دیوان ادز
02182801861

چگونه سایت خود را در گوگل تبلیغ کنیم؟

۱۴۰۳/۹/۲۷

تبلیغ در گوگل چالش‌های بسیاری دارد، اگر چگونگی انجام آن را ندانید. با کمتر از 5 دقیقه زمان گذاشتن در این صفحه به خوبی می‌توانید کمپین با کیفیت برای تبلیغ سایت خود در گوگل ایجاد کنید

“گوگل” در سراسر دنیا بسیار شناخته‌ شده است؛ حتی در کشورمان ایران.

به طور کلی هر کسی که به اینترنت وصل باشد با این اسم آشنایی دارد و همین موضوع گوگل را به فضایی مناسب برای تبلیغ محصول یا خدمات تبدیل می‌کند.

من درباره موتور جستجوی این شرکت صحبت می‌کنم که بیشترین میزان کاربر را به خود اختصاص داده. به این دلیل که:

در هر ثانیه بیشتر از 99 هزار جستجو در گوگل انجام می‌شود.

بیشتر از جمعیت شهر میانه

عدد نهایی (شما بخوانید تقریبی) جستجوی روزانه در موتور جستجوی گوگل به بیش از 8.5 میلیارد می‌رسد.

با توجه به این حجم از جستجو، یکی از بهترین فضاهای ممکن برای تبلیغات به شمار می‌رود.

شاید باور نکنید که تبلیغات این شرکت می‌تواند مقرون به صرفه باشد؛ حتی با پرداخت دلاری، لیری یا درهمی. (با توجه به قیمت ارزهای بین‌المللی)!

مدل‌های متنوعی برای تبلیغ در گوگل در نظر گرفته شده که با توجه به نیاز شما ممکن است نمایش متفاوتی داشته باشند.

قبل اینکه به سوال میلیون دلاری (چگونه در گوگل تبلیغ کنیم) پاسخ بدهیم، بهتر است بدانیم چرا باید از این تبلیغات استفاده کنیم.

اصلا چرا باید در گوگل تبلیغ کنیم؟

اگر شما چرایی هر کاری را بدانید، چگونه انجام دادن آن کار را یاد خواهید گرفت.

دلایل متنوعی برای اجرای کمپین تبلیغاتی در گوگل وجود دارد. به عنوان مثال، شما می‌توانید:

  • ترافیک سایت خود را افزایش دهید.
  • آگاهی بیشتری از برند خود ایجاد کنید.
  • تعداد تماس بیشتری داشته باشید.
  • لید یا سرنخ بیشتری جذب کنید.
  • فروش بیشتری را تجربه می‌کنید.
  • هدف‌گیری دقیق‌تری داشته باشید.
  • با پایین‌ترین مبالغ بیزینس خود را تبلیغ کنید.
  • در میان رقبا، گزینه‌ای خاص به شمار می‌روید.
  • در سریع‌ترین زمان ممکن به نتیجه می‌رسید.

با توجه به چرایی که در نظر دارید، می‌توانید مشخص کنید که چگونه موارد اجرایی را انجام دهید. به طور کلی تبلیغ در گوگل به شما کمک می‌کند تا در مقابل دید مخاطبانی باشید که می‌خواهند از شما محصول یا خدماتی دریافت کنند.

یکی از چالش‌های اصلی هر کسب‌وکاری حضور در فضای رقابتی است. البته این کار ممکن است هزینه‌های زیادی داشته باشد. به عنوان مثال:

  1. اگر شما بخواهید محصولات کامپیوتری خود را به فروش برسانید گزینه مناسب حضور در بازار بزرگ کامپیوتر ولیعصر تهران است.
  2. اگر بخواهید ماشین‌های سواری (عموما لوکس) را در شهر کرج بفروشید، گزینه مناسب حضور در بلوار دانش آموز است. 
  3. یا اگر بخواهید برای رستوران خود مشتری‌های زیادی بیاورید باید در شلوغ‌ترین مراکز شهر حضور داشته باشید.

یکی از مهم‌ترین دلایلی که تبلیغات گوگل ادز برای کسب‌وکارهای بسیاری مناسب است، ساخت کمپین با حداقل‌ترین هزینه ممکن است.به طور کلی شما می‌توانید با 50 دلار کمپین خود را ایجاد کنید.این دلیلی بی نظیر برای شروع است و باید بدانید که امکان سود چند برابر این مبلغ نیز وجود دارد. در صورتی که کمپین خود را به درستی ایجاد کرده باشید. (چیزی که من تلاش می‌کنم تا انتهای مقاله به صورت ساده توضیح بدهم).

مزایای تبلیغ در گوگل به زبانی ساده
مزایای تبلیغ در گوگل به زبانی ساده

دلیل مهم دیگر برای استفاده از تبلیغات گوگل این است که تمامی اطلاعات ممکن از کمپین در دسترس ما است. ما می‌توانیم تعداد کلیک انجام شده روی تبلیغ، تعداد نمایش، هزینه‌های انجام شده، تعداد تبدیل‌ها و بسیاری دیتای دیگر را از پنل گوگل ادز دریافت کنیم. گزارشی کامل در پنل گوگل ادز وجود دارد که دیتای کاملی از کمپین را می‌توانیم بررسی کنیم. در صورت نیاز، این امکان وجود دارد که به ابزارهای دیگر نیز دیتا را متصل کرده و موارد بیشتری را موشکافی کنیم.

در صورتی که با نرخ تبدیل آشنا نیستید، پیشنهاد می‌کنم مقاله ما درباره ردیابی نرخ تبدیل گوگل ادز را بخوانید.

بنابراین بدیهی است برای فروش آنلاین باید در شلوغ‌ترین موتور جستجوی جهان حضور داشته باشید.

برای اجرایی شدن این کار باید از پلتفرمی به نام گوگل ادز (ادوردز سابق) استفاده کنید. در ادامه توضیحات کاملی درباره این مدل تبلیغات ارائه می‌کنم.

چگونه سایت خود را تبلیغ کنیم؟

به شیرین ترین بخش مطلب خوش آمدید!

بدون هدر دادن وقت بریم سراغ گوگل ادز و تعریف این پلتفرم که چه است و چه کار می‌کند.

گوگل ادز پلتفرم تبلیغاتی است که توسط شرکت گوگل ایجاد شده تا اجرای تبلیغات در فضاهای آنلاین (خصوصا موتور جستجوی این شرکت) وجود داشته باشد. استفاده از این پلتفرم رایگان است؛ اما لازم است آی‌پی خود را برای ورود به این پلتفرم تغییر دهید.

بنابراین حتما نیاز است که برای تبلیغ سایت خود در گوگل از ابزار گوگل ادز استفاده کنید.

این پلتفرم رابط کاربری جذاب اما در عین حال پیچیده‌ای دارد که تا فردا می‌توان درباره آن صحبت کرد!

ابتدایی ترین کار برای تبلیغ سایت در گوگل این است که “کلمات کلیدی” خود را انتخاب کنیم.

مرحله اول – انتخاب کلمات کلیدی: مرتبط ترین کلمات ممکن را انتخاب کنید

کلمات کلیدی یکی از مهم‌ترین موارد برای اجرای تبلیغ در موتور جستجوی گوگل است. باید بدانید که کلمات کلیدی به معنی عباراتی است که کاربران از آنها برای رسیدن به مقصود خود استفاده می‌کنند.

اگر در انتخاب کلمات دقت نکنید، ممکن است آن‌طور که باید نتوانید از کمپینی که ایجاد کردید بهره ببرید. 

در اینجا میرسیم به ضرب‌المثل:
بار کج به منزل نمی‌رسد!

بنابراین بسیار اهمیت دارد که کلمات کلیدی درستی را برای کمپین خود در نظر داشته باشید. با مثال همه چیز آسان‌تر می‌شود:

اگر شما وب‌سایتی برای “فروش بلیط سینما” دارید، بهتر است با کلمات کلیدی تبلیغ خود را به مخاطبین نمایش دهید که مرتبط با هدف شما هستند.

طبق تجربه صحبت با کسب‌وکارهای مختلف، اولین پیشنهادی که صاحبین کسب‌وکار دارند این است که با کلمه “خرید بلیط” دیده شوند. فقط به این دلیل که این کلمه جستجوی بالایی دارد! البته به این معنی نیست که اشتباه می‌کنند. ممکن است اجرای تبلیغات با کلمه خرید بلیط، ترافیک غیر مرتبط به سایت هدایت کند. مثلا کسی که به دنبال خرید بلیط فوتبال است بدون اطلاع وارد صفحه شود!

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

قیمت هر کلیک در گوگل ادز

کلمه مناسب برای این سایت “خرید بلیط سینما” است و کلمه عالی “خرید بلیط سینما در تهران” یا هر شهری که در آن فعالیت دارید.

در سایر زمینه‌ها نیز چنین شرایطی وجود دارد. برای درک بهتر یک مثال دیگر می‌زنم.

مدتی پیش با کارفرمایی در ارتباط بودم که قصد دیده شدن با کلمه “گیربکس اتوماتیک” را داشت.در صورتی که فعالیت اصلی او تعمیرات گیربکس اتوماتیک ماشین‌های چینی بود. به او پیشنهاد دادم که کلماتی مثل “تعمیر گیربکس برلیانس” را در چه در زمینه سئو و گوگل ادز امتحان کند که نسبت به کلمات مورد علاقه‌اش مناسب‌تر هستند.

مثالی فان از انتخاب کلمات کلیدی درست برای کمپین تبلیغات گوگل ادز

انتخاب درست کلمات کلیدی از نان شب هم واجب‌تر است. این بخش هنوز تمام نشده و در ادامه نکات دیگری برای تعیین عبارات مناسب ارائه می‌کنم.

کدام کلمات کلیدی برای تبلیغ در گوگل مناسب هستند؟

به طور کلی کاربرها در سطح اینترنت با 4 مدل قصد جستجو می‌کنند. در زیر این 4 مدل را مشاهده می‌کنید:

  • کلمات اطلاعاتی – Informational
  • کلمات خرید – Transactional
  • کلمات جهت یابی – Navigational
  • کلمات تجاری – Commercial

هر کدام از این کلمات “قصد” کاربر را مشخص می‌کنند که به دنبال چه چیزی است. به عنوان مثال، کلمات اطلاعاتی مربوط هستند به “چگونه در گوگل تبلیغ کنیم؟” ، “کلمات کلیدی چیست؟” و بسیاری موارد دیگر.

بهترین کلمه ممکن برای تبلیغات گوگل، مربوط به “کلمات خرید – Transactional” هستند. کلماتی که ارزش هزینه کردن را دارند.

در صورتی که علاقه داشته باشید می‌توانید از کلمات تجاری هم استفاده کنید، اما به طور کلی ما این کلمات را پیشنهاد نمی‌کنیم؛ چون ممکن است به صورت مستقیم برای شما فروشی ایجاد نکنند. اگر هدف شما افزایش آگاهی از برند باشد، این گزینه کاملا مناسب است.

تصویر زیر استفاده درست از کلمات کلیدی را نشان می‌دهد. در این شرایط اگر کاربری به این خدمات نیاز داشته باشد، می‌تواند وارد این نتایج شود؛ حتی ممکن است متوجه نشود که این نتایج تبلیغاتی هستند!

مثالی از استفاده درست کلمات کلیدی در ساخت کمپین و نمایش به مخاطبین مرتبط

البته مواردی که من تا به اینجا گفتم مربوط به کمپین سرچ گوگل است. به طور کلی غیر از سرچ، ما 7 کمپین دیگر داریم که مربوط به دیسپلی، اپلیکیشن، یوتیوب و بسیاری موارد دیگر می‌شود. پیشنهاد می‌کنم برای اطلاعات کامل، مقاله انواع کمپین‌های گوگل ادز را بخوانید.

انطباق‌ کلمات کلیدی

در گوگل ادز از انطباق‌ (Match Type) استفاده می‌شود تا درک بهتری از هدف کلمه به مخاطب و به الگوریتم‌ها منتقل شود. به بیان دیگر، با استفاده از انطباق‌ها می‌توانید دقیقا مشتری‌هایی که می‌خواهید را هدف قرار دهید.

بیایید ببینیم این انطباق‌ها چه مواردی را شامل می‌شوند.

قبل از هرچیز باید بدانید که انطباق‌ها در کمپین‌هایی به کار گرفته می‌شوند که کلمات محور هستند. به عنوان مثال، کمپین دیسکاور بر اساس کلمات کلیدی نمایش داده نمی‌شود و به علایق کاربر وابستگی دارند.

به طور کلی انطباق‌ها در حال حاضر به 3 گزینه تقسیم می‌شوند. (در گذشته 4 انطباق داشتیم که یکی از آنها حذف شده).

  • Broad Match
  • Phrase Match
  • Exact Match
گزینه Broad Match Modified در گذشته وجود داشت که مدتی است توسط گوگل حذف شده است.

انطباق Broad شامل کلماتی می‌شوند که شباهتی با کلمات انتخاب شده ما دارند. به عنوان مثال اگر من کلمه “تبلیغات یوتیوب” را انتخاب کرده باشم و انطباق آن Broad باشد، کمپین من با کلماتی مانند “چگونه تبلیغات یوتیوب را حذف کنیم” و “تبلیغات یوتیوب چگونه انجام می‌شود” نیز نمایش داده می‌شود که اصلا مناسب کمپین من نیست و اگر کلیکی روی تبلیغات انجام شود هزینه هدر خواهد رفت. توجه داشته باشید که به صورت پیش‌فرض کلمات روی انطباق Broad قرار دارند.

مثالی از انطباق‌های گوگل ادز که هر کدام برای چه شرایطی مناسب هستند
مثالی از انطباق‌های گوگل ادز

انطباق Phrase به طور کلی کاربرد بهتری دارد؛ چون استفاده از این انطباق باعث می‌شود که تبلیغ ما با کلمات هم معنی نیز به مخاطبین نمایش داده شود. به عنوان مثال، اگر کلمه کلیدی اصلی شما “خرید کیبورد” باشد، انطباق Phrase باعث می‌شود تبلیغ شما با کلمات “خرید کیبورد گیمینگ” ، “خرید کیبورد مکانیکال” و “خرید صفحه کلید” نمایش داده می‌شود. بنابراین با این انطباق کمپین شما با کلمه “کیبورد رنگی” نمایش داده نمی‌شود.

اگر در کمپین خود انطباق Exact Match را انتخاب کرده باشید، کلمات شما دقیقا با همان معنای انتخاب شده به مخاطبین بالقوه نمایش داده می‌شود. البته به این معنی نیست که تبلیغ فقط با همان کلمه‌ای که انتخاب شده نمایش داده شود. به عنوان مثال، اگر کلمه کلیدی کمپین “خرید اسپرسو” باشد، تبلیغ ما با کلماتی مانند “خرید قهوه اسپرسو” نمایش داده می‌شود. بنابراین تبلیغ ما با کلماتی مانند “خرید قهوه” ، “خرید اسپرسو فوری” و از این قبیل کلمات نمایش داده نمی‌شود.

پیشنهاد می‌کنم در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در زمینه انطباق‌ها داشتید، مقاله ما در زمینه انواع کلمات کلیدی گوگل ادز را بخوانید.

چگونه از کلمات کلیدی منفی در تبلیغات سایت خود استفاده کنیم؟

اگر از ابتدای بخش کلمات کلیدی با دقت موارد را بررسی کرده باشید، متوجه شده‌اید که این عبارات چقدر از اهمیت بالایی برخوردارند.

هنوز در بخش کلمات کلیدی هستیم و در ادامه توضیح می‌دهم که کلمات منفی (Negative Keywords) چه هستند و چرا باید از آنها در کمپین‌های خود استفاده کنیم.

کلمات کلیدی منفی به این دلیل ایجاد شده‌اند تا در بخش تبلیغات بتوانیم نزدیک‌ترین مخاطب ممکن را هدف قرار دهیم. به عنوان مثال اگر ما خدماتی ارائه می‌کنیم که در اصفهان است، می‌توانیم تمامی شهرهای ایران را در بخش کلمات منفی قرار دهیم تا اگر جستجویی نزدیک به خدمات ما با نام شهر‌ها انجام شد تبلیغ نمایش داده نشود.

به عنوان مثال، ما می‌توانیم محصولات مناسب آقایان را در قالب تبلیغ نمایش دهیم و کلمه “زنانه” را به عنوان کلمه منفی ثبت کنیم. در این صورت اگر کسی “خرید لباس زنانه” را سرچ کند تبلیغ ما به او نمایش داده نمی‌شود. در حالی که با کلمه “خرید لباس مردانه” تبلیغ به مخاطب نمایش داده خواهد شد.

چگونه در گوگل تبلیغ کنیم – مرحله دوم: ساخت کمپین گوگل ادز

کمپین‌های متنوعی در گوگل ادز در دسترس هستند که با توجه به اهداف خود می‌توانید از آنها استفاده کنید.

انواع مختلف کمپین هایی که در گوگل ادز می‌توانید از آنها استفاده کنید
انواع کمپین هایی که برای تبلیغ در گوگل می‌توانید از آنها استفاده کنید

همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، 8 کمپین متفاوت در گوگل ادز ارائه می‌شود که در ادامه درباره هر کدام از آنها توضیح می‌دهم.

سرچ – Search

کمپین سرچ همانطور که از نام آن مشخص است در صفحات سرچ گوگل نمایش داده می‌شود. اصطلاحا به آن صفحات SERP نیز گفته می‌شود که به معنی صفحه نتایج موتورهای جستجو است.

کمپین سرچ از پرمخاطب‌ترین کمپین‌های گوگل به شمار می‌رود و بیشتر مخاطبین از این کمپین استفاده می‌کنند.

پرفورمنس مکس – Performance Max

پرفورمنس مکس کمپینی است که این امکان را به ما می‌دهد تا به تمام مخاطبین فعال در گوگل دسترسی داشته باشیم که شامل مخاطبین یوتیوب، جیمیل، سرچ، دیسپلی و دیسکاور می‌شود. این کمپین مناسب کسب‌وکارهایی است که بیشترین میزان آگاهی از خدمات یا محصولات را می‌خواهند یا هدف فروش سریع را دارند.

اگر با اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ آشنایی داشته باشید، پرفورمنس مکس به نوعی همانند کمپین 360 است.

دیسپلی – Display

کمپین دیسپلی به طور کلی بر پایه 2 هدف ایجاد شد.

  1. اینکه گوگل بتواند تبلیغات بیشتری در فضاهای جذاب ارائه کند مانند سایت‌های همکار، یوتیوب، جیمیل و …
  2. اینکه صاحبین کسب‌وکارهای آنلاین بتوانند از نمایش این تبلیغات درآمدی کسب کنند و امکان نمایش تعداد بی‌شماری از تبلیغات وجود داشته باشد.

در صورتی که بخواهید بیشترین آگاهی را از محصولات و خدمات خود ایجاد کنید، کمپین دیسپلی بهترین گزینه برای شما به شمار می‌رود. در صورتی که بخواهید محصولات خود را بفروشید، کمپین دیسپلی گزینه مناسبی نیست و می‌تواند بسیار هزینه‌بر باشد.

شاپینگ – Shopping

کمپین شاپینگ فقط برای محصولات استفاده می‌شود و وقتی در SERP جستجویی برای خرید محصول انجام شود نمایش داده می‌شود. Serp به معنی صفحه نتایج موتورهای جستجو است. تصویر زیر نحوه نمایش کمپین شاپینگ را ارائه می‌کند:

نمونه کمپین شاپینگ که در صفحه سرچ گوگل محصولات را برای فروش معرفی می‌کند
نمونه کمپین شاپینگ که در صفحه سرچ نمایش داده می‌شود

در حال حاضر طبق تحریم‌های گوگل بر کشورمان، این کمپین در ایران قابل اجرایی نیست. بنابراین برای تبلیغ محصولات خود می‌توانید از کمپین سرچ استفاده نمائید.

البته می‌توانید برای فروش یا آگاهی از محصولات خود، شبکه‌های اجتماعی را نیز در نظر بگیرید. با توجه به حوزه فعالیت بیزینس شما پیشنهاد می‌کنم یک یا دو شبکه را انتخاب کرده و به صورت اختصاصی محتوای خود را در آنها نمایش دهید.

ویدیو – Video

کمپین ویدیو به معنی نمایش تبلیغات در یوتیوب و سایر سایت‌های همکار ویدیویی گوگل است. این کمپین نیز به شما کمک می‌کند تا بیشترین آگاهی ممکن را از محصولات یا خدمات خود ایجاد کنید. اهداف تبلیغاتی متنوعی در کمپین ویدیو وجود دارد که در ادامه آنها را به شما معرفی می‌کنم:

انواع تبلیغاتی که می‌توانید در موتور جستجوی یوتیوب اجرا کنید
انواع اهداف تبلیغاتی که در یوتیوب قابل اجرایی هستند

بازدید ویدیو – Video Views: با این مدل تبلیغاتی کمپین شما به کسانی که تمایل به محصولات یا خدمات شما دارند نمایش داده می‌شود. زمانی هزینه از اکانت شما کم می‌شود که کسی بخواهد ویدیو را مشاهده کند. این مدل تبلیغات در قالب بین ویدیوها، بین صفحات یوتیوب و ویدیوهای کوتاه (Shorts) نمایش داده می‌شود و قابل رد کردن (Skip) هستند.

کمپین Efficient Reach: بیشترین دسترسی به ویدیو با مدل‌های نمایش غیر قابل رد شدن، قابل رد شدن، بین صفحات یوتیوب، و ویدیوهای کوتاه.

فرکانس هدف – Target Frequency: این کمپین مناسب نمایش چند باره به مخاطبین مرتبط است و در قالب تبلیغ‌های قابل رد شدن و غیر قابل رد شدن نمایش داده می‌شود.

کمپین Non-Skippable Reach: نمایش 15 ثانیه ویدیو به مخاطبین که قابل رد شدن نیست.

افزایش تبدیل – Drive Conversions: این کمپین با دیزاین جذاب باعث می‌شود افراد علاقه‌مند به ارتباط با بیزینس شما شوند.

کمپین Ad Sequence: این کمپین به طور کلی مربوط به گفتن داستان برند است و منظور آن انتشار چندین تبلیغ ویدیو به صورت بریده بریده است. مانند کمپین‌های ویدیویی که در کشورمان نیز اجرا می‌شوند. مثل کمپین بایا.

کمپین Audio: با محتوایی که به صورت صوتی ایجاد شده در یوتیوب و یوتیوب موزیک به مخاطبین خود معرفی شوید.

اپلیکیشن – App

همانطور که از این کمپین مشخص است برای پروموت اپلیکیشن مناسب است و می‌توانید از طریق آن تعداد نصب خود را افزایش دهید. علاوه بر آن، می‌توانید کاربرانی که از قبل برنامه شما را دارند تشویق کنید اقدامی انجام دهند و قبل از انتشار اپلیکیشن، کاربران را تشویق کنید در برنامه شما ثبت نام کنند.

اسمارت – Smart

کمپین اسمارت به طور کلی برای بیزینس‌های متوسط و کوچک است. البته بیزینس‌های کوچک و متوسط بین‌المللی قطعا در کشور ما بیزینسی بسیار بزرگ هستند. این کمپین به طور کامل در ایران اجرا نمی‌شود و ترکیبی از بعضی از کمپین‌های گوگل است.

شامل 4 هدف است که باعث می‌شود تماس، ترافیک سایت، مراجعه حضوری و بازدید ویدیوهای شما افزایش یابد. با توجه به تحریم‌هایی که روی کشور ما اعمال شده، اهداف تماس و مراجعه حضوری در ایران قابل اجرایی نیستند.

دیسکاوری – Demand Gen

کمپین دیسکاوری از جدیدترین کمپین‌های گوگل ادز است که مخاطبین گوشی‌های هوشمند را هدف قرار می‌دهد. این کمپین مناسب افرادی است که می‌خواهند تبلیغاتی جذاب در بهترین فضاهای در دسترس گوگل نمایش دهند.

پیشنهاد می‌کنم برای اجرای کمپین خود از صفحه آموزشی ما با عنوان آموزش گوگل ادز استفاده کنید.

مرحله سوم: بهینه سازی تبلیغات 

به طور کلی این فکر رایج شده که بعد از اجرای تبلیغات، کار تمام شده!

اشتباه بودن این طرز فکر همانند برگشتن به عادات قبلی بعد از نتیجه دادن رژیم غذایی است.

به عقیده من، بعد از اجرای کمپین، کار ما تازه شروع شده. چون ما در گوگل تبلیغ می‌کنیم این امکان وجود دارد که ویرایش‌های بسیاری روی کمپین انجام دهیم. مانند تغییر کلمات، هزینه، تصاویر، افزونه‌ها و …

بعد از اینکه کمپین خود را اجرا کردیم (با توجه به نوع کمپین)، می‌توانیم اقداماتی انجام دهیم تا نمره بهتری بگیریم. برای این‌که نمره خوبی داشته باشید باید با کوالیتی اسکور آشنا شوید.

کوالیتی اسکور – Quality Score

کوالیتی اسکور نمره‌ای است که از 1 تا 10 را شامل می‌شود. 1 به عنوان کمترین نمره ممکن و 10 به عنوان بهترین نمره.

کوالیتی ابزاری است برای تشخیص اینکه تبلیغ شما چقدر کیفیت دارد.

نمره‌ای که ارائه می‌شود از 3 جزء تشکیل شده که به صورت زیر هستند:

  • نرخ کلیک (CTR): میزان جذابیت عنوان، دیسکریپشن و کوالیتی اسکور روی CTR تاثیر دارد.
  • ارتباط تبلیغ (Ad Relevance): میزان ارتباطی که تبلیغ با قصد کاربر دارد.
  • تجربه لندینگ پیج (Landing Page Experience): میزان ارتباط و جذاب بودن صفحه لندینگ نسبت به تبلیغ نمایش داده شده.

پیشنهاد می‌کنم برای اطلاعات بیشتر مقاله ما در زمینه کوالیتی اسکور را بخوانید.

بهینه سازی بودجه تبلیغات

یکی از بهترین امکاناتی که گوگل در اختیار ما قرار می‌دهد بخش بودجه یا بیدینگ است. ما می‌توانیم به راحتی هزینه تبلیغ را در سطح اد گروپ یا تبلیغ اعمال کنیم. به عنوان مثال، می‌توانیم به صورت یکجا هزینه 10 کلمه کلیدی را در سطح اد گروپ تغییر دهیم.

در این مقاله، منظور تغییر قیمت، تغییر قیمت در سطح تبلیغ است. به عنوان مثال، کاهش یا افزایش هزینه تبلیغات با کلمه کلیدی “خدمات لوله کشی”.

البته بر اساس هر کمپین می‌توان نسبت به هر اقدامی که کاربر انجام می‌دهد هزینه‌ای تعیین کرد. به طور کلی موارد زیر مربوط به اقداماتی هستند که کاربر انجام می‌دهد و قابل هزینه‌گذاری هستند.

هزینه به ازای کلیک – CPC: به هزینه‌ای گفته می‌شود که بر اساس هر کلیک اعمال می‌شود. مانند کلیک روی لینک سایت، ویدیو، اپلیکیشن و …

هزینه به ازای اقدام – CPA: هر اقدام با انتخاب این هدف هزینه‌ای دارد که عموما از کلیک بیشتر است و شامل ثبت نام، تکمیل اطلاعات و … می‌شود.

هزینه به ازای نمایش – CPM: در شبکه نمایش و یوتیوب اگر تبلیغ 1000 بار دیده شود هزینه‌ای به همراه دارد که در پنل قابل قیمت‌گذاری است. هرچقدر این هزینه کمتر باشد احتمال نمایش تبلیغات پایین‌تر است.

هزینه به ازای لید – CPL: بر اساس ایجاد شدن لید هزینه‌ای در نظر گرفته می‌شود که در تبلیغات گوگل امکان پذیر است مانند ثبت اطلاعات مخاطب بالقوه.

تعیین هزینه‌ها در گوگل ادز

به طور کلی تعیین هزینه‌ها در گوگل ادز به 2 صورت انجام می‌شود. می‌توانید از اهدافی که گوگل ادز معرفی می‌کند استفاده کنید تا نسبت به بودجه هزینه تبلیغات را در نظر بگیرد. یا می‌توانید به صورت دستی هزینه دلخواه خود را تعیین کنید.

تعیین هزینه به صورت دستی

در گوگل ادز می‌توانیم برای هر هدف، کلمه کلیدی و … هزینه را به صورت دستی اعمال کنیم. به طور کلی با وارد کردن مبلغ مورد نظر، بالاترین میزان هزینه بر اساس کلیک، اقدام، نمایش، لید و سایر موارد را تعیین می‌کنیم.

شما بر اساس میزان مخاطبانی که می‌توانید از تبلیغات بدست بیاورید هزینه را تعیین می‌کنید. به عنوان مثال، هزینه تبلیغ برای کلمه “طراحی سایت” با کلمه “خرید عسل” متفاوت است. مانند تصویری که در ادامه می‌بینید.

مثالی از مشخص شدن قیمت کلمه کلیدی در ابزار کیورد پلنر

همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، 2 مدل هزینه در سمت راست به ما معرفی شده که به ترتیب کمترین و بیشترین مقدار هزینه تبلیغ برای این کلمات هستند. بنابراین کاملا مشخص است که میزان رقابت تاثیر بسزایی در تعیین هزینه دارد.

در این مثال، شما می‌توانید با تعیین کمتر از 5 سنت، با کلمه خرید عسل در صفحه اول گوگل دیده شوید. اما برای طراحی سایت بازی متفاوت می‌شود و با توجه به رقابت در این فضا، ممکن است با کمتر از 30 سنت تبلیغ شما نمایش داده نشود.

در اینجا پیشنهاد می‌شود:

تبلیغات صفحه اول گوگل

واگذاری تعیین هزینه به گوگل

به  صورت پیش‌فرض اگر شما هزینه‌ای برای کمپین و تبلیغ تعیین نکنید، گوگل به نسبت بودجه هزینه‌ها را کنترل می‌کند. این کار به خودی خود نه بد است و نه خوب.

اگر بودجه نامحدودی دارید، اجازه دهید گوگل هزینه‌ها را مدیریت کند تا شانس بیشتری برای جذب ترافیک، تبدیل مخاطبین به مشتریان وفادار را داشته باشید. ولی اگر بودجه شما محدود است سعی کنید به صورت دستی هزینه‌ها را تعیین کنید. همچنین در نظر داشته باشید که کلمات متنوعی را در نظر بگیرید تا در حد امکان بتوانید با هزینه کمتر تبلیغ کنید.

افزونه‌های تبلیغاتی – Asset‌ها

اَسِت‌ها اکنون در بخش تبلیغات گوگل ادز وجود دارند و ما قبلا آنها را با نام Extension یا افزونه‌های تبلیغاتی می‌شناختیم. به طور کلی این ابزار در گوگل ادز باعث می‌شود کیفیت بالاتری در تبلیغات داشته باشیم.

به عنوان مثال، با اضافه کردن کال‌اوت (Callout) که یکی از Asset هاست، این شانس را داریم تا توضیحاتی بیشتر نسبت به نتایج ارگانیک داشته باشیم. بسیاری افزونه دیگر نیز هستند که کمک می‌کنند تجربه بهتری برای کاربران ایجاد کنیم.

به زبان فارسی Asset به معنی دارایی است و می‌توان گفت که این دارایی‌ها تکمیل کننده تبلیغات هستند. به این دلیل که جدا از لینک تبلیغاتی می‌توانیم حداکثر 4 لینک دیگر به مخاطبین نمایش دهیم و این کار با Sitelink انجام می‌شود که یکی دیگر از Asset هاست.

ما در مقاله‌ای دیگر در دیوان درباره افزونه‌های تبلیغاتی گوگل ادز صحبت کرده‌ایم.

مرحله چهارم – تنظیمات پیشرفته تبلیغات در گوگل

ویرایش کمپینی که ایجاد کردیم کار ساده‌ای نیست، اما تنظیمات پیشرفته کمپین از مرحله قبلی هم کار پیچیده‌‌تری است. موارد پیشرفته بسیاری وجود دارند که می‌توانیم در کمپین خود از آنها استفاده کنیم و من در ادامه مهم‌ترین آنها را معرفی می‌کنم.

اد گروپ

به طور کلی اد گروپ برای افرادی مناسب است که قصد دارند بیشتر از یک تبلیغ اجرا کنند که اهداف یکسانی دارند. به عنوان مثال، اگر شما یک آموزشگاه آرایشگری هستید و بخواهید صفحات متنوعی را تبلیغ کنید بهتر است از اد گروپ استفاده کنید.

بنابراین شما می‌توانید یک اد گروپ برای کوتاهی مو، یک اد گروپ برای پوست، یک اد گروپ برای ناخن و به تعداد مورد نیازتان ایجاد کنید. در هر کدام از این اد گروپ‌ها می‌توانید اهدافی تعیین کنید که در قالب تمام تبلیغات ایجاد شده قرار می‌گیرند. 

به عنوان مثال، شما کلمات کلیدی خود را در سطح اد گروپ وارد می‌‌کنید و می‌توانید چند مدل تبلیغ داشته باشید که تمامی کلمات برای آنها نیز اجرا می‌شوند. با این کار دیگر نیازی نیست برای هر کدام از تبلیغات کلمات را مجدد وارد کنید.

در صورت علاقه‌مندی پیشنهاد می‌کنم در وبلاگ ما بیشتر درباره اد گروپ بخوانید.

لوکیشن

با توجه به تحریم‌هایی که روی کشور ما اعمال شده، امکان انتخاب لوکیشن ایران را نداریم. برای اینکه بتوانیم تبلیغات سرچ خود را در گوگل نمایش دهیم، لازم است که لوکیشن را روی All Countries and Territories قرار دهیم. در این شرایط، تبلیغ ما بر اساس زبان کاربر نمایش داده می‌شود که امکان انتخاب زبان در پنل گوگل ادز وجود دارد.

در تمامی کمپین‌های گوگل ادز که مربوط به موقعیت فیزیکی شوند امکان انتخاب لوکیشن وجود دارد، اما در تمامی آنها امکان انتخاب ایران وجود ندارد.

هدف گذاری

در گوگل ادز امکان هدف گرفتن گسترده‌ای وجود دارد که با توجه به نوع کمپین و نیازی که دارید می‌توانید به صورت بهینه این کار را انجام دهید. به عنوان مثال، در کمپین سرچ اهدافی که می‌توانید انتخاب کنید شامل کلیک، تبدیل، ارزش تبدیل و Impression Share است.

هدف گذاری‌های دیگری نیز در گوگل ادز وجود دارند که به ترتیب زیر هستند:

  • دموگرافیک
  • لوکیشن
  • تاپیک
  • کلمات کلیدی
  • مخاطبین

برنامه نمایش تبلیغ – Ad Schedule

تنظیم زمان نمایش تبلیغ نیز یکی دیگر از موارد کاربردی در تبلیغات گوگل به شمار می‌رود. از این ویژگی می‌توان برای عدم نمایش تبلیغ استفاده کرد. به عنوان مثال اگر شما یک شرکت خدماتی هستید، می‌توانید تبلیغ خود را تنها در زمانی نمایش دهید که مربوط به ساعات کاری شما باشد.

مثالی از استفاده زمان بندی گوگل ادز برای تبلیغات سایت در زمان درست
مثالی از برنامه نمایش تبلیغ

مثلا از ساعت 8 صبح تا 5 بعد از ظهر.

رهگیری آدرس صفحه – URL Tracking

تنظیمات مربوط به رهگیری آدرس صفحه مربوط به این دلیل مهم است که شما بخواهید شناخت بیشتری از کاربران خود داشته باشید. در پنل کاربری گوگل ادز شما می‌توانید ببینید که تبلیغ چند بار نمایش داده شده، چه میزان کلیکی گرفته و هزینه آن چه مقدار بوده است. با استفاده از URL Tracking در ابزاری مانند گوگل آنالیتیکس می‌توانید دستگاه کاربر، مدت زمانی که در صفحه بوده، تعداد صفحاتی که مشاهده کرده و بسیاری موارد دیگر را ببینید.

برای دسترسی به این داده‌ها پیشنهاد می‌کنیم ابتدا آموزش اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس را بخوانید تا پس از آن بتوانید این داده‌ها را بررسی کنید.

نکته درباره Parallel tracking: این گزینه رهگیری آدرس کمک می‌کند تا صفحه تبلیغ سریع‌تر لود شود و مانع از دست دادن مخاطبین بالقوه می‌شود. کاهش سرعت صفحه می‌تواند نرخ تبدیل را بیشتر کند چون تجربه کاربری بهبود یافته است. در صورتی که از ریدایرکت یا چندین ترکر در URL استفاده کنید بررسی و لود آنها در بک‌گراند انجام می‌شود و در کمترین زمان صفحه به مخاطب نمایش داده می‌شود. اطلاعات بیشتر را در بخش Parallel tracking بخوانید.

سایر تنظیمات کمپین

تنظیمات پیشرفته بسیاری در گوگل ادز وجود دارد. در واقع تا قیام قیامت می‌شود در این باره نوشت.

سایر تنظیمات کمپین به صورت زیر هستند:

تغییرات اتوماتیک – Make Automatic Changes: بر پایه تنظیماتی که می‌توانیم در پنل ایجاد کنیم، امکان تغییرات اتوماتیک وجود خواهد داشت.

تنظیمات Ad Variation: با این تنظیمات شما می‌توانید بررسی کنید که عملکرد تبلیغ شما با تغییر فراخوان به اقدام (CTA) یا عنوان (Headline) چگونه خواهد بود. به عنوان مثال، می‌توانید کلمه خرید را با “حالا بخرید” عوض کنید.

تنظیمات آزمایش – Experiements: همان‌طور که از ماهیت این تنظیمات می‌توان حدس زد، کمک می‌کند تا به صورت مستمر عملکرد کمپین خود را بهبود دهیم.

تنظیمات Campaign Group: این تنظیمات به ما کمک می‌کند تا چندین کمپین که اهداف یکسانی دارند را مورد بررسی قرار دهیم. به طور کلی این کمپین برای فریلنسرهایی مناسب است که چندین مشتری با اهداف یکسان دارند.

جمع بندی

در این مقاله به ساده ترین شکل ممکن تلاش کردم نحوه تبلیغ در گوگل را توضیح بدهم. در ادامه یک مرور کلی از کارهایی که باید انجام دهید داشته باشیم. در ابتدا باید کلمات کلیدی مناسبی را انتخاب کنید و سپس آنها را در قالب یک کمپین گوگل ادز بسازید.

سپس موارد مربوط به بهینه سازی تبلیغ و اجرای تنظیمات پیشرفته را در اولویت قرار دهید.

امیدوارم با خواندن این مقاله اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید و ممنون از اینکه تا انتها با من همراه بودید.

علی کریمی کارشناس تولید محتوای دیوان علی کریمی

چگونه تبلیغ کردن سایت در گوگل اهمیت بالایی دارد؛ شاید امروز شما کسب‌وکاری نداشته باشید که بخواهید آن را در گوگل تبلیغ کنید؛ با این حال می‌توانید سایت دوستان خود را در این فضای پرترافیک معرفی کرده و شاید روزی برای خود این کار را انجام دادید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها