دیوان ادز
02182801861

افزایش کلیک گوگل

۱۴۰۳/۹/۲۷

راهکارهای متنوعی وجود دارد که اگر از آنها استفاده کنیم این شانس را به ما می‌دهد تا از طریق گوگل کلیک‌های بیشتری دریافت کنیم. در چند دقیقه به صورت کامل این موارد را توضیح می‌دهم.

روزی روزگاری با تکرار بیش از حد کلمات کلیدی، در صفحه اول گوگل برایمان فرش قرمز پهن می‌کردند و ترافیک سایت سر به فلک می‌کشید.

امروز مدت زیادی از آن دوران گذشته و حتی فکر چنین کاری ممکن است جریمه داشته باشد! به این دلیل که الگوریتم‌های گوگل روز به روز پیشرفته‌تر می‌شوند؛ بنابراین جای زیادی برای دور زدن آنها وجود ندارد!

جای نگرانی نیست، چون همچنان روش‌های جذابی برای افزایش کلیک گوگل وجود دارد و این روش‌ها کمک می‌کنند تا برند ما به صورت منظم در ذهن مخاطب تکرار شود. 

مزایای دیگری نیز از بیشتر شدن تعداد کلیک‌های کاربران بدست می‌آوریم، اما قبل از هر چیز باید مهم‌ترین موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.

و آن چیزی نیست جز کلمات کلیدی.

چگونه از کلمات کلیدی برای افزایش کلیک گوگل استفاده کنیم؟

کلمات کلیدی هنوز هم اهمیت دارند؛ اما به این شرط که از آنها درست استفاده شود. 

برای درست استفاده کردن از کلمات کلیدی اولین چیزی که نیاز دارید یک ابزار مناسب است. ابزارهای بسیاری وجود دارند که در این زمینه به شما کمک می‌کنند؛ مانند:

  • کیورد پلنر
  • ابزار Kwfinder
  • سرچ گوگل
  • و …

به طور کلی کلمات کلیدی، عباراتی هستند که کاربران از آنها استفاده می‌کنند تا بتوانند نیاز‌هایشان را برطرف کنند. استفاده از ابزارهای حرفه‌ای به ما این امکان را می‌دهد تا از عبارات مورد علاقه کاربران و همچنین از تعداد جستجوی کاربران نیز مطلع شویم.

استفاده از کیورد پلنر برای پیدا کردن کلمات کلیدی جذاب

برای استفاده از ابزار کیورد پلنر لازم است که اکانت گوگل ادز داشته باشید. با داشتن جیمیل فعال می‌توانید یک اکانت داشته باشید که پیشنهاد می‌کنم از مقاله آموزش ساخت اکانت گوگل ادز نحوه این کار را یاد بگیرید.

ابزار کیورد پلنر (در صورتی که کمپین فعال نداشته باشید)، یک میانگین از میزان جستجوی کلمات کلیدی ارائه می‌کند. مانند تصویر زیر:

مثالی از تعداد جستجوهای مربوط به کلمه کلیدی افزایش کلیک گوگل بدون داشتن کمپین فعال گوگل ادز

همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، برای کلمه کلیدی افزایش کلیک گوگل، میزان جستجوی بین 10 تا 100 ارائه شده که این آمار به صورت ماهانه است.

در صورتی که کمپین فعال گوگل ادز داشته باشیم که به صورت روزانه هزینه کند، آمار متفاوت خواهد بود. مانند تصویر زیر:

مثالی از تعداد جستجوهای مربوط به کلمه کلیدی افزایش کلیک گوگل با کمپین فعال گوگل ادز

با مشاهده تصویر بالا می‌توانید ببینید که میزان سرچ ماهانه این کلمه 10 است. باید بدانید که این آمار صد در صد دقیق نیست؛ اما با داشتن کمپین فعال به اندازه کافی دقت بالایی دارد و می‌توانید به آن اعتماد کنید.

حالا که با گزارش‌های کیورد پلنر آشنا شدید، بهتر است نحوه دسترسی و جستجوی کلمات مورد نظرتان را نیز یاد بگیرید.

پیدا کردن کلمات کلیدی با کیورد پلنر کار ساده‌ای است و تنها باید چند مرحله را انجام بدهید.

ابتدا باید وارد سایت google ads شوید. در قسمت بالا سمت راست می‌توانید وارد اکانت خود شوید.

در مرحله بعد لازم است که اکانت ایجاد شده خود را انتخاب کنید.

تصویری که برای انتخاب کمپین گوگل ادز میبینید

سپس باید Tools را انتخاب کرده، روی Planning بزنید و Keyword Planner را انتخاب کنید. همانطور که در تصویر زیر مشخص شده است.

نحوه انتخاب کلمات کلیدی در گوگل ادز

سپس باید Discover New Keywords را انتخاب کنید.

نحوه جستجوی کلمه کلیدی در ابزار کیورد پلنر

اکنون باید در باکس بالای صفحه، کلمات کلیدی مورد نظرتان را وارد کنید. همچنین لازم است که زبان خود را روی Persian قرار داده و با توجه به تحریم‌ها باید All Location را انتخاب کنید.

پیدا کردن کلمات کلیدی در ابزار کیورد پلنر با توضیحات کامل

بیایید بررسی کنیم ببینیم چه خروجی با کلماتی که در تصویر است بدست می‌آوریم. (در دنیای سئو ما به این کلمات، (Seed Keyword) می‌گوییم).

نمونه ای از خروجی کلمات کلیدی در ابزار کیورد پلنر

همانطور که در تصویر بالا می‌بینید به صورت دقیق میزان سرچ ماهانه کلمات کلیدی توسط این ابزار ارائه می‌شود. ویژگی‌های دیگری نیز توسط این ابزار ارائه می‌شود که شامل تغییرات سه ماه اخیر کلمات، میزان سختی آنها و همچنین بالاترین یا پایین‌ترین قیمتی که برای تبلیغات آنها در نظر گرفته شده است. با این اطلاعات شانس بیشتری دارید که کلمات مناسب بیزینس خود را انتخاب کنید.

باید بدانید که کیورد پلنر به عنوان یکی از بهترین ابزارهای گوگل شناخته می‌شود.

پیدا کردن کلمات کلیدی با استفاده از Kwfinder

استفاده از ابزار Kwfinder نیز بسیار آسان است؛ اما برای نداشتن محدودیت به نسخه پولی آن نیاز دارید.

کافیست در سایت Mangools روی گزینه Create a Free Account بزنید.

یک ایمیل تائید برای شما ارسال می‌شود و پس از آن به حساب رایگان خود دسترسی خواهید داشت.

بعد از وارد شدن به بخش داشبورد باید روی Keyword Reasearch بزنید تا بتوانید کلمات مورد نظر خود را در این ابزار جستجو کنید.

از ابزار Kwfinder نیز می‌توانید زبان فارسی را انتخاب کرده، اما در زمان انتشار این مقاله تنها 15 کلمه کلیدی به صورت رایگان نمایش داده می‌شوند.

پیدا کردن کلمات کلیدی در ابزار kwfinder

نکته جالب درباره استفاده از این ابزار، مربوط به این است که اطلاعات SERP را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد. طبق کلمه کلیدی که وارد کرده‌اید نتایج صفحه اول را به شما معرفی می‌کند و از طریق تصویر زیر می‌توانید مثالی از این اطلاعات را ببینید.

مثالی از نحوه نمایش نتایج سرپ از طریق ابزار kwfinder

پیشنهاد می‌کنم عبارات کلیدی مورد نظرتان در چند ابزار وارد کنید تا تعداد کافی کلمه برای ساخت صفحات مناسب داشته باشید.

تفاوتی ندارد که از کدام ابزار برای پیدا کردن کلمات کلیدی استفاده می‌کنید؛ در هر صورت پیشنهاد می‌کنم از سرچ گوگل هم استفاده کنید تا دیتای جدید کاربرانی که جستجو کرده‌اند را نیز بدانید.

ویژگیKeyword plannerkwfinderGoogle search
قیمترایگان با محدودیت (بدون محدودیت با کمپین فعال گوگل ادز)رایگان با محدودیترایگان (محدودیت عدم نمایش تعداد جستجوی کلمات)
منابع اطلاعاتداده‌های گوگلترکیبی از داده‌های گوگل و یاهوداده‌های گوگل
ویژگی‌های اضافیبررسی کلمات کلیدی بر اساس سایتبررسی بک لینک، تحلیل رقبا و …ندارد

ساخت عناوین جذاب با استفاده از کلمات کلیدی

زمانی که کلمات کلیدی مورد نظر خود را پیدا کردید، لازم است که از آن‌ها برای ایجاد عناوینی جذاب استفاده کنید.

در صورتی که صفحات ساخته نشده‌اند باید آنها را ایجاد کنید که احتمالا در قالب لندینگ پیج و پست وبلاگ هستند. تفاوت این دو در این است که صفحات لندینگ کمی نزدیک‌تر به خرید هستند به این منظور ساخته شده‌اند تا کاربران بتوانند در کمترین زمان ممکن نیازشان را برآورده کنند.

یکی از مواردی که باعث افزایش کلیک گوگل می‌شود این است که عناوین نسبتا طولانی ایجاد کنید. خصوصا اگر سایت خود را به تازگی راه انداخته‌اید، ساخت عناوین طولانی پیشنهاد می‌شود.

در تصویر زیر 2 مثال مناسب از نوشتن عنوانی طولانی و جذاب را مشاهده می‌کنید.

مثالی از نوشتن عنوان مناسب برای افزایش کلیک گوگل

در صورتی که کلمات کلیدی خود را در عناوین به خوبی قرار دهید و همچنین عناوین شما طولانی باشند، می‌توانید شانس بیشتری برای جذب مخاطبین داشته باشید و احتمالا کلیک‌های بیشتری روی نتایج سایت شما انجام می‌شود.

مثال‌هایی از عناوین جذاب که می‌توانند شانس بیشتری برای کلیک ایجاد کنند:

  • به جای عنوان “جاهای دیدنی رشت” بهتر است از عنوان “50 تا از جاهای دیدنی رشت که باید ببینید” استفاده کنید. استفاده از عدد در عنوان باعث جذابیت بیشتر اطلاعات شده و همچنین تعداد کلیک کاربران را افزایش می‌دهد.
  • به جای “خرید گرافیک کامپیوتر” بهتر است از عنوان “خرید گرافیک کامپیوتر گیمینگ و رندرینگ” استفاده کنید.

تاثیر صفحه لندینگ مناسب در افزایش کلیک گوگل

به طور کلی افزایش کلیک گوگل برای صاحبین کسب‌وکارها موضوعی خوشحال کننده‌ است. 

اما این کلیک‌ها به خودی خود کمکی به کسب درآمد یا رشد کسب و کار نمی‌کنند؛ در صورتی که صفحات لندینگ به درستی ساخته نشده باشند، ممکن است این کلیک‌ها آورده‌ای به همراه نداشته باشند.

به طور کلی صفحاتی که کاربران با آنها ارتباط برقرار می‌کنند با توجه به اینکه برای ارائه اطلاعات ایجاد شده‌اند لازم است خدمات یا محصولات آن کسب و کار را به مخاطبین معرفی کنند. 

عدم وجود این موارد ممکن است باعث شود آن ترافیکی که وارد سایت شده در فروش تاثیر گذار نباشد. به عنوان مثال در تصویر زیر و در انتهای مقاله‌ای با عنوان ویزای آمریکا فرم تماسی در نظر گرفته نشده تا در صورت نیاز کاربران بتوانند اطلاعات خود را در اختیار کسب و کار قرار دهند.

مثالی از صفحه لندینگی که کال تو اکشن مناسب برای تبدیل کاربران ایجاد نکرده

نه تنها در انتهای صفحه، بلکه در کل این مقاله (کال تو اکشنی) در قالب فرم وجود ندارد. فقط چند بنر برای تماس که تقریبا در وسط صفحه قرار گرفته‌اند. با توجه به اینکه مقاله مورد نظر با کلمه ویزای آمریکا رتبه 1 است، اما شانس خیلی کمی وجود دارد که مخاطبان به مشتریان آن کسب و کار تبدیل شوند.

همچنین به خالی بودن ساید‌بار نیز توجه نشده و می‌توان در آن فضا به کاربران دسکتاپ اطلاعات تماس کسب و کار را ارائه کرد. همانند این سایت که در تصویر زیر می‌بینید.

مثالی مناسب از استفاده اکشن‌های مناسب برای تبدیل کردن کاربران به مشتری های وفادار

به مخاطبین دسکتاپ از ابتدای مقاله اطلاعات شماره تماس نمایش داده شده و بخشی برای مشاوره گرفتن مخاطبین وجود دارد. به این ترتیب، شانس بیشتری وجود دارد که از افزایش کلیک گوگل بتواند لیدهای با کیفیتی دریافت کند.

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

اضافه کردن شماره تماس ایران به تبلیغات گوگل

رایج ترین روش‌های افزایش کلیک گوگل

توضیحاتی که تا به اینجای مقاله خواندید از جمله مواردی هستند که قبل از شروع کار باید آنها را در نظر بگیرید. در ادامه رایج‌ترین روش‌هایی که باعث می‌شوند در فضاهای مربوط به موتور جستجوی گوگل کلیک بیشتری بگیرید را به صورت کامل توضیح خواهم داد.

دسترسی به مخاطبین بالقوه با تبلیغات گوگل ادز

گوگل ادز پلتفرم تبلیغاتی شرکت گوگل به شمار می‌رود که این امکان را به ما می‌دهد تا در فضاهای مرتبط با این موتور جستجو تبلیغ کنیم.

در زمان انتشار این مقاله، کمپین سرچ حداقل در ایران از محبوبیت بیشتری برخوردار است، اما گوگل ادز فقط در کمپین سرچ خلاصه نمی‌شود؛ به همین دلیل پیشنهاد می‌کنم که مقاله ما با عنوان انواع کمپین‌های گوگل ادز را بخوانید تا با تمامی آنها آشنا شوید.

با اجرای تبلیغات گوگل ادز می‌توانیم در جایگاهی باشیم که مخاطبین بالقوه ما در آنجا هستند و این باعث می‌شود میزان کلیک‌های انجام شده روی صفحات ما بیشتر از گذشته شوند.

این تبلیغات هم می‌تواند مناسب فروشگاه‌های اینترنتی و هم سایت‌هایی باشد که هر نوع خدماتی ارائه می‌کنند. به عنوان مثال، یک سایت خدماتی می‌تواند با کلماتی مانند “طراحی سایت” یا “طراحی اپلیکیشن” به صفحه اول گوگل برسد و شانس بیشتری برای دریافت کلیک مخاطبین داشته باشد.

نتایجی که از طریق گوگل ادز ایجاد می‌شوند، به طور کلی با تگ‌های Ad یا Sponsored نمایش داده می‌شوند.

مثالی از درست هدف نگرفتن کلمات در تبلیغات که عموما باعث کاهش کوالیتی اسکور و کاهش کلیک گوگل میشود

همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، سایت پیام آوا با برچسب Sponsored در صفحه اول گوگل نمایش داده شده است. در عین حال این مثالی از استفاده عنوان نامناسب برای تبلیغات گوگل است. به عنوان مثال، این سایت می‌توانست علاوه بر کلمه کلیدی از عبارات جذاب برای مخاطبین استفاده کند. مثلا تحویل پروژه در کمتر از 30 روز، یا پشتیبانی رایگان 1 ساله و از این قبیل موارد.

نکته: با توجه به اینکه در تبلیغات گوگل حتما باید از 3 عنوان مجزا استفاده شود، احتمالا سایت پیام آوا از عبارات غیر مرتبط با طراحی سایت استفاده کرده و الگوریتم گوگل تشخیص داده که آن اطلاعات به مخاطب نمایش داده نشود.

در صورتی که نیاز دارید تبلیغات در صفحه اول گوگل انجام دهید، پیشنهاد می‌کنم با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

مزایایی که از این تبلیغات بدست می‌آورید:

  • حضور در صفحه اول گوگل در زمانی کوتاه
  • شروع کمپین تبلیغاتی با بودجه محدود (در زمان انتشار این مقاله با 50 دلار می‌توانید تبلیغ کنید)
  • دسترسی به مخاطبین بالقوه زمانی که نیاز به خدمات یا محصولات شما دارند
  • آگاهی  بیشتر از خدمات و محصولات برند شما
  • افزایش شانس فروش

در صورتی که علاقه‌مند هستید درباره گوگل ادز بیشتر بدانید پیشنهاد می‌کنم مقالات ما در وبلاگ دیوان را بخوانید. مقاله چگونه در گوگل تبلیغ کنیم مثالی مناسب برای شماست تا اطلاعات خود را بروز کنید.

افزایش کلیک گوگل با سئو

وقتی صحبت از افزایش کلیک گوگل می‌شود، اولین چیزی که به ذهن ما می‌رسد همین کانال ارگانیک سئو است. با اینکه نتایج سئو و گوگل ادز در یک صفحه نمایش داده می‌شوند اما دو دنیای کاملا متفاوت هستند.

پیشنهاد می‌کنم برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله آیا گوگل ادز روی سئو تاثیر دارد را بخوانید.

به این دلیل که نامعلوم‌های بسیاری در دنیای سئو وجود دارد که به مراتب در گوگل ادز کمتر است. یک نمونه آپدیت‌های هسته‌ای الگوریتم‌های گوگل!

(آپدیت‌های هسته‌ای الگوریتم‌های گوگل!)

برای بیشتر شدن کلیک‌ها از کانال سئو باید زمان و انرژی زیادی اختصاص بدیم. به این معنی که ممکن است تلاش‌های ما بعد از 6 ماه نیز به دلایل مختلف مانند رقابت بالا، مشکلات فنی و بسیاری موارد دیگر نتیجه بخش نباشد.

بیزینسی که فقط متکی به سئو است کار بسیار سختی در پیش دارد؛ مانند فردی که به صورت طبیعی باشگاه می‌رود. در این مثال، پروتئین می‌تواند کمک بسزایی به ساخت عضلات کند؛ همانطور که گوگل ادز کمک می‌کند یک بیزینس ترافیک بیشتری جذب کند. مسئله اصلی سئو این است که زمان زیادی نیاز دارد و شاید در بعضی موارد هیچگاه به رتبه اول نرسیم. 

نحوه افزایش کلیک گوگل با استفاده از کانال سئو

مثالی که احتمالا با آن آشنا باشید علی بابا است. الان سال‌هاست که علی بابا رتبه اول خرید بلیط هواپیما را دارد. به این دلیل که در زمینه کاری خود برند شده، تیم مارکتینگ قدرتمند دارد و به عنوان حاکم حوزه گردشگری در ایران شناخته می‌شود. یکی از دلایل اصلی ماندگاری رتبه این شرکت، تجربه کاربران است. به دلیل اینکه کاربران از این سایت تجربه عالی دارند، بودجه مارکتینگی میلیاردی هم ممکن است باعث تغییر جایگاه نشود. اینجاست که گوگل ادز می‌تواند کمک عالی برای کسب‌وکارهای مشابه باشد.

نکته مهم این است که با تبلیغات گوگل می‌توانیم حتی بالاتر از رتبه اول باشیم تا شانس مناسبی برای جذب کلیک کاربران داشته باشیم.

در ادامه مهم‌ترین مواردی که باید در سئو به آنها توجه داشته باشید را توضیح می‌دهم.

چشم‌انداز ویژه‌ای که با بررسی و آنالیز رفتار رقبا بدست می‌آورید

یکی از مواردی که حتما باید در نظر داشته باشید، این است که رفتار رقبای خود را کاملا زیر نظر داشته باشید.

با بررسی سایت‌های رقیب خود این امکان را دارید تا روی نقاط ضعف آنها تمرکز کرده یا اینکه اجازه ندهید نقاط قوت آنها فقط برای خودشان باشد.

مانند کاری که اینستاگرام انجام داد، با معرفی ریلز. عملا ویژگی ریلز اینستاگرام که ابتدا به صورت آزمایشی در برزیل، فرانسه و آلمان اجرا شد کپی بود از خدماتی که تیک تاک در اپلیکیشن خود ایجاد کرده بود.

حتی این قبیل کارهای اینستاگرام با (copycat Strategy) شناخته می‌شود.

به عنوان مثال دیگر، اینستاگرام این بار در حرکتی غافل‌گیرکننده استوری‌هایی که برای اولین بار توسط اسنپ چت ایجاد شده بود را به پلتفرم خود وارد کرد. مزایایی که بررسی و آنالیز رفتار رقبا در اختیار ما قرار می‌دهد. شاید تا امروز فکر می‌کردید هم ریلز و هم استوری توسط اینستاگرام منتشر شده!

فرض کنید رقیب شما صفحه‌ای ایجاد کرده که ترافیک مناسبی دریافت می‌کند و شما از این موضوع اطلاعی ندارید. می‌توانید با استفاده از ابزارها، افراد متخصص یا با بررسی خودتان متوجه شوید از چه روش‌هایی مشتری جذب می‌کنند؛ فروش دارند یا ترافیکشان را افزایش می‌دهند. 

از طریق ابزار کیورد پلنر که در ابتدای این مقاله معرفی کردم می‌توانید این کار را انجام دهید. تنها کافیست وارد پنل گوگل ادز شده، به قسمت کیورد پلنر بروید و روی Discover New Ideas کلیک کنید.

اما این‌بار باید از گزینه Start with a website استفاده کنید. آدرس سایت مورد نظرتان را وارد کرده و فراموش نکنید که زبان فارسی و All locations را انتخاب کنید. 

  • گزینه‌ Use the entire site این امکان را می‌دهد که تمامی صفحات سایت مورد بررسی قرار بگیرد. 
  • گزینه Use only this page فقط عبارات آدرس صفحه مشخص شده را ارائه می‌کند.
نحوه پیدا کردن کلمات کلیدی بر اساس سایت رقیب از طریق کیورد پلنر

زمانی که روی Get Result بزنید با تصویری مانند زیر مواجه می‌شوید؛ البته اگر در اکانت گوگل ادز شما کمپین فعال وجود داشته باشد اطلاعات دقیقی دریافت می‌کنید.

مثالی از خروجی کلمات کلیدی که از طریق کیورد پلنر دریافت میکنید

موضوع بررسی و آنالیز رقبا فقط به کلمات کلیدی مربوط نمی‌شود. بهتر است شما حتی موارد مربوط به تجربه کاربری مانند لندینگ پیج‌ رقبا، سرعت سایت، کال تو اکشن‌ها و این قبیل موارد را نیز مورد بررسی قرار دهید.

اگر به طور کلی رقیبی ندارید، این ممکن است یک هشدار باشد که احتمالا زمینه‌ای که وارد آن شده‌اید آنقدر که باید محبوب نیست.

کیورد مپینگ و ساخت صفحاتی مناسب

کیورد مپینگ به طور کلی مربوط به این می‌شود که کلمات کلیدی که استخراج کردید مربوط به کدام صفحات هستند. مثلا اگر کلمه کلیدی شما “دانلود از اینستاگرام” است و کلمه دیگری مانند دانلود عکس از اینستاگرام استخراج کرده‌اید، این کلمات یک هدف دارند و در کیورد مپینگ باید مشخص کنید هر صفحه با چه کلمه کلیدی اصلی باید ساخته شود.

مثالی از کیورد مپینگ و تاثیر آن در افزایش کلیک گوگل

آخرین کاری که می‌خواهید انجام بدهید این است که با هر کدام از این کلمات یک صفحه بسازید که باعث می‌شود صفحات تکراری زیادی در سایت شما وجود داشته باشد.

جلوگیری از ساخت صفحات زیاد و تکراری می‌تواند چندین فایده برای شما داشته باشند. اول اینکه از هدر رفت هزینه‌ها جلوگیری می‌کنند. دوم اینکه نیازی نیست بعد از مدتی با آنها سر و کار داشته باشید و به استفاده از ابزارهای مختلف روی بیاورید تا مشکل برطرف شود.

مثالی از کیورد پلنر که باعث میشود صفحات مناسبی ایجاد کنیم

سوم اینکه صفحات سایت شما با یکدیگر رقابت نمی‌کنند برای رتبه گرفتن و ممکن است گاهی باعث شوند رتبه مناسبی به هیچ کدام از صفحات نرسد. صفحات تکراری سایت را اصطلاحا Cannibalization می‌گویند؛ به این معنی است که چندین صفحه کلمات کلیدی یکسانی را هدف قرار داده‌اند.

بهبود تجربه کاربری

امروزه تجربه کاربری حرف اول را می‌زند.

از سریع پاسخ دادن گرفته تا کوتاه بودن مسیرهای کاربر برای رسیدن به هدف، شامل تجربه کاربری می‌شود.

ساده‌ترین تعریفی که جمنای ارائه می‌کند:

تجربه کاربری خوب در یک وب‌سایت به این صورت است که وقتی وارد آن می‌شویم انگار برای شخص ما ساخته شده است.

از مهم‌ترین مواردی که در تجربه کاربری تاثیر گذار است سرعت سایت بوده که سریع بتواند پاسخگوی درخواست ما باشد. عموما لود صفحات کمتر از 5 ثانیه در لیست تجربیات خوب قرار می‌گیرد و بیشتر از این می‌تواند اذیت کننده باشد؛ با توجه به اینکه خیلی از ما در زمان وب‌گردی از ابزارهای تغییر آی‌پی هم استفاده می‌کنیم که در کندتر شدن سرعت اینترنت‌مان تاثیر گذار است.

طراحی زیبا حسی متفاوت به ما می‌دهد.

مثالی از صفحه لندینگ مناسب برای جذب مخاطبین بالقوه

از زیبایی صفحات که بگذریم، کاربردی و ساده بودن آنها نیز مهم است. مدتی قبل وارد یک سایتی شدم در زمینه فروش شمع که این محصولات را از طریق سایت به فروش می‌رساند. سایت یک مشتری ناراضی بود که بررسی می‌کردم. باورش کمی سخت است، اما برای رسیدن به یک محصول نزدیک به 9 بار روی لینک‌های مختلف کلیک کردم تا به هدفی که می‌خواهم برسم؛ آنقدر دسته بندی زیاد داشت که از پلن فروش سایت ناامید شدم!

پیشنهاد دادم تا مسیرهای صفحات را مجدد طراحی کنند که البته مورد قبول واقع نشد!

آنالیز، بررسی و اجرای تغییرات مورد نیاز

مورد مهم دیگر برای افزایش کلیک گوگل این است که به صورت مستمر مشغول به آنالیز و اجرای تغییرات مورد نیاز باشید.

در صورتی که این کار را انجام ندهید ممکن است بعضی از موارد جزئی را فراموش کرده و از این بابت ضربه بخورید. تصویر زیر را ببینید:

مثالی از عدم فعالیت در سایت و عدم آنالیز مناسب که باعث کاهش رتبه صفحات میشود

این آمار کلیک یکی از پروژه‌هایی است که روی آن فعالیت کردم. مدت زیادی بود که تغییراتی در محتوای صفحه انجام نشده بود و صفحات جدیدی ایجاد نکرده بودیم. بنابراین فکر می‌کردیم ریزش کلیک به خاطر همین موارد است؛ اما اینطور نبود.

مشکل این بود که فقط یکی از صفحاتی که کلیک بالایی می‌گرفت از رتبه 1 به 2 و 3 منتقل شده بود. بعد از اینکه از موضوع مطمئن شدم، تغییراتی در تایتل صفحه و بخشی از متن‌ها انجام دادم. در مدتی کوتاه به آمار گذشته بازگشت. در تصویر زیر تغییر را می‌توانید ببینید.

استفاده از تجربه و دقت به نکاتی که می‌توانید به راحتی متوجه آنها شوید که در انتها باعث افزایش کلیک گوگل میشود

همانطور که می‌بینید بعد از اعمال تغییرات، در برخی کلمات جایگاه صفحه به شرایط قبل بازگشت و میزان کلیک همانند سابق شد.

روشی یونیک برای افزایش کلیک گوگل (نیازمند پول زیاد)

برای این روش افزایش کلیک گوگل ابتدا باید با واژه بازارسازی آشنا شوید.

به طور کلی بازارسازی به معنی این است که شما مشتریان را با خدمات و محصولات خود آشنا کنید. به طور کلی این اصطلاح برای محصولات یا خدمات جدید استفاده می‌شود که مشتریان بالقوه تا به حال درباره آنها اطلاعی نداشته‌اند.

به عنوان مثال، ایلان ماسک در سال 2008 برای ماشین‌های برقی تسلا بازارسازی انجام داد. در واقع همان تکنیک‌های مارکتینگ است اما باید به گونه‌ای باشد که جذابیت کافی ایجاد کند تا مخاطبین درباره آن محصول علاقه‌مند شوند.

یا به عنوان مثال دیگر، شرکت اپل لازم بود در ایونت خود درباره ویژن پرو صحبت کند؛ در حالی که افراد زیادی انتظار چنین محصولی را نداشتند. این قبیل اقدامات بازاریابی به اصطلاح بازارسازی گفته می‌شود. محصولات یا خدماتی که تاکنون وجود نداشته‌اند و افراد سابقه کار با آن را نداشته‌اند.

یک مثال ایرانی در این زمینه شرکت زود فود است که به عنوان اولین سایت سفارش غذای ایرانی به شمار می‌رود. این شرکت در سال 1388 تاسیس شد و ویدیوهای بسیاری برای معرفی خدمات خود به مخاطبین ارائه کرد. بعد از مدتی این بیزینس جواب داد و رقبای بسیاری وارد این صنعت شدند. مانند اسنپ فود، ریحون، چنگال و … که باید بدانید الان زود فود در دل اسنپ فود قرار دارد.

همه این آشنایی‌ها در آینده تبدیل به افزایش کلیک گوگل می‌شوند. چه روی اسم برند و چه روی اسم محصولات یا خدماتی که معرفی کرده‌ایم.

تبلیغاتی که توانایی بالایی در بازارسازی دارند:

بیلبوردها: از سریع‌ترین روش‌ها برای رساندن اطلاعات به مخاطبین بالقوه استفاده از بیلبوردها در سطح شهر است. همچنین پروموت این بیلبوردها در فضاهای مجازی نیز سال‌هاست که مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کمپین دیسپلی گوگل ادز: بیش از 2 میلیون سایت در شبکه نمایش گوگل قرار دارند که علاوه بر آنها می‌توان به اپلیکیشن‌های مختلف و یوتیوب نیز اشاره داشت که در دیده شدن خدمات یا محصولات نقش مهمی ایفا می‌کنند.

ساخت ویدیو: انواع مختلفی از ویدیو در زمینه بازارسازی می‌توانند کمک کننده باشند؛ از جمله موشن گرافیک.

سوشال مدیا: فعالیت مستمر در سوشال مدیا نیز تاثیر گسترده‌ای در بازارسازی محصول یا خدمات شما دارد. اگر محدودیت بودجه ندارید در همه شبکه‌ها فعالیت کنید؛ اما اگر محدودیت دارید خصوصا در زمینه افراد که این فعالیت‌ها را انجام بدهند در یک یا دو سوشال مدیا فعالیت خود را آغاز کنید.

نکته: باید بدانید که راه‌انداختن این کمپین‌ها نیاز به بودجه زیادی دارند؛ بیشتر به این دلیل که باید زمان زیادی اجرا شوند تا تاثیر لازم را بگذارند.

جمع بندی

افزایش کلیک گوگل بدون تحقیق و بررسی بازار تقریبا امکان پذیر نیست؛ مگر اینکه با غول چراغ جادو دوست باشید.

واقعا اهمیت دارد که زمان مناسبی برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب اختصاص دهید و اگر می‌توانید از ابزارهای پولی (پرمیوم) استفاده کنید.

پیشنهاد می‌کنم حتما سئو سایت را در نظر داشته باشید و در کنار آن تبلیغات گوگل ادز را انجام دهید. باید بدانید که بعضی وقت‌ها هرچقدر رتبه ارگانیک سایت شما خوب باشد، ممکن است کلیک‌های زیادی را به خاطر نداشتن کمپین گوگل ادز از دست بدهید.

و در آخر باید بگویم که هیچ‌وقت از آنالیز، بررسی و اجرای تغییرات لازم دست نکشید؛ در این شرایط است که شانس بیشتری برای افزایش کلیک گوگل خواهید داشت.

برخی از سوالاتی که ممکن است با خواندن محتوا در ذهن شما نقش ببندد

ممکن است با خواندن مقاله این سوالات در ذهن شما ایجاد شده باشند. 

نرخ کلیک مناسب در گوگل چقدر است؟

با توجه به جایگاهی که در صفحه دارید می‌تواند متغیر باشد. اما به طور کلی رتبه یک بین 30 تا 40 درصد جستجوها کلیک دریافت می‌کنید. برای رتبه دوم بین 10 تا 20 درصد، رتبه سوم حدودا 10 تا 13 درصد و به همین ترتیب ادامه دارد که شانس کلیک گرفتن رتبه دهم حدودا 2 تا 3 درصد است.

اما باید بدانید که بر اساس قصد کاربر نیز این آمار می‌تواند متفاوت باشد. مثلا نرخ کلیک برند گاهی اوقات تا 70 و 80 درصد نیز می‌رسد که باید به این موضوع هم توجه داشته باشید.

چگونه میزان کلیک‌ها را بررسی کنیم؟

ابزارهای مختلفی وجود دارند که می‌توانید از آنها استفاده کنید. مانند ماز، سمراش، Ahrefs و بسیاری موارد دیگر. اما به طور کلی رایج‌ترین ابزار برای بررسی میزان کلیک سرچ کنسول گوگل است.

چه مواردی باعث می‌شود که یک صفحه در گوگل کلیک بیشتری بگیرد؟

موارد بسیاری می‌توانند در بیشتر شدن کلیک‌های یک صفحه در گوگل تاثیر گذار باشند؛ مانند:

  • استفاده از کمپین سرچ گوگل ادز
  • بهبود رتبه صفحه در نتایج (تفاوت تقریبا 10 درصدی در نرخ کلیک رتبه 1 و 2 وجود دارد)
  • استفاده از عناوین جذاب و طولانی
  • توجه به هدف کاربر و توضیح ساده محتوا
  • لینک‌سازی داخلی با کلمات کلیدی مورد نظر
  • لینک‌سازی خارجی
علی کریمی کارشناس تولید محتوای دیوان علی کریمی

6 سال پیش اولین مقالم رو نوشتم و از اون موقع هنوزم به نوشتن علاقه‌ دارم. تو وبلاگ دیوان هدفم اینه که بتونم تو شاخه‌های مختلف دیجیتال مارکتینگ مقالاتی ساده و مفید بنویسم تا حوصله شما از خوندنشون سر نره.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها