳/۹/۲۶

وقتی از میانگین کلیک کاربران روی تبلیغات گوگل ادز صحبت می‌کنیم احتمالا اولین فکری که به ذهن می‌رسد مربوط به کمپین سرچ است. تفکر اشتباهی نیست.

با توجه به محبوبیت این کمپین باید بدانید که گوگل ادز فقط کمپین سرچ نیست. کمپین‌های متنوعی با توجه به نیازهایی که کسب‌وکارها ممکن است داشته باشند در گوگل ادز وجود دارد. به همین دلیل در این مقاله قصد دارم میانگین کلیک کاربران روی تبلیغات را به اشتراک بگذارم.

قبل از هرچیزی باید به این سوال جواب بدهیم که چرا ما به عنوان کاربر روی نتیجه‌های گوگل ادز کلیک می‌کنیم که برخی از این کلیک‌ها شامل گزینه‌های تبلیغاتی می‌شوند.

چرا به عنوان کاربر روی تبلیغات گوگل ادز کلیک می‌کنیم؟

دلیل اصلی ما برای کلیک روی گزینه‌هایی که گوگل ارائه می‌کند این است که به دنبال جواب خود هستیم. یا اینکه نیازی داریم که فقط با استفاده از سایت، اپلیکیشن، ویدیو و … برطرف خواهد شد.

ما انسان‌ها به دنبال راحتی بیشتر هستیم. به طور کلی اگر در چند ثانیه بتوانیم به جواب خودمان برسیم، به دوست یا فامیل زنگ نمی‌زنیم تا درباره آن چیزی که نیاز داریم اطلاعات کسب کنیم. بهترین موتور جستجو در تلفن هوشمند همیشه همراه ما است.

علاوه بر این موضوع، ما دوست داریم که اطلاعات بیشتری داشته باشیم؛ خصوصا اگر آن اطلاعات نیاز اولیه ما را برطرف کند. بررسی صفحات مختلف وب به ما کمک می‌کند تا بتوانیم نیازی که داریم را برطرف کنیم.

مورد دیگر که توجه خاصی نیاز دارد این است که احتمالا نمی‌دانیم این نتیجه تبلیغاتی است! بر اساس جستجوهای متنوع این اتفاق می‌تواند پیش بیاید. ممکن است با جستجوی کلمه‌ای مانند Google Ads با چنین نتایجی مواجه شوید.

نمونه ای نمایش تبلیغات گوگل ادز با استفاده از کوئری google ads

اگر حواسمان نباشد، احتمالا روی یکی از این گزینه‌ها کلیک می‌کنیم؛ چون انتظار داریم با این جستجو اولین نتیجه سایت گوگل ادز باشد.

چه تعداد از کاربران روی تبلیغات سرچ گوگل ادز کلیک می‌کنند؟

هر روز میلیاردها جستجو در موتور جستجوی گوگل انجام می‌شود که برخی از این افراد روی گزینه‌های تبلیغاتی کلیک می‌کنند تا به نتیجه‌ای که می‌خواهند برسند.

به طور کلی گوگل 6 یا 7 گزینه تبلیغاتی را در هر سرچ در نظر می‌گیرد (اگر کمپینی روی آن کلمه کلیدی فعال باشد).

جستجوهایی شامل گزینه‌های تبلیغاتی می‌باشند که نیت کاربر به سمت خرید باشد. یا اینکه در صورت اطلاعاتی بودن جستجو شانسی برای خرید یا ثبت درخواست وجود داشته باشد.

به عنوان مثال، با کلماتی که احتمال خریدی در آنها وجود ندارد تبلیغ مشاهده نمی‌کنیم. مثلا اگر کاربری سرچ کند “معنی کان لم یکن” در این جستجو تبلیغی وجود ندارد؛ چون امکان کسب درآمد از این کلمه وجود ندارد که کسب‌وکاری بخواهد روی آن تبلیغ کند.

اما به طور کلی برخی کلماتی که اطلاعاتی هستند نیز می‌توانند شامل تبلیغات باشند. به عنوان مثال، با جستجوی کلمه‌ “بیمه” احتمال دارد که تبلیغات گوگل را مشاهده کنید. اما خود کلمه به خودی خود نزدیک به خرید نیست. چون مشخص نیست هدف کاربر از جستجوی این کلمه چیست.

نمونه ای از تبلیغات گوگل ادز به زبان فارسی

بنابراین درصد محدودی از آن جستجوی میلیاردی روزانه روی گزینه‌های تبلیغاتی گوگل کلیک می‌کنند.

همچنین درصد پایینی از کلیک‌ها مربوط به کمپین ما می‌شود که با توجه به زمینه‌های کاری می‌تواند متفاوت باشد. یعنی بستگی به این دارد که در چه حوزه‌ای فعالیت داریم. به عنوان مثال، میزان کلیک‌های تبلیغاتی در حوزه “زیبایی” بیشتر از حوزه “صنعت” است.

میانگین کلیک یا همان CTR تبلیغات گوگل به طور چشم‌گیری روی رتبه تبلیغات تاثیر دارد. به عنوان مثال، اگر جایگاه تبلیغاتی شما در رتبه 2 باشد، تقریبا بین 10 تا 20 درصد از تعداد کلیک‌های کاربران را از دست می‌دهید؛ چون احتمال بالایی وجود دارد که افراد با کلیک روی گزینه اول نیازشان برطرف شود.

  • در صورتی که کمپین سرچ فعال باشد و تبلیغ بالای صفحه قرار بگیرد، تقریبا 30 درصد از کلیک‌ها به آن تبلیغ اختصاص می‌یابد. رتبه‌های پایین‌تر درصدهای کمتری دریافت می‌کنند که برای رتبه دوم حدودا 20 درصد و رتبه‌های پایین‌تر تبلیغاتی زیر 10 درصد است.
  • به طور کلی در ساعات کاری میزان جستجو و کلیک روی گزینه‌های تبلیغاتی بیشتر است؛ به این دلیل که افراد مشغول کار و تحصیل هستند و بیشتر احتمال دارد که سرچ کنند.
  • روزهای تعطیل نیز زمان مناسبی برای کاربران است که بیشتر وب گردی کنند و گزینه‌های تبلیغاتی بیشتری نیز می‌بینند.
  • زمینه کاری نیز روی میزان کلیک کاربران تاثیر گذار است؛ به عنوان مثال، تبلیغات مربوط به بوم گردی در آخرین ماه تابستان تقاضای بیشتری دارد به نسبت کمپین‌های خرید لوازم خانگی.

میانگین کلیک تبلیغات دیسپلی

تبلیغات دیسپلی در ایران آنقدرها طرفدار ندارد که دلیل اصلی آن تحریم بودن کشور ما است. به طور کلی وب‌سایت‌های فارسی زبان در بین سایت‌های واجد شرایط تبلیغ دیسپلی قرار نمی‌گیرند و از این نظر باعث می‌شود که میزان کلیک تبلیغاتی کمتری دریافت کنند.

اما به این معنی نیست که در ایران اصلا کمپین دیسپلی اجرا نشود؛ نسبت به سرچ کمتر است؛ اما می‌توان میزان مناسبی از کلیک را از این کمپین نیز دریافت کرد. به طور کلی این کمپین برای ایجاد آگاهی از خدمات یا محصولات ایجاد شده و احتمال کمی وجود دارد که کاربران روی آن کلیک کنند.

با توجه به ماهیت این کمپین می‌توان انتظار داشت که کمتر از 1 درصد کاربران خواهان کلیک روی تبلیغات دیسپلی باشند. البته این می‌تواند با توجه به زمینه کاری متفاوت باشد؛ اما عموما آمارها 1 درصد یا زیر 1 درصد هستند. (با توجه به جزئیاتی که در سطح وب وجود دارد).

به عنوان مثال، شما در یک سایت گردشگری هستید و می‌خواهید جاهای دیدنی یک کشور خاص را ببینید. احتمال کمی وجود دارد که بخواهید روی تبلیغات کلیک کنید، چون با چنین قصدی وارد آن سایت نشده‌اید. مانند تصویر زیر:

نمونه ای از تبلیغات سایدبار یا دیسپلی گوگل ادز که روی کلیک کردن کاربران تاثیر بسزایی دارد؛ در صورتی که مرتبط باشد میزان کلیک مناسبی روی آن انجام می‌شود

در صورتی که کمپین تبلیغاتی ارتباط بالایی داشته باشد با زمینه‌ای که ما درباره آن جستجو کرده‌ایم شانس کلیک مناسبی نیز وجود خواهد داشت. در تصویر بالا تبلیغی که از آن اسکرین گرفتیم مربوط به حوزه گردشگری است و احتمال کلیک کاربران روی آن وجود دارد. اما این احتمال کم است با توجه به اینکه صفحه مربوط به جاهای دیدنی بیرمنگام انگلیس است.

چه مواردی در کلیک کاربران تاثیر گذارند؟

اگر بخواهیم در این زمینه خیلی عمیق شویم، باید بگویم که انتهایی وجود ندارد! 

به این دلیل که همیشه می‌توان راه‌هایی در نظر گرفت تا کلیک بیشتری از سمت کاربران دریافت کرد. یا حتی می‌توان راه‌هایی جدید ایجاد کرد؛ مانند بخشی که گوگل با عنوان دیسکاور از آن یاد می‌کند.

همچنین از اضافه کردن کلمات کلیدی گرفته تا ایجاد کمپین جدید همه و همه باعث دریافت کلیک‌های بیشتری می‌شوند.

جذابیت تبلیغ

جذابیت تبلیغ مهم‌ترین گزینه برای افزایش کلیک کاربران به شمار می‌رود.

موارد متنوعی وجود دارند که می‌توانند در این جذابیت تاثیر گذار باشند. به عنوان مثال، استفاده از تصاویر مرتبط می‌تواند جذابیت تبلیغ را به صورت چشم‌گیری افزایش دهد.

نمونه ای دیگر از تبلیغات گوگل ادز به زبان فارسی

اگر من به عنوان یوزر کلمه تلفن گویا را سرچ کنم، به دلیل جذابیت گزینه آخر روی آن کلیک می‌کنم. البته این نظر شخصی است و قصد خراب کردن هیچ برندی را ندارم. 

یا به عنوان مثال دیگر، استفاده از رنگ‌های متنوع که با خدمات یا محصولی که ارائه می‌کنید همخوانی دارند نیز در جذاب‌تر شدن تبلیغ تاثیر گذارند.

استفاده از کلمات کلیدی مناسب

کلمات کلیدی که در کمپین خود استفاده می‌کنید باعث می‌شود که کلیک بیشتری از مخاطبین بالقوه دریافت کنید. به عنوان مثال اگر به جای استفاده از 10 کلمه کلیدی 20 کلمه در لیست خود داشته باشید، احتمال اینکه کلیک‌های بیشتری دریافت کنید بالاتر است.

البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که کلمات مناسبی را برای کمپین خود انتخاب کنید؛ چون اگر کلمات و صفحه لندینگ شما با یکدیگر ارتباط نداشته باشند باعث می‌شود که تبلیغ شما کمتر به مخاطبین بالقوه نمایش داده شود.

پیشنهاد می‌کنم برای اطلاعات بیشتر مقاله ما در زمینه انواع کلمات کلیدی گوگل ادز را بخوانید.

عناوین مرتبط و جذاب

اولین اطلاعاتی که کاربر از کسب و کار شما مشاهده می‌کند مربوط به عنوانی است که انتخاب کرده‌اید. اصطلاحا به آن کپی یا متن تبلیغ نیز گفته می‌شود. هرچه این تبلیغ جذاب‌تر باشد شانس بیشتری وجود دارد که کاربران روی آن کلیک کنند.

به طور کلی برخی تبلیغات کاری می‌کنند که کلیک نکردن روی آنها غیر ممکن باشد. اگر به دنبال خرید ملک در دبی باشید خیلی سخت است که از کلیک روی این تبلیغ صرف نظر کنید.

مثالی از تبلیغات گوگل ادز مناسب با عنوان جذاب که باعث می‌شود کاربران بیشتری روی این تبلیغ کلیک کنند

با توجه به کلماتی که انتخاب کرده‌ایم، این امکان وجود دارد که عنوان تبلیغ ما با سرچ‌های مختلفی از کاربران نمایش داده می‌شود.

توضیحات متقاعد کننده

نوشتن توضیحات نیز باعث می‌شود تا کاربر دلیلی برای کلیک روی تبلیغ شما داشته باشد. به طور کلی گوگل ادز این امکان را می‌دهد تا با توجه به کمپین انتخاب شده، حداقل 2 بخش برای نوشتن توضیح در اختیار داشته باشید.

پیشنهاد می‌کنم در توضیحات خود از CTA استفاده کنید؛ مانند “ثبت نام رایگان” یا “تحویل در کمتر از چند دقیقه”.

به عنوان مثال، “ساخت اکانت گوگل ادز از طریق دیوان کمتر از 2 ساعت کاری”.

این می‌تواند به عنوان یک توضیح متقاعد کننده برای کاربران محسوب شود.

استفاده از افزونه‌های تبلیغاتی

اگر در زمینه گوگل ادز فعال باشید، احتمالا نام افزونه‌های تبلیغاتی یا اکستنشن به گوش‌تان خورده است. چندین افزونه وجود دارند که به صورت مستقیم در بیشتر شدن کلیک کاربران تاثیر گذارند؛ مانند سایت لینک، تماس و از این قبیل موارد.

فرض کنید برای رزرو اقامتگاه جستجو کردید تا خستگی در تصویر زیر 3 گزینه تبلیغاتی وجود دارند و از دو مدل افزونه استفاده شده که افزونه سایت لینک (ویلا استخر دار رامسر – اجاره ویلا ساحلی) بیشتر به چشم می‌آیند.

تاثیر افزونه های تبلیغاتی در کلیک کاربران روی تبلیغات گوگل ادز

پیشنهاد می‌کنم مقاله ما درباره افزونه‌های تبلیغاتی گوگل ادز را بخوانید تا بیشتر با آنها آشنا شده و همچنین نحوه اضافه کردن آنها به کمپین را یاد بگیرید.

صفحه لندینگ مناسب

صفحه لندینگ شما به صورت مستقیم در میانگین کلیک‌های کاربران روی گزینه‌های تبلیغاتی تاثیری ندارد. اما به صورت غیر مستقیم می‌تواند نقشی داشته باشد. به این دلیل که می‌تواند باعث شود کمپین کیفیت بالاتری داشته باشد که اصطلاحا به آن کوالیتی اسکور نیز گفته می‌شود.

در صورتی که علاقه‌مند هستید درباره این موضوع بدانید، پیشنهاد می‌کنم مقاله ما درباره کوالیتی اسکور را بخوانید.

چه دلایلی باعث می‌شوند کاربران روی تبلیغ کلیک نکنند؟

فارغ از مواردی که کمی قبل‌ توضیح دادم، موارد دیگری نیز وجود دارند که باعث می‌شوند کاربران کمتری روی تبلیغات ما کلیک کنند. بنابراین اگر می‌خواهیم میانگین بالاتری از کلیک کاربران داشته باشیم لازم است که یک سری موارد را رعایت کرده یا به طور کل آنها را انجام ندهیم.

بودجه محدود

از اصلی ترین دلایل برای اینکه میانگین کلیک کاربران گوگل ادز کاهش می‌یابد مرتبط با بودجه اکانت شماست. اگر بودجه محدودی داشته باشید، نمی‌توانید انتظار داشته باشید که کلیک‌های زیادی روی تبلیغات شما انجام شود.

به عنوان مثال، با بودجه 500 دلاری نمی‌توان به اندازه اکانتی که بودجه 1000 دلاری دارد کلیک گرفت. البته به این شرط که این دو اکانت در یک زمینه کاری فعالیت کنند. چون اگر زمینه‌ها متفاوت باشد، میزان هزینه‌ کلمات کلیدی در تعیین مصرف اکانت تاثیر بسزایی خواهد داشت. میانگین هزینه هر کلیک گوگل ادز نیز اهمیت بالایی دارد که پیشنهاد می‌کنم مقاله ما در این زمینه را بخوانید.

همچنین باید بدانید که بودجه روزانه یا بید پایین نیز باعث می‌شود که تبلیغات شما عموما توسط کاربران دیده نشود و همین موضوع نقش مهمی در کاهش کلیک‌ها خواهد داشت. به عنوان مثال، کمپین سرچ در پایین صفحه نمایش می‌دهد که درصد زیادی از کاربران آن را نخواهند دید.

یا در کمپین‌هایی مانند دیسکاور، دیسپلی، یوتیوب و … میزان نمایش شما به نسبت برندهای دیگر کمتر بوده و میزان کلیک پایین‌تری دریافت خواهید کرد.

کوالیتی اسکور پایین

در صورتی که کوالیتی اسکور کمپین شما پایین‌تر از حد ممکن باشد، این امکان وجود دارد که افراد کمتری روی تبلیغات شما کلیک کنند. برای اینکه کوالیتی اسکور شما مناسب باشد لازم است که کلمات کلیدی درستی در کمپین خود داشته باشید؛ از عناوین جذاب و مرتبط استفاده کنید و همچنین صفحه لندینگ شما نیز باید کیفیت مناسبی به نسبت سرچ کاربر داشته باشد.

استفاده مناسب از افزونه‌های تبلیغاتی نیز کمک می‌کند تا کوالیتی اسکور بهتری داشته باشید. در صورتی که تبلیغات فعال در گوگل ادز داشته باشید این پیشنهادات در پنل به شما ارائه می‌شوند.

آیا هوش مصنوعی (AI) تعداد کلیک‌های کاربران را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

موضوعی که شاید خیلی به آن توجه نشده، هوش مصنوعی است.

(Generative AI)

به طور کلی از سال 2022 استفاده از هوش‌ مصنوعی سازنده (Generative AI) رایج شد و امروزه نیز بیشتر از همیشه از آنها استفاده می‌شود.

این ابزارهای جذاب و هوشمند به صورت چشم‌گیری میزان کلیک کاربران و همچنین وب‌گردی را کاهش داده‌اند. به عنوان مثال، اگر شما بخواهید برنامه سفر بچینید، می‌توانید به هوش مصنوعی بگویید یک هتل برای شما رزرو کند، پرداخت انجام دهد و همچنین یادآوری کند تا در روزی که باید در محل رزرو شده باشید.

باید بدانید که فقط Chat Gpt در عرض 5 روز به 1 میلیون کاربر رسید. لازم به ذکر است که رسیدن به همین تعداد یوزر برای توییتر به مدت 2 سال و برای جیمیل به مدت 5.5 سال طول کشید. باید بدانید که Generative AI روزانه میلیون‌ها کاربر دارند و به عنوان مثال، چت جی پی تی در اوایل سال 2023 به 100 میلیون یوزر رسید.

در آینده نیز سهم هوش مصنوعی بیشتر از این حرف‌ها خواهد بود و دور نیست روزی که در این ابزارها تبلیغات هم ببینیم.

حرف نهایی

کاربران اینترنتی هنوز هم روی تبلیغات گوگل ادز کلیک می‌کنند و احتمالا در آینده نیز همین کار را خواهند کرد. به این دلیل که ما نیاز داریم برخی از خدمات را همچنان از طریق موتورهای جستجو دریافت کنیم.

اما ممکن است در آینده تعداد این کاربران کمتر شود که با توجه به هوش مصنوعی و ابزارهایی که ممکن است در آینده رونمایی شوند. امیدوارم این اطلاعات برای شما مفید بوده باشد و در صورتی که سوالی داشتید خوشحال می‌شوم در بخش نظرات مطرح کنید.

ممنون از شما که وقت گذاشتید و تا انتهای این مقاله همراه من بودید؛ پیشنهاد می‌کنم مقاله من درباره افزایش کلیک گوگل را در وبلاگ دیوان را بخوانید.

علی کریمی کارشناس تولید محتوای دیوان علی کریمی

6 سال پیش اولین مقالم رو نوشتم و از اون موقع هنوزم به نوشتن علاقه‌ دارم. تو وبلاگ دیوان هدفم اینه که بتونم تو شاخه‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ مقالاتی ساده و مفید بنویسم تا حوصله شما از خوندنشون سر نره.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها